Αναβιώνει στην Αγριά ο «Άη Γιάννης Κλήδονας»

Την Κυριακή 24 Ιουνίου στον προαύλιο χώρο του Ι.Ν. Αγ. Γεωργίου Αγριάς

Το «Πολιτιστικό Καλοκαίρι 2018» συνεχίζεται με την 5η κατά σειρά εκδήλωση την Κυριακή 24 Ιουνίου με την αναβίωση του εθίμου του Άϊ Γιάννη του Κλήδονα, στις 9.00 μ.μ. στον προαύλιο χώρο του Ι.Ν. Αγ. Γεωργίου Αγριάς.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση των διοργανωτών, «ελάτε να γιορτάσουμε με ζωντανή μουσική και χορό και μην ξεχάσετε να φέρετε μαζί σας τα μαγιάτικα στεφάνια σας για το κάψιμο.

Η 24η Ιουνίου είναι από τις μεγαλύτερες καλοκαιρινές γιορτές της ελληνικής παράδοσης, αφού η γιορτή του Αϊ Γιάννη του Κλήδονα (ή Ριγανά, ή Ριζικάρη) συνοδεύεται από το παραδοσιακό έθιμο με το πέρασμα πάνω από τις φωτιές.

Στις 21 Ιουνίου πραγματοποιήθηκε με επιτυχία και η τρίτη ομιλία σε συνεργασία του Τομέα Νεότητος και Πολιτισμού του Ι.Ν. Αγ Γεωργίου Αγριάς με την Τοπική Μονάδα Υγείας Αγριάς. Η ομιλία με θέμα Η Επίδραση της Ηλιακής Ακτινοβολίας σε Παιδιά και Ενήλικες ολοκλήρωσε την καλοκαιρινή συνεργασία των δύο φορέων στο πλαίσιο Πολιτιστικό Καλοκαίρι 2018. Η κα Στέλλα Γρυπαίου (επισκέπτρια Υγείας) και η κα Ευαγγελία Γάτου (επισκέπτρια Υγείας) μας ενημέρωσαν για τη δράση της ΤΟ.Μ.Υ. Αγριάς, τα ωφέλη και τους κινδύνους της έκθεσης στον ήλιο καθώς και χρήσιμες συμβουλές.

Επίσης την Πέμπτη 28 Ιουνίου σας περιμένουμε στην Αγριά για να απολαύσουμε τη συναυλία των ΜΕΛΙΡΙ σε «Ένα Μουσικό Ταξίδι Χωρίς Σύνορα», στις 9.00 μ.μ. στον προαύλιο χώρο του Ι.Ν. Αγ Γερωργίου Αγριάς με την Ειρήνη Χουλιαρά, τη Μελίνα Ατρείδου και τον Μάριο Ποδάρα.

Οι εκδηλώσεις είναι όπως πάντα ανοικτές για το κοινό, έχουν στόχο την ενημέρωση, την ψυχαγωγία και την προώθηση της πολιτιστικής κληρονομιάς του τόπου μας».

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.