Χριστουγεννιάτικη παραμυθο-συνάντηση

Από παλαιότερη εκδήλωση
Μια μουσικοθεατρική παράσταση από το ΚΔΑΠ Βασδέκειο, το 4ο και το 12ο Δημοτικά Σχολεία Βόλου

Την Τετάρτη 18 Δεκεμβρίου στις 7.00 το απόγευμα, θα πραγματοποιηθεί στο Θέατρο του Πολιτιστικού Κέντρου Ν. Ιωνίας, μουσικοθεατρική παράσταση από τα παιδιά του ΚΔΑΠ Βασδέκειο, δομή της ΚΕΚΠΑ-ΔΙΕΚ, συγχρηματοδοτούμενη από την Ευρωπαϊκή Ένωση και την Ελλάδα στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ 2014-2020, σε συνεργασία με τα παιδιά του 4ου και του 12ου Δημοτικού Σχολείου Βόλου.
Πρόκειται για μια χριστουγεννιάτικη παραμυθο-συνάντηση. Τρία κλασσικά παραμύθια : Τα δώρα της παπλωματούς, O τσαγκάρης και τα ξωτικά και Tο κοριτσάκι με τα σπίρτα, γίνονται αφορμή για μια νέα ιστορία. Τι θα γινόταν αν… η γενναιόδωρη παπλωματού και ο καλόκαρδος τσαγκάρης συναντούσαν το κοριτσάκι με τα σπίρτα. Υπεύθυνη για αυτή την παραμυθο-συνάντηση είναι η εκπαιδευτικός Ελένη Κυριέρη, που είχε την ιδέα, διασκεύασε τα παραμύθια και τα απέδωσε με έμμετρο τρόπο.
Τα παιδιά, παίζουν, τραγουδούν και χορεύουν ζωντανά στην σκηνή του θεάτρου με την σκηνοθετική καθοδήγηση της θεατρολόγου Χρυσάνθης Κατσιμπέρη. Τη μουσική επιμέλεια της παράστασης έχει ο Νικόλας Παπαθανασίου, ενώ τις χορογραφίες ετοίμασαν οι Εύα Βούλγαρη και Εριφύλη Κατσιμπέρη.
Τα παιδιά χαίρονται ιδιαίτερα όταν ετοιμάζουν μια παράσταση. Αγαπούν την όλη διαδικασία, τις δοκιμές, τις πρόβες. Αυτή τη φορά τους εντυπωσίασε η συνεργασία και η γνωριμία με άλλα παιδιά εκτός του χώρου του ΚΔΑΠ. Ελπίζουμε αυτή η συνεργασία που μας έδωσε τόση χαρά, να χαροποιήσει και τους θεατές και να έχει συνέχεια.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.