Διεθνές Κέντρο Κιθάρας αποκτά ο Βόλος

Θα λειτουργεί σε κτήριο της Κεντρικής Προβλήτας του λιμανιού

Διεθνές Κέντρο Κιθάρας αποκτά ο Βόλος και η έναρξη της λειτουργίας του θα πραγματοποιηθεί αύριο, Σάββατο 22 Ιουνίου, στις 8 μμ, στην Κεντρική Προβλήτα του Λιμένος Βόλου, Κτήριο Α “Ιάσων”, με τη συνδιοργάνωση του Παγκόσμιου Οργανισμού Κιθάρας, του Οργανισμού Λιμένος Βόλου, της Περιφέρειας Θεσσαλίας, του Δήμου Βόλου, υπό την αιγίδα διεθνών Φορέων και με τη συνεργασία 130 χωρών.

 

Στο εγκαίνια το παρών θα δώσει η διεθνούς φήμης Αμερικανίδα Adriana Ratsch-Rivera  από την Καλιφόρνια με ένα Ρεσιτάλ Κιθάρας, σηματοδοτώντας επίσης την έναρξη των Παγκόσμιων Εκδηλώσεων Κιθάρας στον Βόλο, με πλήθος εκδηλώσεων οι οποίες θα ολοκληρωθούν στο τέλος Οκτωβρίου.

Το πρόγραμμα θα παρουσιάσει η Παιδαγωγός – Ηθοποιός κ. Δήμητρα Κιρατσούδη.

Η δημιουργία του Διεθνούς Κέντρου Κιθάρας έχει στόχο να προβάλλει τον Βόλο πλέον ως Παγκόσμια Πρωτεύουσα της Κιθάρας, ενημερώνοντας τους επισκέπτες για τα μεγάλα επιτεύγματα που πραγματοποιήθηκαν σ’ αυτή την πόλη, αλλά και για όσα πρόκειται ακόμη να γίνουν.

Το Διεθνές Κέντρο Κιθάρας θα είναι ο Συνεδριακός και Εκθεσιακός Χώρος της Παγκόσμιας Πρωτεύουσας της Κιθάρας που θα φιλοξενήσει όλες τις δράσεις της και όχι μόνο.

Η Ιστορία της Κιθάρας ξεκίνησε πριν 4.000 χρόνια, με τον Χείρωνα Κένταυρο, τον πρώτο Δάσκαλο Κιθάρας παγκοσμίως, ο οποίος έζησε και δίδαξε στην περιοχή του Πηλίου.

 

Σήμερα η Κιθάρα είναι το πιο δημοφιλές μουσικό όργανο με πέντε δισεκατομμύρια αποδέκτες (κιθαριστές ή φίλους της κιθάρας), σε όλο τον πλανήτη. Μετά από 4 χιλιετίες, το 2021, ιδρύθηκε και καθιερώθηκε στον Βόλο η Παγκόσμια Ημέρα Κιθάρας 18 Οκτωβρίου, η οποία έκτοτε εορτάζεται κάθε χρόνο με λαμπρές εκδηλώσεις σε 130 χώρες.

Το 2023 ιδρύθηκε το Μουσείο Κιθάρας Βόλου, το οποίο λειτουργεί διαδικτυακά και είναι το μοναδικό στον κόσμο με την Ιστορία της Κιθάρας από το 2.000 π.Χ. μέχρι σήμερα.

Επίσης, το 2023 πραγματοποιήθηκε στον Βόλο η 1η Ιστορική Ολυμπιάδα Κιθάρας, η μεγαλύτερη εκδήλωση κιθάρας που πραγματοποιήθηκε ποτέ σε όλη τη διάρκεια της Ιστορίας.

Το 2024 η Ολυμπιάδα Κιθάρας εξελίσσεται και αναπτύσσεται σε ένα ετήσιο Μουντιάλ, με εκδηλώσεις σε όλη τη διάρκεια του έτους, με τη συμμετοχή όλων των Τεχνών (Εικαστικά, Παραστατικές Τέχνες, Ποίηση, Λογοτεχνία, κα) και με τη συνεργασία 130 χωρών.

 

Τη διαχείριση όλων των μεγάλων γεγονότων της Κιθάρας έχει ο Παγκόσμιος Οργανισμός Κιθάρας, που εκπροσωπεί 130 χώρες και έχει έδρα τον Βόλο.

Εμπνευστής, Ιδρυτής και πρόεδρος της δράσης είναι ο Γιώργος Φουντούλης, που συνεχίζει να οραματίζεται και να αναπτύσσει αυτό το φιλόδοξο και μοναδικό πολιτιστικό πλάνο με όχημα την κιθάρα, προς όφελος της πόλης του Βόλου και της Ελλάδας.

Κρατήσεις θέσεων: [email protected]

 

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.