Με επιτυχία και… διαδικτυακά, η Ετήσια Γενική Συνέλευση του Συλλόγου των Αγχιαλιτών της Αθήνας

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ

Πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία, διαδικτυακά, η Ετήσια Γενική Συνέλευση του Συλλόγου των Αγχιαλιτών της Αθήνας και η κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας, την Κυριακή 31 Ιανουαρίου στις 5 το απόγευμα.
Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, «εν μέσω πανδημίας, και με την οικονομία στον πάγο, ο Σύλλογος Αγχιαλιτών βρήκε τρόπο να ξεπεράσει τους περιορισμούς αλλά και να φέρει σε επαφή τους συμπατριώτες μας με τον πλέον ασφαλή και κατά το δυνατόν άμεσο τρόπο.
Η εκδήλωση, που συνήθως γινόταν στον πάντα φιλόξενο χώρο της Ένωσης Ελλήνων Ανατολικής Ρωμυλίας, στην οδό Ιπποκράτους 34, πραγματοποιήθηκε τώρα με την βοήθεια της τεχνολογίας και συγκεκριμένα μέσω της πλατφόρμας Webex. Η έναρξη πραγματοποιήθηκε με τους χαιρετισμούς των Βουλευτών του Νομού Μαγνησίας, και του προέδρου της Ομοσπονδίας Θεσσαλικών Σωματίων Αττικής.
Ο πρόεδρος του Συλλόγου Απόστολος Ζαφειρόπουλος έδωσε διαδοχικά τον λόγο στην Υφυπουργό Παιδείας κα Ζέτα Μακρή, τον αναπληρωτή Κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο της Νέας Δημοκρατίας κ. Χρήστο Μπουκώρο, τον βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας στον Νομό κ. Αθανάσιο Λιούπη και από τον ΣΥΡΙΖΑ στην πρώην Υφυπουργό Οικονομικών κα Κατερίνα Παπανάτσιου και στον Βουλευτή Μαγνησίας κ. Αλέξανδρο Μεϊκόπουλο, οι οποίοι στον σύντομο χαιρετισμό τους, ο καθένας, συνεχάρησαν τον Σύλλογο για την πρωτότυπη -όπως ανέφεραν- πρωτοβουλία της διαδικτυακής συνέλευσης αλλά και για το σπουδαίο έργο του Συλλόγου, ακόμη και τον καιρό της πανδημίας.
Ο πρόεδρος κ. Στέφανος Κούτρας που πήρε τον λόγο στην συνέχεια ζήτησε από τους Βουλευτές είτε ανήκουν στην Κυβέρνηση είτε στην αντιπολίτευση να διευκολύνουν και να λειτουργήσουν υποστηρικτικά στο έργο των Πολιτιστικών Συλλόγων που σήμερα ατονούν, λόγω της κατάστασης που βιώνουμε.
Στη συνέχεια, ο πρόεδρος του συλλόγου, Απόστολος Ζαφειρόπουλος, καλωσόρισε και ευχαρίστησε τους συμμετέχοντες στην τηλεδιάσκεψη που τίμησαν την εκδήλωση. Αναφέρθηκε στο πώς πρέπει να διαχειριστούμε την μετά κορονοϊό εποχή ως άτομα και καθόρισε τους στόχους της νέας χρονιάς. Έκλεισε δε την ομιλία του με ευχαριστίες προς τους συνεργάτες, τα μέλη και τους φίλους του Συλλόγου για την σημαντική τους στήριξη, αλλά και προς όλους όσους με τον καλό λόγο στήριξαν το έργο του Συλλόγου. Ο ίδιος ευχήθηκε το 2021 να είναι ευλογημένο και ειρηνικό. Να είναι ένα έτος υγείας, ελευθερίας, χαράς, δημιουργίας και προκοπής για όλους και τον καθένα ξεχωριστά. Να είναι ένα έτος προσφοράς, στον αδελφό, στον φίλο, στον συνάνθρωπο μας, γιατί τελικά η σύμπνοια και η αγάπη θα μας σώσει.
Στη συνέχεια, ο Γενικός Γραμματέας Κώστας Τσιάμης ανέγνωσε τα πεπραγμένα του Συλλόγου το 2020, κάνοντας ιδιαίτερα σχόλια για τις δυσκολίες και αναβολές διαφόρων εκδηλώσεων λόγω της πανδημίας του covid – 19. Αξίζει να σημειωθεί ότι οι περισσότερες εκδηλώσεις είχαν φτάσει στα τελευταία στάδια οργάνωσης και σχεδιασμού. Επίσης, ιδιαίτερη αναφορά έγινε στη μεγάλη τιμή της βράβευσης από την Ακαδημία Αθηνών της εργασίας που μας εμπιστεύτηκε ο Συμπατριώτης μας κ. Στέλιος Λασκαράκης “Λεξικό της Αγχιαλίτικης Ντοπιολαλιάς”, που θα εκδοθεί στο εγγύς μέλλον.
Στην συνέχεια ο ταμίας Σταύρος Πατκίδης ανέγνωσε τον Οικονομικό Απολογισμό και Ισολογισμό, ενώ το τακτικό μέλος της Εξελεγκτικής Επιτροπής, Στέλλα Ιωάννου, διάβασε το Πρακτικό και ζήτησε την απαλλαγή του ΔΣ από κάθε ευθύνη. Η πρόταση έγινε δεκτή ομοφώνως.
Στη συνέχεια κόψαμε την βασιλόπιτα σε 5 μεγάλα κομμάτια για τον Χριστό και τον Άγιο Βασίλη, για τον Σύλλογο, για τους επίσημους προσκεκλημένους μας, για τα μέλη και τους φίλους μας, και ακούσαμε τα κάλαντα της Πρωτοχρονιάς υπό τους ήχους του ακορντεόν του φίλου του Συλλόγου, γιατρού, Δημήτρη Πρίφτη. Την πίτα προσφέραμε τη Δευτέρα σε συσσίτιο απόρων στο μοναστηράκι και μας γνωστοποίησαν ότι το φλουρί έπεσε στο κομμάτι των φίλων του Συλλόγου μας.
Χαιρετισμό στην εκδήλωση μας απέστειλε ο πρόεδρος της Επιστημονικής Εταιρείας Μελέτης «Φερών-Βελεστίνου-Ρήγας» (Ρήγας Βελεστινλής), κος Δημήτρης Καραμπερόπουλος, ενώ συμμετείχε η πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συλλόγων Ανατολικής Ρωμυλίας κα Μαρία Ασανιώτου.
Ο πρόεδρος και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου αισθάνονται την ανάγκη να εκφράσουν ένα μεγάλο ευχαριστώ εκ βάθους καρδίας στους Βουλευτές του Νομού Μαγνησίας, τους Προέδρους και όλους όσους συμμετείχαν στην πρώτη τους διαδικτυακή εκδήλωση, για την τιμητική τους παρουσία. Καλή Χρονιά και του χρόνου με υγεία, υγεία, και υγεία!»


Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.
Γίνετε μέλος στο κανάλι Magnesianews στο Messenger για όλες τις τελευταίες ειδήσεις.