Αφιέρωμα στον Ν.Ο.Β.Α. και τη αγωνιστική λέμβο του Συλλόγου «Ναυκρατούσα» στο Μουσείο της Πόλης

Στο πλαίσιο του κύκλου εκδηλώσεων «10+ αντικείμενα και άλλες τόσες ιστορίες»

Την Παρασκευή 26 Απριλίου στις 19.00 στο Μουσείο της Πόλης του Βόλου (Φερών 17, Παλιά) θα πραγματοποιηθεί η τρίτη παρουσίαση εκθέματος της μόνιμης συλλογής του μουσείου, στο πλαίσιο του κύκλου εκδηλώσεων «10+ αντικείμενα και άλλες τόσες ιστορίες».

Ο επίτιμος γενικός γραμματέας του Ναυτικού Ομίλου Βόλου Αργοναύτες (Ν.Ο.Β.Α.) Χρήστος Καλλιώρας θα αφηγηθεί την ιστορία του Ομίλου και της αγωνιστικής λέμβου του συλλόγου «Ναυκρατούσα». Η εκδήλωση οργανώνεται από τη Δ/νση Αρχείων, Μουσείων και Βιβλιοθηκών της Αντιδημαρχίας Πολιτισμού και Μουσείων Δήμου Βόλου, σε συνεργασία με το σωματείο «Πολίτες για το Μουσείο Πόλης του Βόλου».

Ο Ναυτικός Όμιλος Βόλου Αργοναύτες ιδρύθηκε αρχικά ως Ναυτικός Όμιλος Βόλου το 1932 και προπολεμικά λειτούργησε με τμήματα κολύμβησης, υδατοσφαίρισης και κωπηλασίας. Απέκτησε την σημερινή του ονομασία το 1979, όταν συγχωνεύτηκε με το σωματείο Ν.Σ.Β Αργοναύται (έτος ίδρυσης 1968).

Το 1938 ο όμιλος απέκτησε την πρώτη του τετράκωπη αγωνιστική λέμβο, κατασκευασμένη στον Πόρο. Το νεότευκτο σκάφος ονομάστηκε «Ναυκρατούσα», δηλαδή επικρατέστερη των πλοίων. Πρώτο της πλήρωμα ήταν οι Δημήτρης Δημητρίου, Πλούτων Λογγίδης, Γιώργος Νικολούτσος και Πλάτων Σαχίνης, οι οποίοι επιμελήθηκαν και την απόκρυψή της στις Αλυκές την περίοδο της Κατοχής. Επανεμφανίστηκε σε αγώνες το 1946 και υπήρξε ο προάγγελος των πολλαπλών διακρίσεων της βολιώτικης κωπηλασίας σε πανελλήνιο και παγκόσμιο επίπεδο.

 

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.