«Die Hard»: Η καλύτερη εναλλακτική χριστουγεννιάτικη ταινία όλων των εποχών

«The Greatest Christmas Story Ever Told!», έτσι περιγράφει η Fox την ταινία «Πολύ Σκληρός για να Πεθάνει» (Die Hard ) του 1988, στο νέο τρέιλερ που κυκλοφόρησε με αφορμή την ειδική επετειακή έκδοσή της σε Blu-ray, τριάντα χρόνια μετά την πρεμιέρα της.

Μπορεί να πρόκειται για μια βίαιη, συχνά εξωφρενική περιπέτεια δράσης, όμως η ταινία του Τζον ΜακΤίρναν -με πρωταγωνιστές τους Μπρους Γουίλις, Άλαν Ρίκμαν, Αλεξάντερ Γκοντούνοβ και Μπόνι Μπεντίλια- έχει εξασφαλίσει μέσα στα χρόνια ένα cult status, με θαυμαστές που την έχουν αναδείξει ως τη νούμερο ένα εναλλακτική χριστουγεννιάτικη ταινία.

Δεν είναι, λοιπόν, καθόλου τυχαίο που η Fox αποφάσισε να αναγνωρίσει κι επίσημα αυτή της τη διάσταση δημιουργώντας ένα νέο τρέιλερ που προωθεί χιουμοριστικά το φιλμ ως μια διασκεδαστική χριστουγεννιάτικη ταινία για όλη την οικογένεια, με μερικές εκκωφαντικές εκρήξεις για να ισορροπήσουν το χριστουγεννιάτικο πνεύμα οικογενειακής θαλπωρής.

Το σενάριο είναι βασισμένο στο μυθιστόρημα «Nothing Lasts Forever» του Ρόντρικ Θορπ. Η ταινία ακολουθεί τον αξιωματικό αστυνομίας της Νέας Υόρκης Τζον Μακλέιν καθώς τα βάζει με μια ομάδα εξαιρετικά οργανωμένων εγκληματιών με επικεφαλής τον Χανς Γκρούμπερ, οι οποίοι εκτελούν μια ληστεία υπό το πρόσχημα τρομοκρατικής επίθεσης και κρατούν ομήρους, συμπεριλαμβανομένης και της συζύγου του Μακλέιν, για να αποτρέψουν την αστυνομία από το να τους σταματήσουν.

Η ταινία κυκλοφόρησε στους κινηματογράφους στις 15 Ιουλίου 1988. Απέσπασε θετικά σχόλια από τους κριτικούς, έγινε μεγάλη εισπρακτική επιτυχία με συνολικά έσοδα 140,7 εκατομμύρια δολάρια παγκοσμίως και έλαβε τέσσερις υποψηφιότητες για Όσκαρ.

Η επιτυχία της ταινίας οδήγησε σε τέσσερις συνέχειες, όλες με τη συμμετοχή του Μπρους Γουίλις στον πρωταγωνιστικό ρόλο.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.