«Δε Σ’ Αντέχω»: Κυκλοφόρησε το νέο τραγούδι της Βολιώτισσας Κατερίνας Κυρμιζή

Η Βολιώτισσα τραγουδοποιός Κατερίνα Κυρμιζή παρουσιάζει το νέο της τραγούδι με τίτλο «Δε σ’ αντέχω» και μιλά για το πως ξεκίνησε  η ιδέα της σύλληψής του, πως αυτό πήρε σάρκα και οστά, αλλά και το μήνυμα που θέλει η ίδια να ταξιδέψει προς τους ακροατές του.

«Τα σπάργανα του «Δε σ’ αντέχω» βρίσκονται πριν το Millennium. Μόλις πέρσι όμως το τραγούδι πήρε την τελική του μορφή. Ήταν η μέρα που ήθελα να ακούσω κάτι χαρούμενο και παιχνιδιάρικο, κάτι που να φτιάχνει το κέφι γιατί ήμουν πολύ συγχυσμένη. Επειδή δεν έβρισκα πρόχειρο αυτό που ήθελα αποφάσισα να λάβω δράση.

Οι στίχοι του «Δε σ’ αντέχω»  περιγράφουν με χιούμορ ένα ερωτικό νευρικό κλονισμό. Ενσωμάτωσα μάλιστα στο ρεφρέν τα λόγια της Κατερίνας Χέλμη στην ταινία «Κόκκινα Φανάρια» του Βασίλη Γεωργιάδη, όπου απειλεί εις μάτην τον άκαρδο νταβατζή της πως θα φαρμακωθεί.

Έφτιαξα λοιπόν το demo του «Δε σ’ αντέχω», έχοντας κατά νου κάπως να συνδυάσω το rock and roll hit των ‘60ς «Shakin’ All Over» των Βρετανών Johnny Kidd & the Pirates με το «Somebody Τhat I Used Τo Know» του Αυστραλού Gotye. Εννοείται πως βγήκε κάτι άλλο. Όμως μου άρεσε, χόρευα μόνη μου και γελούσα.

Παρόλα αυτά είχα αμφιθυμία αν έπρεπε να ενταχθεί στο τρίτο τεύχος των Κάκτων μου που θα κυκλοφορήσει σε λίγο γιατί δεν παύει να είναι ένας μακρινός απόηχος των αλαφρών είκοσι χρόνων μου. Όμως το πρότζεκτ Κάκτοι που ξεκίνησα τo 2017 είναι αυτό ακριβώς: ένας λογαριασμός με το παρελθόν με όρους παρόντος, ένα προτσές ενηλικίωσης και καλλιτεχνικής ωρίμανσης.

Οι ηλεκτρικές κιθάρες, ηχογραφήθηκαν από τον τραγουδοποιό, συμπαραγωγό, και συνοδοιπόρο της ζωής μου, Νίκο Γρηγοριάδη. Τα φωνητικά και τα κρουστά από εμένα. Τα τύμπανα και το μπάσο που έπαιξαν αντίστοιχα ο Δημήτρης Αντωνιάδης και ο Γιάννης Γρηγορίου, ηχογραφήθηκαν στο στούντιο Odeon από τον μηχανικό ήχου και συμπαραγωγό Ηλία Λάκκα, όπου και έκανε την μίξη και το μάστερινγκ.

Έπειτα από ευτυχή -εκ του αποτελέσματος, πρωτοβουλία του Γιάννη Γρηγορίου, αντικαταστάθηκε το midi hammond που είχα παίξει, με αυθεντικό από τον Arlan Oscar που μένει στο Πήλιο και θέλει να τον αποκαλούμε Μάρκο Μηλιωτάκη, και ο Δημήτρης Σπυριδάκης έπαιξε κρητική λύρα και λαούτο, κάτι που έδωσε άλλη δυναμική στο τραγούδι.

Τέλος στο μουσικό βίντεο που φτιάξαμε με τον Νίκo Γρηγοριάδη, προσπάθησα  με χιούμορ και θυμηδία να καταδείξω την αγωνία μιας γυναίκας στην προσπάθειά της να παραμείνει επιθυμητή και νέα».

YouTube player

Κατεβάστε το  Δε Σ’ Αντέχω Wav

Κατεβάστε το  Δε Σ’ Αντέχω Mp3

Official Music Video: https://youtu.be/FrsNByWgx_8

Buy from Bandcamp

Listen on Spotify

LinkTree Link: https://linktr.ee/katerinakyrmizi?utm_source=linktree_admin_share

Official Site: https://katerinakyrmizi.wixsite.com/website

 

Στίχοι – Μουσική: Κατερίνα Κυρμιζή

Digital Single | 2024 | P & © CD Baby for Katerina Kyrmizi

 

Έπαιξαν

Τύμπανα: Δημήτρης Αντωνιάδης

Μπάσο: Γιάννης Γρηγορίου

Ηλεκτρική κιθάρα: Νίκος Γρηγοριάδης

Hammond: Arlan Oscar (Μάρκος Μηλιωτάκης)

Κρητική Λύρα & Λαούτο: Δημήτρης Σπυριδάκης

Κρουστά & Φωνητικά: Κατερίνα Κυρμιζή

 

Ενορχήστρωση & μουσική παραγωγή: Κ. Κυρμιζή, Ν. Γρηγοριάδης, Γ. Γρηγορίου

Μίξη & Mastering: Ηλίας Λάκκας

Παραγωγή: Κ. Κυρμιζή, Ν. Γρηγοριάδης, Η. Λάκκας

 

Βίντεο

Σενάριο, μοντάζ, coloring: Κατερίνα Κυρμιζή

Κάμερα: Νίκος Γρηγοριάδης

Σκηνοθεσία: Κατερίνα Κυρμιζή & Νίκος Γρηγοριάδης

 

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.