Διαδικτυακή εκδήλωση «Προσεγγίζοντας την Ελληνική Επανάσταση»

Germanos, Metropolitan of Patras, Blessing the flag of Revolution, Theodoros Vryzakis, 1865, 16,4x1,26m, oel on canvas. National Art Gallery and Alexandros Soutzos Museum, Athense? ??e???d??? S??t???

Διαδικτυακή εκδήλωση με τον τίτλο «Προσεγγίζοντας την Ελληνική Επανάσταση 200 χρόνια μετά» θα πραγματοποιηθεί στις 24 Νοεμβρίου από τις 14.30-15.30. Συνομιλούν οι: Ελευθερία Ζέη • Δημήτρης Μπαχάρας • Δημήτρης Κουσουρής. Συντονίζει ο Ηλίας Κολοβός .
Οι ιστορικοί του 2021 αντιλαμβάνονται πλέον την Ελληνική Επανάσταση του 1821 όχι ως ένα μεμονωμένο ελληνικό γεγονός, αλλά μέσα σε μια αλυσίδα γεγονότων που συντάραξαν τον τότε κόσμο: την Εποχή των Επαναστάσεων. Τι νέο φέρνει αυτή η ένταξη της ελληνικής επανάστασης στο διεθνές της πλαίσιο; Ποια καινούργια στοιχεία μπορεί επίσης να προσφέρει η μελέτη της ιστορίας της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας και των αρχείων της για να προσεγγίσουμε την Ελληνική Επανάσταση μέσα από τον λόγο της τότε εξουσίας; Τέλος, πώς προσεγγίζουμε σήμερα τις διαφορετικές και ποικίλες τοπικότητες του Αγώνα, την Πελοπόννησο, τη Ρούμελη, τα Νησιά;
Η 17η ΔΕΒΘ, ένας κορυφαίος πολιτιστικός θεσμός και ετήσιο σημείο συνάντησης για τον κόσμο του βιβλίου, προσαρμοζόμενη στα δεδομένα της πανδημίας, θα πραγματοποιηθεί φέτος διαδικτυακά με ένα πλούσιο πρόγραμμα εκδηλώσεων.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.