Διαγωνισμός «Τοπολατρεία»- Φωτογραφίζοντας τον αγαπημένο σας τόπο

Η Ένωση Ελλήνων Σεναριογράφων ανακοινώνει την διεξαγωγή του φωτογραφικού διαγωνισμού με τίτλο «Τοπολατρεία»- Φωτογραφίζοντας τον αγαπημένο σας τόπο.

Οι συμμετέχοντες μπορούν με τρεις φωτογραφίες να παρουσιάσουν με ιδιαίτερο τρόπο τον τόπο τους ώστε να πείσουν μια κριτική επιτροπή ότι η δική τους ιδέα/πρόταση θα τους κάνει να προσέξουν και να αγαπήσουν τον δικό τους τόπο.

 

Ο διαγωνισμός πραγματοποιείται υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδος, της Περιφέρειας Αττικής, της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος, της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας, της Περιφέρειας Ηπείρου, της Περιφέρειας Θεσσαλίας, της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, της Περιφέρειας Κρήτης, της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, της Περιφέρειας Πελοποννήσου, της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδος, των Δήμων Αγιάς, Αγίων Αναργύρων Καματερού, Αγράφων, Αγρινίου, Αθηναίων, Αιγιαλείας, Αίγινας, Αλεξανδρούπολης, Αλίμου, Αμαρουσίου, Αμφίκλειας Ελατείας, Αμφιλοχίας, Αμφίπολης, Ανατολικής Σάμου, Ανδραβίδας Κυλλήνης, Ανωγείων, Αριστοτέλη, Αρταίων, Αστυπάλαιας, Βισαλτίας, Βόλβης, Βόρειας Κυνουρίας, Βύρωνα, Γαύδου, Γορτυνίας, Γρεβενών, Δέλτα, Δελφών, Διονύσου, Δίου – Ολύμπου, Δίστομου – Αράχωβας – Αντίκυρας, Δοξάτου, Δυτικής Αχαΐας,  Δυτικής Λέσβου, Έδεσσας, Ελαφονήσου, Ελευσίνας, Ελληνικού – Αργυρούπολης, Εορδαίας, Επιδαύρου, Ζακύνθου, Ζαχάρως, Ζωγράφου, Ηγουμενίτσας, Ηρακλείας, Ηρακλείου, Ηρακλείου Αττικής, Θέρμου, Θεσσαλονίκης, Ιθάκης, Ιστιαίας – Αιδηψού, Ιωαννίνων, Καβάλας, Καισαριανής Καλαμαριάς, Καλαμάτας, Καμένων Βούρλων, Καρπενησίου, Κασσάνδρας, Κατερίνης, Κέας, Κηφισιάς, Κοζάνης Κύμης – Αλιβερίου, Κω, Λαμιέων, Λαρισαίων, Λεβαδέων, Λίμνης Πλαστήρα, Μαντουδίου – Λίμνης – Αγίας Άννας, Μαραθώνος, Μεταμόρφωσης, Μοσχάτου -Ταύρου, Νότιας Κυνουρίας, Ορεστιάδας, Παιανίας, Παλαιού Φαλήρου, Παπάγου – Χολαργού, Παρανεστίου, Πυλαίας – Χορτιάτη, Πύλου Νέστορος, Πύργου, Ρεθύμνης, Σητείας, Σκιάθου, Σκύδρας, Σπάρτης, Τεμπών, Τρίπολης, Φλώρινας, Χαλκιδέων, Χανίων, Χερσονήσου, Χίου, Ωρωπού και την υποστήριξη των ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Βεροίας και Κομοτηνής, της ΔΗΚΑΔΙΜΕ Διρφύων –  Μεσσαπίων, της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Πατρέων, του ΔΟΑΠΠΕ Χαλκίδας, του ΚΕΚΟΜΕΚΑ Δήμου Ακτίου-Βόνιτσας και της ΚΕΠΑ Δήμου Βεροίας .

ΤΡΟΠΟΙ ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΗΣ

 

Οι φωτογραφίες θα κατατίθενται εντός ψηφιακού φακέλου και τουλάχιστον μία εκ των τριών πρέπει να προβάλει κάποιο χαρακτηριστικό στοιχείο του τόπου. Λόγω της αρχής προστασίας προσωπικών δεδομένων δεν επιτρέπεται η απεικόνιση προσώπων. Στοιχεία που θα επηρεάσουν το αποτέλεσμα: Πρωτοτυπία, Χειρισμός θέματος, Αισθητική, Συναίσθημα. Οι φωτογραφίες πρέπει να συνοδεύονται απαραίτητα από λεζάντα της τοποθεσίας λήψης τους π.χ. Γερολιμένας Λακωνίας. Και οι τρεις φωτογραφίες της κάθε πρότασης αφορούν έναν μόνον τόπο.

Καλούνται οι ενδιαφερόμενοι να υποβάλλουν συμμετοχή από την 1η Ιουνίου 2024 μέχρι και την 30η Απριλίου 2025, ακολουθώντας τα ακόλουθα βήματα:

 

Βήμα 1: Να κατοχυρώσετε τις τρεις φωτογραφίες σε ένα ψηφιακό φάκελο (σε αρχείο .zip) (τύπος έργου: Φωτογραφίες-Τοπολατρεία), στη διεύθυνση:

https://senariografoi.gr/gr/screenplays/screenplays-registration/

Βήμα 2: Με τον κωδικό κατοχύρωσης να δηλώσετε συμμετοχή στον σχετικό διαγωνισμό (Διαγωνισμός Φωτογραφίας “Τοπολατρεία”):

https://senariografoi.gr/gr/screenplays/contests

Η ανώνυμη συμμετοχή στον διαγωνισμό διασφαλίζεται με τον κωδικό συμμετοχής που λαμβάνει ο κάθε μετέχων μετά την υποβολή του έργου στην ειδική εφαρμογή του διαγωνισμού (βλ. βήμα 2 ανωτέρω), στην ηλεκτρονική διεύθυνση που έχει δηλώσει κατά τη χρονική περίοδο που ο διαγωνισμός είναι σε ισχύ.

