Μετά την ματαίωση της «Ναυτικής Εβδομάδας στον Βόλο 2020» και την αναστολή ορισμένων δραστηριοτήτων της «Μαγνήτων Κιβωτού», φαίνεται ότι και η πραγματοποίηση των φετινών εκδηλώσεων των «Αυγουστιάτικων Παρακλήσεων 2020», δεν είναι δυνατόν να εξαπλωθούν στον Βόλο, στο Πήλιο, σε Βελεστίνο, Αλμυρό και στην περιοχή της Αγιάς, παρά το ότι καταβλήθηκε κάθε προσπάθεια, έστω και για περιορισμένο αριθμό εκδηλώσεων.
Τον περασμένο μήνα η «Μαγνήτων Κιβωτός» συμπλήρωσε έξι χρόνια διαρκούς, υπεύθυνης και συναντώντας συνεχώς αυξανόμενη αναγνώριση στις εκδηλώσεις και δράσεις της για τον πολιτισμό. Όμως τούτη την κρίσιμη μετά κορωνοϊό περίοδο πρέπει να καταδείξουμε σε όλους ότι συμμορφωνόμαστε με τους Νόμους και τις αποφάσεις της Πολιτείας.
Αρχικά και κατόπιν της άρσης μέρους των περιοριστικών μέτρων, επιλέξαμε δύο εκδηλώσεις στον Βόλο, στον Αύλειο χώρο του πανηγυρίζοντος Ιερού Ναού της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος, την Πέμπτη 6 Αυγούστου, και στην έναρξη της πανήγυρης του Ιερού Ναού της Ευαγγελιστρίας στη Νέα Ιωνία, και άλλες δύο στην περιοχή της Αγιάς, όπου κάθε χρόνο η εκδήλωση αγκαλιάζεται από τους κατοίκους και τους επισκέπτες της Βελίκας, και στο Πήλιο, στην παραδοσιακή Βυζίτσα. Τα νέα δεδομένα όμως που, δυστυχώς, όχι μόνον επαναλαμβάνονται αλλά αυξάνονται στην περιοχή μας, μας αναγκάζουν να ματαιώσουμε, με μεγάλη μας λύπη, για φέτος τις «Αυγουστιάτικες Παρακλήσεις 2020».
Ο στόχος της «ΜΑΓΝΗΤΩΝ ΚΙΒΩΤΟΥ», ήταν οι εκδηλώσεις αυτές, που σημειωτέων προσφέρονται δωρεάν, να αγκαλιαστούν και από όλους τους ανθρώπους. Έτσι μετά την παρέλευση έξη ετών, μπορούμε με βεβαιότητα να αναφέρουμε ότι επετεύχθη απόλυτα.
Την προηγούμενη εξαετία διοργανώθηκαν πάνω από εξήντα (60) εκδηλώσεις πολιτισμού, σε διαφορετικές περιοχές, δίνοντας τη δυνατότητα σε μουσικά σχήματα της περιοχής μας να γίνουν ευρύτερα γνωστά και να ψυχαγωγήσουν κατοίκους και παραθεριστές της περιφέρειάς μας.
Τα τελευταία χρόνια καθιερώθηκε ακόμη μια ευεργετική καινοτομία.
Ο διδάκτωρ Θεολογίας, μουσικοπαιδαγωγός και συγγραφέας Ηλίας Λιαμής και ο Ιμβριώτης Συγγραφέας και Διευθυντής του Γυμνασίου της Ελληνογαλλικής Σχολής «Άγιος Ιωσήφ» Δημήτρης Καραβασίλης, συνοδεύουν με όμορφα κείμενα από την Ελληνική Λογοτεχνία τα ακούσματα που παρουσιάζει το μουσικό σχήμα.
Καθόλου δεν είναι υπερβολή να αναφερθεί το μεγάλο ενδιαφέρον που υπάρχει από τους κατά τόπους φορείς και κατοίκους, με αποτέλεσμα το πρόγραμμα κάθε έτους να συμπληρώνετε με την λήξη του προηγούμενου, για τους λόγους αυτούς οι τόποι στους οποίους θα πραγματοποιούνταν οι φετινές, ήδη έσπευσαν να δηλώσουν το ενδιαφέρον τους για τις «Αυγουστιάτικες Παρακλήσεις 2021»!!
































