Αν. Ροϊλός: Θέματα θεμελιώδη στη ζωή, ανεξαρτήτως εποχής, φύλου, ηλικίας…

Στις «Πεταλούδες είναι ελεύθερες», όπως δήλωσε ο πρωταγωνιστής που μίλησε στο Ράδιο ΕΝΑ και για τις «Άγριες Μέλισσες»

«Οι πεταλούδες είναι ελεύθερες» είπαν με έμφαση πριν από λίγες μέρες οι συντελεστές της ομώνυμης παράστασης, στους θεατές του Βόλου που πραγματοποιήθηκε στο Ανοιχτό Θέατρο Ν. Ιωνίας. «Το έργο έχει βάθος, σε σχέση με τα θέματα που διαχειρίζεται, αλλά παράλληλα είναι πάρα πολύ αστείο», αναφέρει ο πρωταγωνιστής της παράστασης, Αναστάσης Ροϊλός, ως καλεσμένος στο πολιτιστικό μαγκαζίνο του Ράδιο ΕΝΑ και στον Ηλία Κουτσερή. Η ίδια η παράσταση συνοδεύεται από μία έκφραση του Κάρολου Ντίκενς: «Το μόνο που γυρεύω είναι η ελευθερία μου. Οι πεταλούδες είναι ελεύθερες. Η ανθρωπότητα δε θα αρνηθεί σε μένα… αυτό που έχει και η τελευταία πεταλούδα».

«Οι πεταλούδες είναι ελεύθερες», μια τρυφερή ερωτική ιστορία. Ποιες είναι οι δικές σας εντυπώσεις από το έργο, αλλά και από την συμμετοχή σας;

Ακριβώς όπως το λέτε είναι. Ένα έργο πολύ τρυφερό. Είναι μια ερωτική ιστορία, σε μία εποχή γύρω στα τέλη του ’60, όπου αρχίζουν και αλλάζουν τα ήθη γύρω από τον έρωτα. Βλέπουμε έναν νεαρό, 26 χρονών, τυφλό, που μόλις έχει φύγει από τη «στέγη» της υπερπροστατευτικής μητέρας του και την οποία ερμηνεύει η κ. Πέμυ Ζούνη. Ο νεαρός, έτσι γνωρίζει την Τζιν Τάννερ, η οποία ζει στο διπλανό διαμέρισμα. Είναι μια κοπέλα με πολύ έντονη προσωπικότητα και η οποία έχει περάσει από την χίπικη νοοτροπία ζωής, με αποτέλεσμα να τον συνεπάρει και να φέρει τα πάνω κάτω. Είναι μία πορεία μέσα από την οποία συνειδητοποιούν πολλά πράγματα για τον εαυτό τους και για τον έρωτα. Είναι δύο κόσμοι πολλοί διαφορετικοί, ο Ντον Μπέικερ ένα τυφλό αγόρι και η Τζιλ Τάννερ μία πρώην χίπισσα.

Είναι θέματα που απασχολούν διαχρονικά τις ανθρώπινες σχέσεις…

Φυσικά! Νομίζω είναι θέματα πάρα πολύ θεμελιώδη στη ζωή, ανεξαρτήτως εποχής, φύλου, ηλικίας, τα πάντα. Από την πολύ τρυφερή ηλικία μας προσπαθούμε να τα «αγγίξουμε» και να δούμε ποια είναι η σχέση μας με αυτά.

Βγαίνουν πολλά μηνύματα γνωρίζω μέσα από την ιστορία, αλλά ταυτόχρονα υπάρχουν και οι διάλογοι με ένα ιδιαίτερο χιούμορ

Ναι! Μου έκανε εντύπωση από την πρώτη στιγμή που διάβασα το έργο, καθώς δεν το ήξερα και μου το πρότεινε η Ρέινα Εσκενάζυ. Μου έκανε εντύπωση γιατί έχει ένα βάθος σε σχέση με τα θέματα που διαχειρίζεται, αλλά παράλληλα είναι πάρα πολύ αστείο. Οι ατάκες είναι η μία μετά την άλλη. Μία από τις σκέψεις που κάναμε, ήταν αν θα είναι πραγματικά τόσο αστείο, γιατί τα θέματα που διαχειρίζεται είναι πιο βαθιά και όχι τόσο ελαφριά. Ο Λέοναρντ Γκέρσε έχει καταφέρει να γράψει με έναν πολύ χαρούμενο και τρυφερό τρόπο ένα έργο που διαχειρίζεται δύσκολα θέματα.