Στην περίπτωση που η καταβολή του αντιτίμου κατοχύρωσης (20 ευρώ + Φ.Π.Α. 24% = 24,80 ευρώ) δεν μπορεί να γίνει με χρεωστική ή πιστωτική κάρτα, μπορεί να γίνει με κατάθεση στην τράπεζα Πειραιώς αριθ. λογ. IBAN GR5701718390006839133385616. Εν συνεχεία το παραστατικό με το ψηφιακό φάκελο και τα στοιχεία του διαγωνιζόμενου εκτός φακέλου και δήλωση συμμετοχής στον διαγωνισμό Τοπολατρεία  (στο σώμα του email) να σταλεί στη διεύθυνση [email protected]. από όπου θα τους σταλεί ο κωδικός κατοχύρωσης.

Για τυχόν απορίες ή διευκρινίσεις, επικοινωνήστε στο email [email protected]. η στο κινητό 6932089819

Σε περίπτωση που οι προτάσεις δεν υπερβούν τις είκοσι η οργανωτική επιτροπή του διαγωνισμού έχει δικαίωμα είτε να κηρύξει το διαγωνισμό άγονο, ή να απονείμει λιγότερα βραβεία.

ΟΡΟΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Λόγω της ιδιαιτερότητας κάθε τόπου θα εξετασθούν όλες οι προτάσεις και θα επιλεγεί το 20% το οποίο θα κριθεί από μια επιτροπή στην οποία θα μετέχουν, πέραν των μελών της Ε.Σ.Ε. και της Λέσχης Τέχνης και Πολιτισμού της Ε.Σ.Ε. όποιοι άλλοι κριθούν ικανοί και κατάλληλοι από την  οργανωτική επιτροπή. 13 προτάσεις από το 20% θα μετάσχουν στον τελικό και θα διαγωνισθούν για τα εξής βραβεία:

Το 1ο βραβείο: 250 ευρώ και μετάλλιο

Το 2ο θα λάβει 150 ευρώ και μετάλλιο

Το 3ο βραβείο  θα λάβει 100 ευρώ και μετάλλιο

Τρεις έπαινοι

Οι τρεις αυτοί έπαινοι δικαιούνται να μετάσχουν σε έναν, οιονδήποτε, επόμενο διαγωνισμό της Ε.Σ.Ε. άνευ καταβολής  του αντίστοιχου αντιτίμου κατοχύρωσης καθώς αυτό θα καλύπτεται από την Ε.Σ.Ε.

Οι υπόλοιπες 7 (ή λιγότερες)  προτάσεις θα λάβουν τιμητική διάκριση

 

Ο διαγωνισμός είναι ανοικτός για οιονδήποτε ανεξαρτήτως ηλικίας ή εθνικότητας αλλά αφορούν μόνον τόπους της Ελλάδας, καθώς σκοπός είναι η προβολή και προώθηση όλης της Ελλάδας με στόχο την προσέλκυση Ελλήνων και αλλοδαπών τουριστών, περιηγητών και επισκεπτών/εκδρομέων. Η συμμετοχή στον διαγωνισμό συνιστά και άδεια να χρησιμοποιούνται τα ονόματα των νικητών και οι φωτογραφίες τους για λόγους δημοσιότητας και προώθησης.

Είναι αποδεκτές προτάσεις από περισσότερους από έναν δημιουργούς αλλά πρέπει να ενημερώνεται η νομική υπηρεσία της Ε.Σ.Ε. στο [email protected] ώστε η κατοχύρωση να γίνεται και στα δύο ή περισσότερα ονόματα συνδημιουργών. Εφ΄ όσον η πρόταση κερδίσει βραβείο, το χρηματικό έπαθλο θα διανεμηθεί, εξίσου, μεταξύ των δημιουργών. Η πρόταση πρέπει να είναι πρωτότυπη πρόταση των δημιουργών, όχι αντιγραφή από βιβλίο, site, κ.ο.κ.. Σε καμιά περίπτωση δεν γίνονται δεκτές αλλαγές ή αντικαταστάσεις φωτογραφιών.

Δεκτές συμμετοχές από ψηφιακές και αναλογικές κάμερες (στις αναλογικές το αρχείο σκαναρισμένο), κινητό τηλέφωνο και drone. Δεκτά οριζόντια και κάθετα κάδρα, μεγέθους, ιδανικά, 3000px X 2000px / 2000px X 3000px. σε jpeg. Η προβολή των φωτογραφιών θα γίνει σε ψηφιακό μέσο.

Βασική προϋπόθεση συμμετοχής στο διαγωνισμό οι προτάσεις να μην έχουν διακριθεί σε άλλους διαγωνισμούς η/και δημοσιευθεί σε έντυπα η ηλεκτρονικά μέσα.

Τα ονόματα των μελών των επιτροπών δεν είναι ανακοινώσιμα προ της ανακοινώσεως των νικητών του διαγωνισμού. Τα ονόματα των νικητών θα ανακοινωθούν στην τελετή απονομής πλην των προερχομένων από την επαρχία ή το εξωτερικό που θα ενημερώνονται εγκαίρως ώστε να δυνηθούν να παραστούν στην τελετή απονομής των βραβείων.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.