«…Δίκην Τέχνης»: Εικαστική έκθεση δικηγόρων και δικαστικών υπαλλήλων στο Giorgio De Chirico

Εγκαίνια την Παρασκευή 16 Φεβρουαρίου

Ο Δικηγορικός Σύλλογος Βόλου σε συνεργασία και με την υποστήριξη της Αντιδημαρχίας Πολιτισμού και Μουσείων του Δήμου Βόλου διοργανώνει στο Κέντρο Τέχνης “Giorgio De Chirico” ομαδική έκθεση με το τίτλο «…Δίκην Τέχνης», στην οποία θα παρουσιαστούν εικαστικές δημιουργίες των μελών του (εν ενεργεία και μη) και δικαστικών υπαλλήλων που εργάζονται στο Πρωτοδικείου του Βόλου. Τα εγκαίνια της έκθεσης θα πραγματοποιηθούν την Παρασκευή, 16 Φεβρουαρίου και ώρα 19:00.

Με εφόδιο το επιστημονικό και θεσμικό του κύρος, ο Δικηγορικός Σύλλογος Βόλου επιδιώκει συστηματικά τη συμμετοχή σε δραστηριότητες ευρέως φάσματος (επιστημονικές, κοινωνικές, πολιτιστικές, περιβαλλοντικές κλπ.). Σε αυτές εντάσσεται – μεταξύ άλλων – η υποστήριξη και ανάδειξη της καλλιτεχνικής και πολιτιστικής έκφρασης νυν και πρώην μελών του και λοιπών δημιουργών του ευρύτερου χώρου της Δικαιοσύνης, είτε αυτοδύναμα, είτε σε συνεργασία με άλλους φορείς.

Στο πλαίσιο αυτό θα παρουσιαστούν στην έκθεση εικαστικές δημιουργίες έντεκα δικηγόρων (τέως κι εν ενεργεία) και δύο δικαστικών υπαλλήλων. Ειδικότερα, θα εκτεθούν κατ’ αλφαβητική σειρά έργα των: Γιάννη Αντωνίου, δικηγόρου (φωτογραφία), Αλκιβιάδη Γκέσκου, δικηγόρου (ζωγραφική), Αχιλλέα Γκέσκου, δικηγόρου (ζωγραφική), Κωνσταντινιάς Καψιώχα, δικηγόρου (ζωγραφική, αγιογραφία, ψηφιδωτό, faux vitraux),  Ροζαλίας Μαλακασιώτη, δικηγόρου (κεραμική), Γιάννη Μπατσή, δικηγόρου (γλυπτική, αγιογραφία), Μανώλη Παλτατζή, δικαστικού υπαλλήλου (ξυλογλυπτική), Κυριάκου Παπαγεωργίου, δικηγόρου (φωτογραφία), Νίκου Παπαδόπουλου, δικηγόρου (φωτογραφία), Κωνσταντίνου Σπύρου, δικηγόρου (ξυλογλυπτική, αγιογραφία), Γιώργου Ταταριώτη, δικηγόρου (ζωγραφική), Αριστείδη Τσακαλέα, δικηγόρου (ζωγραφική), Αργυρώς Τσαλούχου, δικαστικής υπαλλήλου (ζωγραφική).

Θα εκτεθούν επίσης οι αφίσες των 25 θεατρικών παραστάσεων που ανέβασε η θεατρική σκηνή δικηγόρων Βόλου & Συνεργαζομένων “ΑΘΕΜΙΤΟΣ” από το 1997 έως και σήμερα.

 

Διάρκεια έκθεσης: 16 Φεβρουαρίου 2024 – 29 Φεβρουαρίου 2024

Ήμερες και ώρες λειτουργίας: Δευτέρα έως Παρασκευή 18:00 – 20:30.

Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη.

 

 

 

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.