Διάλεξη για την «Ορθοδοξία στην Αφρική”

Ο τρίτος κύκλος διαδικτυακών διαλέξεων «Καιρός του ποιήσαι» της Ακαδημίας Θεολογικών Σπουδών Βόλου θα αρχίσει την ερχόμενη Τετάρτη, 15 Φεβρουαρίου και ώρα Ελλάδας 7.00 μ.μ.. Ομιλητής θα είναι ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Καμερούν κ. Γρηγόριος (Στεργίου) και το θέμα της διάλεξης θα είναι «Η Ορθοδοξία στην Αφρική: Προβλήματα, προκλήσεις, προοπτικές».
Ο Μητροπολίτης Καμερούν Γρηγόριος (Στεργίου) γεννήθηκε στα Μέγαρα. Το 1984 εντάχθηκε στον κλήρο της Ιεράς Μητροπόλεως Μεγάρων και Σαλαμίνας. Σπούδασε Θεολογία, Σχέδιο και Ζωγραφική. Υπηρέτησε στο Πατριαρχείο Αλεξανδρείας ως Γραμματέας στην Ρώμη. Από το 2003 υπηρέτησε ως εφημέριος του Ι.Ν Αγίου Θεοδώρου στη Ρώμη, ενώ παρακολούθησε και μεταπτυχιακά μαθήματα στο Πανεπιστήμιο Gregoriana. Το 2004 εξελέγη μητροπολίτης Καμερούν. Η διάλεξη θα δοθεί με ταυτόχρονη μετάφραση στα αγγλικά και θα είναι προσβάσιμη μέσω της πλατφόρμας Zoom.
Οι κύκλοι διαδικτυακών διαλέξεων «Καιρός του ποιήσαι» εγκαινιάστηκαν την άνοιξη του 2021, λόγω των περιορισμών που είχαν επιβληθεί από την πανδημία του κορωνοϊού.
Το πλήρες φετινό πρόγραμμα, όπως και οι λεπτομέρειες για την διάλεξη της 15ης Φεβρουαρίου, θα ανακοινωθούν εντός των ημερών.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.