BAiLDSA Live στον Βόλο!

Το Σάββατο 15 Οκτωβρίου στο Lab Art, στον Πολυχώρο Τσαλαπάτα

Baildsa! Το genre bender σχήμα από τη Θεσσαλονίκη έρχεται μετά από χρόνια στην πόλη του Βόλου για ένα ξεσηκωτικό λάιβ ! Το Σάββατο 15 Οκτωβρίου στο Lab Art, στον Πολυχώρο Τσαλαπάτα.
Τα τελευταία 14 χρόνια οι BAiLDSA περιοδεύουν σε Ευρώπη και Βαλκάνια σε μεγάλους χώρους, φεστιβάλ αλλά και μικρά clubs, κερδίζοντας νέους οπαδούς
σε κάθε συναυλία. Με την παρατεταμένη τους τριβή στο στούντιο και σε μεγάλη φόρμα μετά από συνεργασίες με Mpelafon και νέες κυκλοφορίες, είναι έτοιμοι και διψασμένοι για νέες εμπειρίες. Ξεκίνημα που αλλού, στον Βόλο και τη σκηνή του Τσαλαπάτα!
Σάββατο 15 Οκτωβρίου έρχονται να στήσουν ένα πανηγύρι αλλιώτικο, με dub & rock και χορευτικές λούπες. Μη χάσετε το πιο ζεστό συναυλιακό ξεκίνημα για το φθινόπωρο στο χώρο του Lab Art. Ώρα προσέλευσης: 21:00, Προπώληση: 10 ευρώ, Ταμείο: 12 ευρώ
Σημεία Προπώλησης:
τοπικά στον Βόλο από τα εξής καταστήματα:
-Κεχαΐδης ΑΕ Μουσική Ήχος Φωτισμός, Κουταρέλια 29
– Illusion St.Wear, Τάκη Οικονομάκη με Γκλαβάνη
– Viva.gr, 11876 και στο δίκτυο συνεργατών της Viva:
στα καταστήματα Public, Wind, Media Markt,
στα βενζινάδικα Shell, BP, EKO,
στα καταστήματα Metro και My Market πανελλαδικά.
Πληροφορίες / κρατήσεις: 6934108666, Ώρες λειτουργίας τηλεφώνου 17:00 – 22:00

Baildsa
Το να είσαι «εναλλακτικός» είναι πολλά περισσότερα από έναν χαρακτηρισμό μουσικής ταυτότητας.
H ματιά των BAiLDSA στη σύνθεση και τη στιχουργική δημιουργεί ένα εκρηκτικό μείγμα post punk και indie rock, μπλεγμένο με παραδοσιακά στοιχεία της ανατολικής μεσογείου και μπολιασμένο παράλληλα με στοιχεία dub και reggae. Αυτό το μουσικό μωσαϊκό σε συνδυασμό με την έντονη και βαθιά κοινωνικοπολιτική τους οπτική γωνία, αντιπροσωπεύει το τι πρεσβεύουν οι BAiLDSA ως συγκρότημα εδώ και μιάμιση δεκαετία.
Με βάση την Θεσσαλονίκη, οι BAiLDSA παίζουν δυναμικό punk rock, σε δίσκους τους αλλά και στις εκρηκτικές τους συναυλίες. Από βαριά παραμορφωμένα κιθαριστικά riffs και στιβαρά μπασοτύμπανα, με εσωστρεφή και σκοτεινά ηχοτοπία, αλλά και ανεβαστικά ska πνευστά σε μερακλίδικους σκοπούς των χάλκινων της βαλκανικής παράδοσης, οι BAiLDSA μένουν πάντα αυθεντικοί.
Στο εξελισσόμενο και ποικιλόμορφο σύμπαν τους αυτό που ξεχωρίζει και είναι πάντα παρόν είναι μια σταθερή και ηχηρή εναντίωση σε οποιαδήποτε μορφή φασισμού, ρατσισμού, σεξισμού και καταπάτηση ανθρωπίνων δικαιωμάτων, μια ατελείωτη μάχη κόντρα σε όλες τις μορφές πολέμου και διχασμού, που συνοδεύεται από βαθιά πίστη στην ανθρωπότητα και τις ανοιχτές, ελεύθερες κοινωνίες.

