ΑΣΤΥλογία Reloade(a)d

Από την Παρασκευή 27 Απριλίου στο «Μουσείο της Πόλης»

Την Παρασκευή 27 Απριλίου και ώρα 20.00 στο Μουσείο της Πόλης του Βόλου ξεκινά ο νέος κύκλος παραστάσεων με τίτλο «ΑΣΤΥλογία Reloade(a)d». Πρόκειται για τη νέα παράσταση του Θεάτρου της Εμπειρίας, που σε συμπαραγωγή με τη Δ/νση Αρχείων, Μουσείων και Βιβλιοθηκών του ΔΟΕΠΑΠ – ΔΗΠΕΘΕ θα παρουσιάζεται στο Μουσείο της Πόλης του Βόλου κάθε Παρασκευή μέχρι τις 15 Ιουνίου..
Χειμώνας 2015-16.

Η παράσταση που αρχικά σχεδιάστηκε να φιλοξενήσει 172 θεατές και να παίξει 3 φορές, τελικά φιλοξένησε πάνω από 2.200 στις 23 διπλές παραστάσεις που έκανε κάθε Τετάρτη και Παρασκευή στο Μουσείο Πόλης του Βόλου, με το κοινό να κυμαίνεται ηλικιακά από 13 – 80 ετών και όλοι να φεύγουν συγκλονισμένοι από αυτό που βίωσαν.

Άνοιξη – Καλοκαίρι 2018
Δύο χρόνια μετά, το φαινόμενο ΑΣΤΥΛΟΓΙΑ σχεδιάστηκε από την αρχή και ξανάρχεται να ταξιδέψει το κοινό του σε ένα σύμπαν όπου το θέατρο ενώνεται με την πραγματικότητα και ολόκληρη η ιστορία και παράδοση της πόλης του Βόλου ανοίγεται στα πόδια των κατοίκων της, ξανά μέσα , στο πλέον κατάλληλο για τον σκοπό αυτό κτήριο, το Μουσείο της Πόλης, καθώς και στους πλέον κατάλληλους θεατές, τους πολίτες.
Η ΑΣΤΥλογία Reloade(a)d® είναι μια περιήγηση στα άδυτα της αστικής ιστορίας της πόλης του Βόλου με στόχο την ανάδειξή της. Εξι γενιές παλινδρομούν διαρκώς μέσα σε μονοπάτια που ο χρόνος δεν μπορεί να ξεχάσει, προσωπικές μαρτυρίες από ανθρώπους,που οι μικρές καθημερινές τους ιστορίες είναι αυτές που αναδιαμορφώνουν διαρκώς τον κοινωνικό ιστό, μύχιες εξομολογήσεις σημαίνοντων προσώπων και αφανών ηρώων της καθημερινότητας, μοτίβα διαρκώς μεταβαλλόμενα που ανασυντίθενται κάθε φορά εξαρχής προκειμένου να ερευνήσουν το αστικό περιβάλλον και, κυρίως, τις επιδράσεις του στον δημιουργό του, τον ίδιο τον πολίτη.

Οι θεατές – προσκεκλημένοι περιηγούνται υπό τη συνεχή καθοδήγηση ηθοποιών – ξεναγών μέσα σε ένα κυκλόραμα από μυρωδιές, γεύσεις, ήχους, υφές και εικόνες της αστικής ιστορίας της πόλης του Βόλου, ανάμεσα σε 12 στημένα κινηματογραφικά πλατό -μεταξύ των οποίων και μία θεατρική σκηνή- και 45 ακόμη ερμηνευτές οι οποίοι νοηματοδοτούν την διαρκώς εξελισσόμενη όσο και απρόβλεπτη πλοκή του έργου.
Ο σχεδιασμός και η εκτέλεση παραγωγής ανήκει στο Θέατρο της Εμπειρίας, στον δικτυακό τόπο του οποίου αναγράφεται: «Η ΑΣΤΥλογία είναι η ιστορία της πόλης και των κατοίκων της τα τελευταία εκατό χρόνια. Είναι ο ντόρος που γίνεται γύρω από τους αστικούς μύθους. Είναι οι μύθοι των καθημερινών ανθρώπων. Είναι τα γεγονότα που διαμορφώνουν τον κοινωνικό ιστό. Είναι η πολεοδομία, η αρχιτεκτονική, το λιμάνι, οι σιδηρόδρομοι, η βιομηχανία, η κοινωνία, ο πολιτισμός και η τοπική αυτοδιοίκηση μαζί. Είναι όλα όσα η πόλη περιλαμβάνει. Είναι η ίδια η πόλη ειπωμένη σε μερικές λέξεις και ιδωμένη σε μερικά τετραγωνικά μέτρα. Η ΑΣΤΥλογία είναι οι πολίτες της πόλης στο διηνεκές του χρόνου. Η ΑΣΤΥλογία είναι ΕΣΕΙΣ»

Συντελεστές

Ιδέα – Κείμενο – Καλλιτεχνική έρευνα – Σκηνοθεσία – Κοστούμια: Νίκος Φυτάς, Πρωτότυπη Μουσική: Χρήστος Σχοινάς, Αχιλλέας Τίγκας, Λυσίμαχος Τίγκας
Σχεδιασμός Φωτισμού: Χρήστος Σχοινάς, Νίκος Φυτάς
Βίντεο: Σοφία Μανσφηλντ. Διαμόρφωση Δημιουργικού: Κατερίνα Χιονίδη
Κείμενο Σκηνής Παρθεναγωγείου: Μαρία Καραζάνου
Καθώς και θερμές ευχαριστίες στον Γιάννη Τσούκα
Ερμηνεύουν οι: Κώστας Γιάνναρος, Δώρα Μούτσιου, Νίκος Φυτάς, Δανάη Σαλαμάνη, Αλεξάνδρα Φυτά, Λένα Νεστορίδου, Κλέαρχος Βαϊνόπουλος, Χρήστος Σχοινάς, Λυσίμαχος Τίγκας, Γλυκερία Τζήκα, και η μικρή Λυδία

Πληροφορίες
Χώρος: Μουσείο της Πόλης του Βόλου, Φερών 17, Παλιά, Ημέρα και ώρα: Παρασκευή (27 Απριλίου και κάθε Παρασκευή μέχρι τις 15 Ιουνίου) 20.15 και 21.15, Τιμή εισητηρίου: 7€, προπώληση – κρατήσεις: 5€, Διάρκεια: 60’ (χωρίς διάλειμμα), Facebook: https://www.facebook.com/toexp

Κρατήσεις θέσεων – Επικοινωνία
Θέατρο της Εμπειρίας:www.theaterofexperience.com, https://www.facebook.com/toexp [email protected]
Μουσείο της Πόλης του Βόλου: τηλ. 2421029878, mail: [email protected],
F Δίκτυο Μουσείων Δήμου Βόλου

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Επειδή ο αριθμός των θεατών ανά παράσταση – ξενάγηση είναι περιορισμένος οι παραστάσεις θα λειτουργήσουν αυστηρά με κρατήσεις θέσεων, όπως ακριβώς και σε μία ξενάγηση. Οι θεατές πρέπει να βρίσκονται στον χώρο του μουσείου τουλάχιστον 10 λεπτά πριν την έναρξη της παράστασης.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.