Διήμερο Φεστιβάλ Πιάνου και Ρομαντισμός στο Θέατρο Αλώνι Πηλίου

Το δυναμικό duoYūgen, του Λαέρτη Κοκολάνη και της Ελένης Νταφέκα, κλείνοντας φέτος μια δεκαετία κοινής μουσικής πορείας, αναμετριέται αυτή τη φορά με ένα άκρως συναρπαστικό πρόγραμμα στο Θέατρο Αλώνι με τίτλο Romance&Fairytalesμια μέρα πριν από το καθιερωμένο διήμερο φεστιβάλ “Piano στο Αλώνι ‘’την Κυριακή 6 Αυγούστου με το μεγάλο πιάνο με ουρά να δεσπόζει στο όμορφο πέτρινο Αλώνι Πηλίουσε τρεις βραδυές που αναμένονται συναρπαστικές με καλλιτέχνες υψηλού
Θα ερμηνεύσουν δύο εκ των διασημότερων έργων που γράφτηκαν ποτέ, το μπαλέτο“Ρωμαίος καιΙουλιέτα” του SergeiProkofiev εμπνευσμένο από την ομότιτλη ρομαντική τραγωδία του W.Sheakspeare και τη συμφωνική σουίτα “Σεχραζάντ” του RimskyKorsakov εμπνευσμένηαντίστοιχα από τη συλλογή παραμυθιών της Μέσης Ανατολής “Χίλιες και μια νύχτες”. Οιμεταγραφές για βιολί και πιάνο των έργων αυτών, είναι της βιολονίστας LidiaBaich και τουπιανίστα και μαέστρου MatthiasFletzberger, δύο σημαντικών καλλιτεχνών της παγκόσμιαςμουσικής σκηνής.Η συναυλία περιέχει επίσης τα 4 ρομαντικά κομμάτια op.75 για βιολί και πιάνο του AntoninDvorak, όπου οι μελωδίες του βιολιού ανταμώνουν με τη γοητευτική πιανιστικήγραμμή,δημιουργώντας έναν διάλογο που αφήνεται στην αφήγηση ενός γλαφυρού και σχεδόν ερωτικούμουσικού κειμένου.
Τη Δευτέρα 7 και την Τρίτη 8 Αυγούστου θα απολαύσουμε το διήμερο φεστιβάλ πιάνου‘Piano στο Αλώνι’’ σε ένα εξαιρετικό πρόγραμμα, με διεθνώς βραβευμένους νέους αλλά και έμπειρους σολίστ, σε συνεργασία με τη διεθνούς φήμης πιανίστα και παιδαγωγό, ΑγάθηΛεϊμονή. Διοργανώνεται ειδικάγια να δώσειτηνευκαιρία στους ταλαντούχουςσολίστ να αναδείξουντηντέχνητους, να μοιραστούντο ταλέντοτουςμετοκοινό, καθώς και να ζήσουν μαζίτουτηνομορφιάτηςμουσικήςσε αυτότο μαγευτικόθέατρο πουφιλοξενείιδανικάερμηνείεςέργωντωνμεγάλωνμουσουργών, χάρηστηνεξαιρετική ακουστικήτου. Ενώ παράλληλα με αυτότοντρόπο αναβιώνει και η πλούσια καλλιτεχνικήκληρονομία αυτούτουτόπου, όπουστο πέρασμα των αιώνωνοικάτοικοιήταν ιδιαίτερα εξοικειωμένοιμετηνευρωπαϊκήμουσική αφούκάθε αρχοντικόδιέθετετοδικότου πιάνο.
Το Φεστιβάλ ξεκίνησε με ιδιαίτερη επιτυχία το 2015 με αφορμή τα πολλά χρόνια καλλιτεχνικής πορείας του θεάτρου και την επιμονή για εκδηλώσεις υψηλού καλλιτεχνικού ενδιαφέροντος στα πλαίσια του εκπαιδευτικού χαρακτήρα που πιστά υπηρετεί. Σημαντικό επίσης ρόλο έχει η ακουστικήτουθεάτρουΑλώνι πουείναι μοναδική. Χτισμένοσεμια κατάφυτη πλαγιάτουΠηλίου,σε πολύμικρή απόσταση απο τοχωριότουΑγίουΓεωργίουΝηλείας,μαγεύειμετην απαράμιλληθέα τουστον Παγασητικό ,κανοντας ακόμα ποιο μαγικέςτιςνύχτεςτουΑυγούστου.
Τη Δευτέρα 7/8ερμηνεύουν ο εξαίρετος Φώτης Ματζαρίδης σε έργα του Mozart,. Beethoven και Liszt και ο διεθνούς φήμης Απόστολος Παληός θα ερμηνεύσει Rachmaninoffκαι την Τρίτη 8/8 νεότερα εξαιρετικά ταλέντα Λευτέρης Γαβαλάς ,Νικόλαος Βέννερ και Nikolay Marinov σε γνωστά έργα. Αναλυτικά θα βρείτε περισσότερες πληροφορίες στην ιστοσελίδα του θεάτρου Αλώνι: theatroaloni.gr
Γενική είσοδος σε κάθε εκδήλωση: 10 ευρώ ώρα άφιξης 20.30 μ μ. , ώρα έναρξης 21.00μ.μ
πληροφορίες: ΓιώργοςΤριανταφύλλου 6973339142