Είναι ένα εγχείρημα που προφανώς πετυχαίνει, με την έννοια ότι το αγαπάει ο κόσμος και ανταποκρίνεται…

Μέχρι στιγμής είμαστε πολύ χαρούμενοι γιατί είχαμε πολύ καλή ανταπόκριση, όπου κι αν παίξαμε με τις παραστάσεις μας να είναι sold out. Ξέρουμε ότι τα πράγματα είναι δύσκολα με τον covid, παρ’ όλα αυτά ο κόσμος έρχεται και αυτό είναι μεγάλη χαρά για εμάς.

Είναι χαρά και για εμάς στην Περιφέρεια να έρχονται θεατρικά από την πρωτεύουσα και από την συμπρωτεύουσα προκειμένου να δίνεται αυτή η ανάσα πολιτισμού μιας και που το κλείσιμο που είχαμε στη διάρκεια της καραντίνας των προηγούμενων μηνών το είχαμε όλοι ανάγκη…

Ακριβώς, και μακάρι να τελειώσει όλο αυτό , γρήγορα. Εκεί που πάμε να δούμε φως στο τούνελ, κάτι γίνεται πάλι.

Σε ό, τι αφορά στον Αναστάση Ροϊλό, τι σχεδιάζει; Καταρχάς, συνεχίζετε στον γ’ κύκλο της σειράς «Άγριες Μέλισσες»;

Συνεχίζουμε και έχουν ξεκινήσει ήδη τα γυρίσματα. Ετοιμαζόμαστε για την γ’ σεζόν και αρχές Σεπτεμβρίου θα ξεκινήσουν και οι προβολές.

Ένας αγαπημένος ρόλος και ένα αγαπημένο σήριαλ και για τον κόσμο που το παρακολουθεί αλλά και για εσάς τον ίδιο;

Ναι, είναι ένα έργο που το αγαπήσαμε από την αρχή και μπορώ να πω ότι περιμέναμε ότι θα πάει καλά. Όταν πήραμε τα σενάρια στα χέρια μας ενθουσιαστήκαμε με το επίπεδο, τους διαλόγους και την ιστορία. Είμαστε πάρα πολύ χαρούμενοι που ο κόσμος το αγάπησε και το αγκάλιασε. Δεν περιμέναμε ότι θα πάει και δεύτερη σεζόν όταν ξεκινούσαμε και να που μιλάμε τώρα για την τρίτη.

Ήταν ένας ρόλος που εκτός από το ότι σας ταίριαξε, σας άρεσε προσωπικά επίσης;

Αν δεν αγαπάς τον ρόλο που κάνεις δεν μπορείς φαντάζομαι να τον ερμηνεύσεις και να πεις τα λόγια σου. Είναι πολύ διαφορετικά όταν συνδέεσαι με αγάπη με τον ρόλο.

Μετά το τέλος της θεατρικής περιοδείας, ποια είναι τα επόμενα σχέδιά σας;

Με τις «πεταλούδες» θα παίξουμε μέχρι και αρχές Σεπτεμβρίου και μετά θα δούμε τι θα μας επιτραπεί, αναλόγως πώς θα είναι η κατάσταση με τον covid. Βέβαια, έχουμε και τον «Γυάλινο Κόσμο» που είχαμε ετοιμάσει με το Εθνικό Θέατρο την προηγούμενη σεζόν και το οποίο παρουσιάστηκε στους θεατές μόνο σε livestreaming (σ.σ. σε απευθείας διαδικτυακή μετάδοση). Καλώς εχόντων των πραγμάτων, θα παρουσιαστεί κανονικά στον κόσμο.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.