Αναβίωση παραδοσιακού πανηγυριού στην Πορταριά

Αναβίωση παραδοσιακού πανηγυριού θα γίνει την Πέμπτη 30 Ιουνίου στις 8 μ.μ. στην Πορταριά. Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, «ο Πατήρ Βασίλειος Καπέλλας και το ποίμνιο του, σε συνεργασία με τον Εκπολιτιστικό Σύλλογο Πορταριάς ” Το Ορμίνιον” σας προσκαλούν στην Αναβίωση Παραδοσιακού Πανηγυριού την παραμονή της εορτής του Ι.Ν. Αγίων Αναργύρων Πορταριάς.
Τα πανηγύρια ήταν ανέκαθεν ένα μέσο έκφρασης του λαϊκού πολιτισμού, τα οποία συνδύαζαν το θρησκευτικό στοιχείο με στοιχεία ψυχαγωγίας και κοινωνικής συνοχής. Τα πανηγύρια ήταν ίσως το κυριότερο μέσο ψυχαγωγίας για τους κατοίκους ενός χωριού. Ήταν επίσης το μέρος που συναντιόντουσαν οι νέοι και οι νέες του χωριού, εκεί που θα μπορούσαν να αλλάξουν κλεφτές ματιές και να χορέψουν ελεύθερα. Το πανηγύρι είχε και οικονομικό χαρακτήρα καθώς ήταν και κέντρο εμπορικών συναλλαγών.
Με το πέρασμα των χρόνων τα πανηγύρια εξελίσσονται και μεταλλάσσονται, δεν σβήνουν όμως ποτέ από τον χάρτη της κοινωνίας.
Εμείς γυρνάμε πίσω… με επίκεντρο την εορτή των Αγίων Αναργύρων και υπό την σκέπη τους, βιώνουμε τη χαρά του πανηγυριού, τη χαρά της συνύπαρξης των ανθρώπων, με συνοδεία της μουσικής και του χορού! Σήμερα μετά από ένα μεγάλο διάστημα απομόνωσης και φόβου που πέρασαν οι άνθρωποι λόγω της πανδημίας, η ανάγκη για συνεύρεση με φίλους, η ανάγκη του τραγουδιού και του χορού είναι πιο έντονη από ποτέ! Σας περιμένουμε λοιπόν να γευτούμε παρέα ένα πραγματικά παραδοσιακό πανηγύρι! Για την εκπλήρωση αυτού του σκοπού έχουμε την χαρά να μας συνοδέψει μια υπέροχη ορχήστρα που αποτελείται από τους Νίκο Κερασιώτη – κλαρίνο, Χρήστο Δασκαλόπουλο – βιολί, Κωνσταντίνο Μούτο – λαούτο, Ελεάννα Βαρελά- τραγούδι και Αναστασία Λύτρα – κρουστά. Ο εκπολιτιστικός σύλλογος Πορταριάς Το Ορμίνιον θα προσφέρει σουβλάκια, κρασί και αναψυκτικά σε συμβολικές τιμές και θα κεράσει τον κόσμο παραδοσιακό γλυκό!»

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.