Θέατρο Αλώνι – ένας φορέας πολιτισμού στο Πήλιο, το βουνό των Κενταύρων

Το Θέατρο Αλώνι ήταν ένα εγκαταλελειμμένο αλώνι τουΑγίου Γεωργίου Νηλείαςστο Πήλιο,ένα τόπο με παράδοση στα καλλιτεχνικά δρώμενα αφού εδώ και δύο αιώνες ελάμβαναν χώρα τα “θεατρικά μπουλούκια”. Με πρωτοβουλία του πρωτοποριακού καλλιτέχνη ζωγράφου και εικαστικού Γιώργου Τριανταφύλλου,που είναι και τόπος καταγωγής του, και μια παρέα φίλων με φαντασία, θέση και άποψη δημιουργήθηκε το 1995 ένα άρτιο θέατρο 400 θέσεων με εξαίσια ακουστική.Ο ίδιος το διαχειρίζεται μέχρι σήμερα εθελοντικά με την βοήθεια των φίλων του θεάτρου.

Είναι το μοναδικό λιθόκτιστο θέατρο του νομού Μαγνησίας και κάθε χρόνο προσελκύει,πέρα από τους ντόπιους, θεατρικό και φιλόμουσο κοινό από όλα τα μέρη του κόσμου. Ή θέση του είναι μοναδική. Χτισμένο σε μια κατάφυτη πλαγιά του Πηλίου σε 600 μέτρα υψόμετρο, σε μια μικρή απόσταση από τον Άγιο Γεώργιο με πρόσβαση και από τα παραδοσιακά καλντερίμια για τους περιπατητές. Οι κερκίδες του αναπτύσσονται σε ημικύκλιο με το βλέμμα του θεατή να αρχίζει από το παληό λιθόστρωτο αλώνι, που σήμερα αποτελεί την δώδεκα μέτρων ορχήστρα του θεάτρου, και να ατενίζει προς τον Παγασητικό κόλπο με τα φωτάκια των λιμανιώννα κάνουν ακόμα πιο θελκτικές τις καλοκαιρινές βραδυές.
Δεν είναι μόνο οι λιθόκτιστες ,περίτεχνα φτιαγμένες κερκίδες του μέσα από τις οποίες αναδεικνύεται το μεγαλείο και ο πλούτος της τέχνης, αλλά το έργο που παράγεται εδώ, που έχει ως γνώμονα τον ίδιο τον άνθρωπο και την πολιτιστική ανάπτυξη του.Δίκαια έχει περάσει στην συνείδησητων φίλων του με τον χαρακτηρισμό ” Ή μικρή Επίδαυρος του Πηλίου“.

Ξεκινά ,κάθε χρόνο από τις 21 Ιουνίου,με μια μεγάλη γιορτή, το «θεατρικό ηλιοστάσι層 και μέχρι το τέλος Αυγούστου διεξάγονται σεμινάρια αρχαίου δράματος,φεστιβάλ πιάνου για νεαρούς διεθνώς βραβευμένους ερμηνευτές ,θεατρικές παραστάσεις, μουσικές συναυλίες κ.α
Το θέατρο αλώνι, αποτελεί έναν από τους πλέον δυναμικούς πολιτιστικούς φορείς στο νομό και αξίζει να σημειωθεί με ιδιαίτερη έμφαση, ότι ένα μεγάλο μέρος της λειτουργίας του, οφείλεται στην ενεργό συμμετοχή εθελοντών. Ο εθελοντισμός σαν θεωρία και πρακτική, όλα αυτά τα χρόνια δράσης του, είναι ένας από τους κεντρικούς άξονες γύρω από τον οποίο κινούνται οι δραστηριότητες του θεάτρου στο σύνολο τους. Άλλωστε έτσι διατηρείται και το πνεύμα του μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα του.

Επισκεφτείτε την ιστοσελίδα του Θεάτρου Αλώνι : theatroaloni.gr

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.