Αύριο συναυλία «ΑΞΙΟΝ ΕΣΤΙ»

Η Διεύθυνση Πολιτισμού του Δ.Ο.Ε.Π.Α.Π. – ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Δήμου Βόλου, τιμά έναν από τους σημαντικότερους Έλληνες μουσικοσυνθέτες της εποχής μας, τον Μίκη Θεοδωράκη, που φέτος συμπληρώνει τα 93 του χρόνια, στην παρουσίαση του εμβληματικού του έργου «ΑΞΙΟΝ ΕΣΤΙ» σε ποίηση του νομπελίστα ποιητή Οδυσσέα Ελύτη.
Η νέα ημερομηνία για την παρουσίαση του «ΑΞΙΟΝ ΕΣΤΙ», που αναβλήθηκε τον Ιούλιο λόγω των άσχημων καιρικών συνθηκών, είναι η Κυριακή 16 Σεπτεμβρίου και πάλι στο θερινό δημοτικό θέατρο Βόλου «ΜΕΛΙΝΑ ΜΕΡΚΟΥΡΗ», στις 9:15 μ.μ. Στην μεγάλη αυτή συναυλία με την Συμφωνική Ορχήστρα του Δημοτικού Ωδείου Βόλου υπό τη διεύθυνση του μαέστρου Ιωακείμ Μπαλτσαβιά ερμηνεύουν επί σκηνής ο διακεκριμένος τραγουδιστής Δημήτρης Μπάσης με την ρωμαλέα, λαϊκή φωνή του και τις πολύ ιδιαίτερες ερμηνείες του (λαϊκός τραγουδιστής). Μαζί του ο βαρύτονος Ιορδάνης Παπάζογλου (ψάλτης), ο ηθοποιός-σκηνοθέτης Γρηγόρης Γαλάτης (αφηγητής) καθώς και τρεις χορωδίες: η «Βολιώτικη» (διδασκαλία Στάσα Τζάλλα), η «Μικτή Χορωδία του Δημοτικού Ωδείου Λάρισας» (διδασκαλία Δημήτρης Καρβούνης) και ο Μουσικός Πολιτιστικός Σύλλογος «Χορωδία Αταλάντης» (διδασκαλία Αντιγόνη Κερετζή).
Τη μουσική επιμέλεια της συναυλίας έχει αναλάβει ο καλλιτεχνικός διευθυντής του Δημοτικού Ωδείου Βόλου Ανδρέας Μιμαίος. Προπώληση εισιτηρίων: 10 & 5 ευρώ στο Κέντρο Πληροφόρησης «Δίαυλος» (καθημερινά 10π.μ.-2μ.μ & 6μ.μ-9μ.μ, από τις 10 Σεπτεμβρίου και μετά), στην οδό Σκενδεράνη 11 και την ημέρα της παράστασης, στο ταμείο του Θερινού Δημοτικού Θεάτρου Μελίνα Μερκούρη. Πληροφορίες στο τηλέφωνο 24210-36992.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.