Διαδικτυακό εργαστήριο δημιουργικής γραφής από το Πολιτιστικό Ίδρυμα Πειραιώς

Το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ) διοργανώνει, από την Τετάρτη 1η Φεβρουαρίου 2023, κύκλο τρίωρων διαδικτυακών εργαστηρίων δημιουργικής γραφής με τίτλο «Κείμενα βραχείας φόρμας (Μικρές Ιστορίες/Διήγημα): Από την ιδέα στο κείμενο». Το εργαστήρι θα υλοποιήσει η  Τασούλα Τσιλιμένη, συγγραφέας, καθηγήτρια στο Παιδαγωγικό Τμήμα Προσχολικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.

Τι είναι τα κείμενα βραχείας φόρμας και ποια τα βασικά χαρακτηριστικά τους; Ποιο είδος αφηγητή είναι κατάλληλο για τα κείμενα αυτά; Πώς σκιαγραφούνται οι χαρακτήρες; Ποιες είναι οι πηγές έμπνευσης και πώς από την ιδέα οδηγείται κάποιος στην συγγραφή;

Αυτά είναι κάποια από τα ερωτήματα που θα απαντηθούν στο εργαστήρι, ενώ σε κάθε συνάντηση οι συμμετέχοντες θα δημιουργούν τα δικά τους κείμενα, τα οποία στη συνέχεια θα αποτελούν αφορμή για συζήτηση.

Αναλυτικά οι ημερομηνίες διεξαγωγής του εργαστηρίου είναι: 1, 8, 15 και 24/2 (ώρες 17:00-20:00).

Η συμμετοχή είναι δωρεάν. Απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής.

Όσοι ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν πρέπει να γράψουν στη συμμετοχή τους ονοματεπώνυμο και ένα τηλέφωνο επικοινωνίας, στη διεύθυνση [email protected]. Οι 20 πρώτοι θα ειδοποιηθούν και θα λάβουν οδηγίες για τη συμμετοχή τους στο διαδικτυακό εργαστήρι. Απαραίτητη προϋπόθεση για την οριστικοποίηση της εγγραφής είναι η διαδικτυακή παρουσία στο πρώτο μάθημα.

 

 

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.