«Αυτό το παιδί»: Θεατρική παράσταση από την Πρόταση Ζωής και τους ΣκηνοΠαίκτες

Με αφορμή την παγκόσμια ημέρα κατά των ναρκωτικών

Το Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας Π.Ε. Μαγνησίας «Πρόταση Ζωής» – ΟΚΑΝΑ, θα πραγματοποιήσει, με αφορμή τη φετινή Παγκόσμια Ημέρα Κατά των Ναρκωτικών, θεατρική παράσταση με τίτλο «Αυτό το παιδί» του Γάλλου θεατρικού συγγραφέα και σκηνοθέτη Joël Pommerat,  από την ερασιτεχνική θεατρική ομάδα «ΣκηνοΠαίκτες», στο Θερινό Δημοτικό Θέατρο Νέας Ιωνίας, την Παρασκευή 28 Ιουνίου και ώρα 21:30,  με ελεύθερη είσοδο.

Η σύλληψη της ιδέας της παραστάσεως, από τη Θεατρική Ομάδα Αλμυρού «ΣκηνοΠαίκτες», γεννήθηκε κατά τη διάρκεια του υποχρεωτικού εγκλεισμού λόγω του COVID-19, όταν όλοι άρχισαν να βομβαρδίζονται από ειδήσεις, που αφορούσαν σε περιστατικά ενδοοικογενειακής βίας. Ωστόσο, οι σχέσεις γονέων-παιδιών αποτελούν ζήτημα διαχρονικό, καθώς πάντα θα εξελίσσονται, θα μεταλλάσσονται και θα αναδιαμορφώνονται, ανάλογα με τα ιστορικά, κοινωνικά, οικονομικά και πολιτισμικά συμφραζόμενα.

Ο Joël Pommerat (1963-), σύγχρονος διακεκριμένος Γάλλος θεατρικός συγγραφέας και σκηνοθέτης, πρωτοπαρουσίασε το έργο Cet enfant (Αυτό το παιδί) το 2006 στο “Théâtre Paris-Villette”. Το έργο γεννήθηκε μέσα από συνεντεύξεις για το γονεϊκό ζήτημα, τις οποίες παραχώρησαν το 2002 στον συγγραφέα και τους ηθοποιούς του θιάσου “Louis Brouillard” γυναίκες της Νορμανδίας, που ζούσαν σε εργατικές κατοικίες. Χωρίς να μεταφέρει αυτούσιες αφηγήσεις, ο συγγραφέας, παρέδωσε ένα σπονδυλωτό έργο-θεατρικό ντοκιμαντέρ, δέκα αυτοτελών σύντομων σκηνών, που περιγράφουν οικογενειακές συγκρουσιακές σχέσεις γονέων με τα παιδιά τους, οι οποίες φτάνουν στα άκρα, δίνοντας περισσότερο την αίσθηση όχι των γεγονότων, αλλά των δονήσεων που βιώνουν οι ψυχές των ηρώων.

 

 

 

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.