Στις όχθες της αυγής του νέου χρόνου ο τραγουδοποιός Βασίλης Φλώρος φορτώνει την δημιουργική του Αλμαγέστη στους ώμους του χαμάλη της μουσικής Αυθαιρεσίας. Με αφετηρία το ρίγος της ψυχής των φορεμάτων που γεννά τον Λόγο, ως άλλος Αγαμέμνων, επιλέγει τον δύσκολο δρόμο, μη διστάζοντας να “άρει εαυτόν” στα “ως είθισται”, στοχεύοντας, μέσω της αλληλεπίδρασης με το κοινό, στην κατάκτηση του δημιουργικού προορισμού της Αφαίρεσης. Στην μουσική παραστατική ολοκλήρωση της ΑΥΘΑΙΡΕΣΗΣ όπου το πληθωρικό στοιχείο της Παράδοσης συναντά τον λιτό σύμπαν της ambient, καταλυτικό ρόλο συντελούν η ιδιαίτερη αισθητική οπτική του μουσικού Γιώργου Κελεσίδη (κιθάρες, προγραμματισμός, samples, loops) και το ξεχωριστό φωνητικό ιδίωμα της Μαρίας Ευλαβή, που συμπράττουν “πειράζοντας” και εξελίσσοντας δημιουργικά το μουσικό σύμπαν του Φλώρου.
Η ΑΥΘΑΙΡΕΣΗ αποκαλύπτεται το Σάββατο 8 Φεβρουαρίου στις 22.15 στον Χώρο Εικαστικής Έκφρασης και Δημιουργίας «Περισπωμένη» στο Βόλο.
Νικολάου Πλαστήρα 4, Βόλος
Τηλ. Κρατήσεων 24210 24133
ΩΡΑ ΕΝΑΡΞΗΣ 22.15
ΕΙΣΟΔΟΣ 5 €


Βιογραφικό
Γεννήθηκε τον Ιούλιο του 1982 στον Υμηττό. Σπούδασε στο Τμήμα Μαθηματικών του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, ενώ παράλληλα ακολούθησε σπουδές ακουστικής και κλασικής κιθάρας στο «Ιαμβικό Ωδείο» στον Υμηττό και σπουδές στη μουσική τεχνολογία και τον προγραμματισμό ( «Ωδείο Μουσικής Πράξης» στο Κουκάκι ).
Μαθήτευσε δίπλα στο σπουδαίο δάσκαλο Ανδρέα Τσεκούρα (διδασκαλία και διεύθυνση μουσικών συνόλων στο Ωδείο Αθηνών) και εκτός από κιθάρα, παίζει παραδοσιακά νυκτά (στεριανό λαούτο, τζουρά).
Το Μάιο του 2010 κυκλοφορεί η πρώτη του προσωπική δισκογραφική δουλειά, με τίτλο «Στις όχθες της αυγής» ( Α’ έκδοση – ℗ 2010 Legend – EGE | Β’ ψηφιακή έκδοση, ℗ 2015 Chromodiastasi Ltd / MLK), όπου, εκτός από ίδιο, ερμηνεύουν τα τραγούδια του ο Γιώργος Νταλάρας, ο Δημήτρης Ζερβουδάκης, ο Δημήτρης Μυστακίδης και η Ανατολή Μαργιόλα.
Για τη δουλειά αυτή συνεργάστηκε με τον αείμνηστο Πηλιορείτη λαογράφο Γιώργο Θωμά, αλλά και με το Μουσείο Φωτογραφίας Θεσσαλονίκης, για την παραχώρηση των φωτογραφιών του επίσης αείμνηστου Πηλιορείτη Φωτογράφου Δημήτρη Λέτσιου, οι οποίες κοσμούν το δίσκο.
Τον Δεκέμβριο του 2015 κυκλοφορεί ο δεύτερος προσωπικός του δίσκος με τίτλο «Αλμαγέστη ενός χαμάλη» (℗2015 Chromodiastasi Ltd / MLK), στον οποίο συμμετέχουν οι Δημήτρης Μυστακίδης, Ασπασία Στρατηγού, Μαρίνα Δακανάλη, Κατερίνα Αναγνώστου και ο σπουδαίος καθηγητής Φυσικής και συγγραφέας Γιώργος Γραμματικάκης.
