«Δίκες στο έκτακτο στρατοδικείο Βόλου 1946 – 1951»

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ
Η Τ.Ε. Μαγνησίας του ΚΚΕ προχώρησε στην έκδοση του βιβλίου

Η Τ.Ε. Μαγνησίας του ΚΚΕ προχώρησε στην έκδοση του βιβλίου «ΔΙΚΕΣ ΣΤΟ ΕΚΤΑΚΤΟ ΣΤΡΑΤΟΔΙΚΕΙΟ ΒΟΛΟΥ 1946 – 1951». Μέσα από την έκδοση γίνεται προσπάθεια να αναδειχτούν οι ηρωικές παραδόσεις της οργάνωσής μας, σε μια περίοδο που είναι γνωστή ως περίοδος της «λευκής τρομοκρατίας», όπου η υποψία και μόνο ότι κάποιος στηρίζει το ΚΚΕ, σήμαινε διώξεις, φυλακίσεις, εξορίες και εκτελέσεις. Να γνωρίσουμε και να διαδώσουμε και σε άλλους φίλους του Κόμματος μια άγνωστη, σε πολλούς από εμάς, πλευρά της ιστορίας της οργάνωσής μας στην περιοχή μας, σε μια από τις δυσκολότερες περιόδους της νεότερης ιστορίας της πατρίδας μας.
Η Τ.Ε. Μαγνησίας του ΚΚΕ με την έκδοση απονείμει έναν ελάχιστο φόρο τιμής στους κομμουνιστές και κομμουνίστριες και σε όλους τους αγωνιστές που έχοντας παίξει πρωταγωνιστικό ρόλο κατά την διάρκεια της ΕΑΜικής Εθνικής Αντίστασης και την Απελευθέρωση, αντιστάθηκαν, διώχθηκαν, βασανίστηκαν, φυλακίστηκαν, εξορίστηκαν και πολλοί από αυτούς εκτελέστηκαν όπως οι 126 άντρες και γυναίκες στο Καζανάκι.
Η έκδοση, επίσης, συμβάλλει στην αξιοποίηση της συνολικής συλλογικής πείρας που έχει αποκομίσει όλα αυτά τα χρόνια το Κόμμα μας και είναι καταγεγραμμένη στα Δοκίμια Ιστορίας του ΚΚΕ που εξέδωσε η Κεντρική Επιτροπή, καθώς και σε άλλα κομματικά ντοκουμέντα. Μικρή συμβολή σε όλη αυτή την προσπάθεια είναι και αυτό το βιβλίο της Τ.Ε. Μαγνησίας του ΚΚΕ.
Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να προμηθευτούν το βιβλίο από τα Γραφεία της Τ.Ε. ( Π. ΜΕΛΑ 65 – ΓΑΛΛΙΑΣ) και από τις κομματικές οργανώσεις της Τ.Ε. Μαγνησίας του ΚΚΕ.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.
Γίνετε μέλος στο κανάλι Magnesianews στο Messenger για όλες τις τελευταίες ειδήσεις.