Aποκριάτικες εκδηλώσεις στο ΚΔΑΠ Βασδέκειο

Την ερχόμενη εβδομάδα 16 έως 20 Φεβρουαρίου, θα πραγματοποιηθούν στο Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών Βασδέκειο μια σειρά εκδηλώσεων στο πνεύμα των Αποκριών, με ιδιαίτερο εικαστικό και παιδαγωγικό ενδιαφέρον.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, «οι εμψυχωτές του Κέντρου θα προσπαθήσουν να προσφέρουν στα παιδιά μια διαφορετική εκδήλωση, φτιάχνοντας μαζί τους στολές από υλικά με εξαιρετικά χαμηλό κόστος πάνω σε ένα θέμα, ώστε να υπάρχει ομοιομορφία στην μεταμφίεση. Το θέμα της φετινής χρονιά είναι τα πουλιά. Με αναφορές στους Όρνιθες του Αριστοφάνη, αλλά και με προβολές ντοκιμαντέρ με παράξενα και σπάνια πτηνά, έγινε η προετοιμασία των παιδιών, ώστε να σκεφτούν και να σχεδιάσουν τις στολές τους μινιμαλιστικό τρόπο. Οι διαφορετικές προσεγγίσεις του κάθε παιδιού ενισχύουν τον πλουραλισμό και εμπλουτίζουν τη φαντασία, μακριά από τις τυποποιημένες στολές, που δεν είναι πάντα αισθητικά ενδιαφέρουσες, αλλά και επιβαρύνουν τον ήδη φορτωμένο οικογενειακό προϋπολογισμό.

Έτσι, το τριήμερο 16, 17 και 18 Φεβρουαρίου θα πραγματοποιηθούν εκδηλώσεις στο χώρο του ΚΔΑΠ Βασδέκειο, που θα περιλαμβάνουν μουσικά και χορευτικά δρώμενα, παιχνίδια δραματοποίησης και κεράσματα.

Οι εκδηλώσεις θα κλείσουν με μια μικρή παρέλαση παρουσία των γονιών, όπου τα παιδιά και οι επιμορφωτές ντυμένοι με τις στολές που μόνοι τους έφτιαξαν, θα χορέψουν και θα τραγουδήσουν, μιμούμενοι τις κινήσεις των πουλιών.

Την Πέμπτη 19 και την Παρασκευή 20 Φεβρουαρίου, τα παιδιά θα έχουν την ευκαιρία να επισκεφτούν το χώρο του Πολιτιστικού Κέντρου της Ν. Ιωνίας, όπου φιλοξενούνται δύο εκθέσεις ανάλογες των ημερών. Μια έκθεση χαρταετών φτιαγμένων από παιδιά νηπιαγωγείων, αλλά και μια έκθεση βενετσιάνικων κουστουμιών. Εκεί τα παιδιά του ΚΔΑΠ θα ξεναγηθούν στις εκθέσεις και θα παρακολουθήσουν την πορεία κατασκευής ενός παραδοσιακού χαρταετού, για να θυμηθούν οι μεγαλύτεροι και να μάθουν οι μικρότεροι ένα από τα πιο αγαπημένα παραδοσιακά παιχνίδια. Οι εκδηλώσεις θα κλείσουν με κλήρωση του χαρταετού που θα κατασκευαστεί.

To ΚΔΑΠ Βασδέκειο αποτελεί δομή συγχρηματοδοτούμενη από την Ευρωπαϊκή Ένωση και την Ελλάδα στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ 2007-2013. Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνείτε καθημερινά στα τηλέφωνα 2421091113 & 2421091114.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.