To 2017 κυκλοφόρησε το digital single «Έχιδνα γκαστρωμένη» (℗2017 Chromodiastasi Ltd / MLK).
Τον Ιούνιο του 2017 ιδρύει, με την ιδιότητα του παραγωγού, την ανεξάρτητη δισκογραφική εταιρία «ΑΓΑΝΤΑ ΜΟΥΣΙΚΕΣ ΠΑΡΑΓΩΓΕΣ – AGANDA MUSIC PRODUCTIONS», που δραστηριοποιείται στο χώρο των μουσικών εκδόσεων (υπηρεσίες παραγωγής και διανομής) και της διοργάνωσης καλλιτεχνικών εκδηλώσεων. Υπό τη σκέπη της «ΑΓΑΝΤΑ», εκδίδονται πλέον, εκτός από τις δισκογραφικές εργασίες του ίδιου του τραγουδοποιού και δουλειές νέων δημιουργών με αυστηρά αισθητικά κριτήρια και έξω από τη μέγγενη των πολυεθνικών.
Τον Δεκέμβρη του 2018 κυκλοφορεί η τρίτη δισκογραφική του δουλειά με τον ιδιαίτερο τίτλο «‘ρῖγος ψυχῆς φορεμάτων» (℗2018 ΑΓΑΝΤΑ ΜΟΥΣΙΚΕΣ ΠΑΡΑΓΩΓΕΣ) εγκαινιάζοντας την συνεργασία του με την εξαιρετική βορειοελλαδίτισσα ερμηνεύτρια Μαρία Ευλαβή. Αξιοσημείωτη η ουσιαστική του συνεργασία με τον ζωγράφο και εικαστικό Λάκη Μουρατίδη, που φιλοτέχνησε και επιμελήθηκε το ξεχωριστό εξώφυλλο του δίσκου.
Στις αρχές του 2019 συνθέτει πρωτότυπη μουσική για την χοροθεατρική παράσταση “Εν αρχή ήν ο Λόγος – Χορογραφώντας τον Αγαμέμνονα του Αισχύλου” σε συνεργασία με την ομάδα χορού Gratia Artis, την χορογράφο Αντιγόνη Παπανικολάου και τον σκηνοθέτη Χρήστο Θεοχαρόπουλο.
Η πρωτότυπη μουσική σύνθεση της παράστασης εκδίδεται τον Σεπτέμβρη του 2019 σε μορφή Digital Album, με τον ιδιαίτερο τίτλο “Agamemnon” (℗2019 ΑΓΑΝΤΑ ΜΟΥΣΙΚΕΣ ΠΑΡΑΓΩΓΕΣ).
Από τον Οκτώβρη του 2019 συνεργάζεται με τον Όμιλο Musikutveckling.se ως Music – Booking Agent ( γραφείο Παραγωγής Concerto.se ), καθώς επίσης και ως Music Producer ( δισκογραφική εταιρία Nöbel Street Records ) με έδρα το Göteborg της Σουηδίας.
Έχει συμμετάσχει επίσης σε αρκετές δισκογραφικές συλλογές.
Από το Φεβρουάριο του 2011 παρουσιάζει τη δουλειά του σε μουσικές σκηνές, χώρους πολιτισμού και φεστιβάλ στην Ελλάδα («Σταυρός του Νότου», «Θέατρο Βράχων» Βύρωνα, Θέατρο ΠΚ κλπ. ) αλλά και στο εξωτερικό ( Sockerbrucket Arena – Göteborg, Sweden κλπ. ), όπου συνεργάζεται με σπουδαίους καλλιτέχνες, όπως ο Γιώργος Νταλάρας, η Dilek Koc, η Κατερίνα Παπαδοπούλου, ο Κυριάκος Γκουβέντας, ο Χάρης Λαμπράκης, ο Δημήτρης Τσεκούρας, ο Κυριάκος Ταπάκης, ο Φώτης Σιώτας, ο Θανάσης Σοφράς, ο Πάνος Δημητρακόπουλος και πολλοί άλλοι.
Δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στην πλοκή του στίχου, θαυμαστής και μάστορας της ελληνικής γλώσσας, εμπνέεται και δουλεύει διαρκώς πάνω στον ελληνικό Λόγο, ο οποίος, όπως ο ίδιος ο τραγουδοποιός γράφει χαρακτηριστικά «αποτελεί αιτία δημιουργίας, προφορική και γραπτή πηγή της λαϊκής παράδοσης και μαθηματική αναλογία, μήτρα θυμού και αρμονίας.
Σπούδασε Λαογραφία ( Ε.Κ.Π.Α. ) και δραστηριοποιείται ενεργά στον τομέα της Λαογραφικής Μελέτης και Έρευνας. Χαρακτηριστική είναι η αγάπη και η ουσιαστική του ενασχόληση με τον λαογραφικό πλούτο, που κρύβει κάθε τόπος.
Σε τακτά χρονικά διαστήματα αρθρογραφεί σε τοπικά ηλεκρτονικά και έντυπα μέσα (εφημερίδες, περιοδικά, ηλεκτρονικά πολιτιστικά portals κλπ.) και μάλιστα στα σκαριά ετοιμάζει την έκδοση του πρώτου του βιβλίου.
ΔΙΣΚΟΓΡΑΦΙΑ
– «Στις όχθες της αυγής» – Album
Α’ έκδοση ℗ 2010 Legend – EGE
Β’ ψηφιακή έκδοση – ℗ 2015 Chromodiastasi Ltd / MLK
συμμετέχουν : Γιώργος Νταλάρας, Δημήτρης Ζερβουδάκης, Δημήτρης Μυστακίδης, Ανατολή Μαργιόλα
– «Αλμαγέστη ενός χαμάλη» – Album
℗ 2015 Chromodiastasi Ltd / MLK
συμμετέχουν : Δημήτρης Μυστακίδης, Ασπασία Στρατηγού, Μαρίνα Δακανάλη, Κατερίνα Αναγνώστου
αφήγηση : Γιώργος Γραμματικάκης
– «Έχιδνα γκαστρωμένη» – Digital Single
℗ 2017 Chromodiastasi Ltd / MLK
– «‘ρῖγος ψυχῆς φορεμάτων» – Album
℗ 2018 ΑΓΑΝΤΑ ΜΟΥΣΙΚΕΣ ΠΑΡΑΓΩΓΕΣ – AGANDA MUSIC PRODUCTIONS
τραγούδι : Μαρία Ευλαβή
συμμετέχουν : Δημήτρης Μυστακίδης, Μανόλης Μπαρδάνης
– «Agamemnon» – Digital Album
℗ 2019 ΑΓΑΝΤΑ ΜΟΥΣΙΚΕΣ ΠΑΡΑΓΩΓΕΣ – AGANDA MUSIC PRODUCTIONS
Πρωτότυπη μουσική σύνθεση για την χοροθεατρική παράσταση “Εν αρχή ήν ο Λόγος – Χορογραφώντας τον Αγαμέμνονα του Αισχύλου” σε συνεργασία με την ομάδα χορού Gratia Artis.
ΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣ
«Δίφωνο 2011», ℗ 2011 Lyra – EGE
«Επιτυχίες 2011», ℗ 2011 Legend – EGE
«ERT OPEN ΜΕΧΡΙ ΤΗ ΝΙΚΗ…», ℗ 2014, ERT OPEN
«Γιώργος Νταλάρας – Οι Συμμετοχές», ℗ 2014, MINOS EMI
«Είναι Κάτι Τραγούδια», ℗ 2016, Chromodiastasi Ltd / MLK
Vassilis Floros’ Official Web : www.vassilisfloros.eu
Vassilis Floros’ Facebook : www.facebook.com/VassilisFloros



































