«Αυγουστιάτικες παρακλήσεις»

Ο Φορέας Πολιτισμού της Ιεράς Μητροπόλεως Δημητριάδος και Αλμυρού, «Μαγνήτων Κιβωτός , για τη διάσωση του πολιτιστικού αποθέματος» , πιστός στις αρχικές του εξαγγελίες και δεσμεύσεις , συνεχίζει όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, «και τον φετινό Αύγουστο , για τρίτη συνεχή χρονιά, το θεσμό των «Αυγουστιάτικων Παρακλήσεων 2016».

Ήταν το καλοκαίρι του 2014 , ένα μήνα μετά την ίδρυση της «Μαγνήτων Κιβωτού», όταν με πρόταση του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη και προέδρου του φορέα, πραγματοποιήθηκαν οι πρώτες «Αυγουστιάτικες Παρακλήσεις». Τόση δε ήταν η ανταπόκριση του κοινού , η επιτυχία της οργάνωσης, που από τότε ακόμη άρχισαν οι προτάσεις για τις εκδηλώσεις του επόμενου έτους. Αυτή ήταν και η αφορμή να δημιουργηθεί ο πρώτος θεσμός του φορέα.
Τον περσινό Αύγουστο διοργανώθηκαν σε διαφορετικές περιοχές , έγιναν περισσότερο γνωστές στους πιστούς και αναζήτησαν , για να μην πούμε απαίτησαν, περισσότερες περιοχές.

Έτσι φέτος θα καλύψουν ολόκληρο το δεκαπενθήμερο του Αυγούστου και βέβαια σε διαφορετικές περιοχές.

Η οργάνωσή τους είχε σαν αποτέλεσμα να πραγματοποιηθούν σε όλες τις περιοχές της Μητροπόλεως , από την Αγιά μέχρι την Μηλίνα και από τον Αη Γιάννη Πηλίου μέχρι τον Βόλο και την περιοχή του Αλμυρού.

Μετά την αναζήτηση των πρώτων δύο χρόνων της αρμόζουσας μουσικής εκδήλωσης , καταλήξαμε εφέτος στην Ορχήστρα «ΙΩΝΙΑ» και τον Βασίλη Αγροκώστα , που θα παρουσιάσουν τραγούδια του λαού μας αφιερωμένα στην Παναγιά μας.

Η κάθε φετινή εκδήλωση θα παρουσιάζει και τοπικές γεύσεις , στο πνεύμα των ημερών , δηλαδή νηστίσιμες.

Μαζί μας θα είναι ο Ηλίας Λιαμής , καθηγητής Μέσης Εκπαίδευσης και ανώτερων θεωρητικών της μουσικής, ενώ κατέχει και την προεδρία της Συνοδικής Επιτροπής Καλλιτεχνικών Εκδηλώσεων της Εκκλησίας της Ελλάδος , που θα αναφέρεται στο πνεύμα των ημερών με εμπεριστατωμένες παρεμβάσεις του.

Αναλυτικά στοιχεία για την καθιέρωση του θεσμού , το οριστικό πρόγραμμα , τους στόχους και τις προοπτικές των εκδηλώσεων θα αναλύσουν, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Δημητριάδος και Αλμυρού και Πρόεδρος του Δ.Σ. του φορέα κ. Ιγνάτιος και μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της «ΜΑΓΝΗΤΩΝ ΚΙΒΩΤΟΥ», σε συνέντευξη Τύπου την Δευτέρα 25 Ιουλίου 2016 , στις 12.00, στο Πνευματικό Κέντρο του Ιερού Ναού Αναλήψεως».

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.