Δισκογραφικά, οι BAiLDSA έχουν κυκλοφορήσει 3 albums και 7 singles ως τώρα:
Με το πρώτο album “United States of Balkans” (2011) συστήθηκαν στον κόσμο ως ένα ανεβαστικό μείγμα ska punk και reggae, μπλεγμένο με βαλκανικές και gypsy μελωδίες. Το “U.S.B.” δέχτηκε εξαιρετικές κριτικές από κριτικούς και κοινό, και παράλληλα με τις εκτενείς περιοδείες σε Ελλάδα και Βαλκάνια, έχτισε ένα σταθερό πυρήνα οπαδών για το συγκρότημα. Το δεύτερο album “zVaRna” (2014) ανέβασε τους BAiLDSA σε ένα υψηλότερο επίπεδο στη σύνθεση, αλλά και στην ηχητική ταυτότητα. Εμφανίστηκε μια πολύ
ωριμότερη πλευρά του συγκροτήματος, συνοδευόμενη από συμπαγή alternative punk ήχο. Ο δίσκος ηχογραφήθηκε αναλογικά, καταφέρνοντας να αποτυπώσει την ωμή ενέργεια των ζωντανών εμφανίσεων, δημιουργώντας ένα ηχητικό τείχος.
Το 2016 και 2017 κυκλοφορούν τα singles “Balkan Express (Ride the train)” και “Ne Znam” σαν πρώτη γεύση του επερχόμενου album, στα οποία διαγράφεται η μουσική εξέλιξη του συγκροτήματος. Στον τρίτο δίσκο “WarZone” (2018) το συγκρότημα κάνει ένα άλμα διευρύνοντας το ηχητικό του σύμπαν με στοιχεία post punk και stoner, δημιουργώντας ένα νέο μοντέρνο αποτύπωμα.
Ακροβατώντας ανάμεσα στις ρίζες του αλλά και την ατέρμονη εσωτερική
εξερεύνηση είναι ένα concept άλμπουμ εμπνευσμένο από τη σκοτεινή περίοδο της προσφυγικής, οικονομικής και πολιτικής κρίσης μεταξύ των ετών 2014-2018. Ένας αντιπολεμικός ύμνος που διαδίδει το μήνυμα αλληλεγγύης σε όλο τον κόσμο.
Τον Σεπτέμβρη του 2020 το συγκρότημα επιστρέφει με ενα νέο e-single γεμάτο από βαριά beats και κιθάρες, μπολιασμένο με τα χάλκινα των Βαλκανίων, το “Lion’s Den” που έχει ολοκληρωθεί με τις ευλογίες του δημιουργού του Kiril Dzaijkovski.
Εν μέσω καραντίνας λόγω της πανδημίας, κυκλοφορεί ένα e-single με
τίτλο “I want my bars back”, ένα χορευτικό κομμάτι με σαφή ηλεκτρονικά στοιχεία που αποτελεί μια κραυγή μοναξιάς εν μέσω της απομόνωσης. Μια οδή στις τελευταίες μέρες του 2020. Λίγους μήνες αργότερα, οι BAiLDSA παρουσιάζουν μια διασκευή του “Omen” των The Prodigy, ηχογραφημένη και βιντεοσκοπημένη κατά μόνας, με τα μέλη να είναι ο καθένας στο σπίτι του.
Οι BAiLDSA συνέχισαν την δημιουργική εργασία κατα τη διάρκεια όλης αυτής της ‘νεκρής’ περιόδου και τα αποτελέσματα αυτής εμφανίζονται σταδιακά στο
project “F&F” (Friends and Family) σε συνεργασίες με αγαπημένους καλεσμένους.
Τον Σεπτέμβρη του 2021 κυκλοφορεί από την GBD Records London το πρώτο single “Cyber Nine” σε συνεργασία με τον SAÙL (Balothizer, Electric Litany, The
Turbans). Ένα upbeat και εξωστρεφές κομμάτι, μίξη βαλκανικών και ανατολίτικων επιρροών με prog-rock και synth wave.
Τον Δεκέμβρη του 2021 οι BAiLDSA και ο Mpelafon ενώνουν τις δυνάμεις τους δημιουργώντας ένα νέο single. Το “ΠΟΣΟ” (“POSO”) είναι ένα
φρέσκο μείγμα από τον εκρηκτικό ήχο του συγκροτήματος από dubstep beats, βαριά κιθαριστικά riffs και βαλκανικές μελωδίες σε συνδυασμό με τα εκπληκτικά rap skills του Mpelafon σε ένα drill στυλ. Ένα balkan-rock drill-step! Η ιστορία αυτής της συνεργασίας βάζει δύο ξαδέρφια στο ίδιο στούντιο, τον Θάνο των BAiLDSA και τον Mpelafon, για πρώτη φορά στην καριέρα τους.

Η μουσική πορεία των Baildsa δείχνει ασταμάτητη κι όλο εκπλήξεις.
So uncalm.. and enter the warzone!__
Baildsa links :

YouTube player
YouTube player
YouTube player
Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.