Στην τελική ευθεία για το Φεστιβάλ Πάου 2022

Μέσα σε μια μεσογειακή ατμόσφαιρα ήχων και συνυπάρξεων, ξεκινά το Φεστιβάλ Πάου 2022, συνδυάζοντας πάντα το καινούργιο με το παλιό, παραδοσιακές μουσικές με σύγχρονες προσεγγίσεις και πολλά νυκτά όργανα όπως ούτι, κιθάρα, βιολί, βιόλα ντα γκάμπα και κανονάκι.

Οι Θόδωρος Κοτεπάνος, Ιάσων Γερεμτζές, Γιώργος Κωστογιώργης, Αργύρης Μπακιρτζής, Κώστας Βόμβολος, Τάσος Πούλιος, Haig Yazdjian, Γιώργος Ταμπάκης, Μανόλης Ανδρουλιδάκης, Efren Lopez, Μιχάλης Κουλουμής, Δημήτρης Κούντουρας, Δώρα Μπάκα, Θύμιος Ατζακάς, Βασίλης Ζιγκερίδης, Ηλέκτρα Μηλιάδου, Δημήτρης Βαρελάς, θα είναι προσκεκλημένοι καλλιτέχνες μουσικοί στις φετινές εκδηλώσεις. 

Το Φεστιβάλ Πάου λειτουργεί για έβδομη χρονιά, με την υποστήριξη του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, την εθελοντική συμμετοχή των Μουσικών Συνόλων Πανεπιστημίου Θεσσαλίας / Synola και υπό την καλλιτεχνική διεύθυνση της Μαρίας Θωίδου.  Φιλοξενείται στο Συνεδριακό και Πολιτιστικό Κέντρο Πανεπιστημίου Θεσσαλίας στην Παλαιά Μονή Πάου / Αργαλαστή Πηλίου

Στο ξεκίνημα του φεστιβάλ η Ασημένια Σαράφη θα διαβάσει  μικρά αποσπάσματα από το βιβλίο «ο παππούς δε θα ψηφίσει φέτος». Ακολουθούν μελοποιημένη ποίηση, συνθέσεις και διασκευές για κιθάρα, τροπικοί αυτοσχεδιασμοί, μεσαιωνικές  και αναγεννησιακές μελωδίες.

Κατά τη διάρκεια  αυτή της  τετραήμερης περιήγησης στα μουσικά  τοπία, μικρές ομάδες φοιτητών, μελών από τα Synola (Μουσικά Σύνολα Πανεπιστημίου Θεσσαλίας), θα είναι διαθέσιμες να εξυπηρετήσουν εθελοντικά την όποια ανάγκη του φεστιβάλ και ακόμη να συμμετέχουν στις  μουσικές δράσεις που θα προκύψουν. 

Οι συναυλίες θα ξεκινήσουν στις 21 και θα ολοκληρωθούν στις 24 Αυγούστου.

Κλειστά εργαστήρια και ανοιχτές συζητήσεις για τους φοιτητές και τους απόφοιτους καθώς και για τους φίλους συνεργάτες των Μουσικών Συνόλων ΠΘ, θα προηγηθούν τις μέρες της προετοιμασίας. 

Για πληροφορίες και κρατήσεις απευθυνθείτε στο τηλ. 6931818614 και στην ηλεκτρονική διεύθυνση [email protected]

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.