Δωρεάν δοκιμαστικό μάθημα και νέος κύκλος μαθημάτων swing

Δωρεάν δοκιμαστικό μάθημα και νέος κύκλος μαθημάτων swing θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 25 Ιανουρίου στις 21:00 από το Lindy Hop Volos. Θα ακολουθήσει swingfloor 22:00 – 23:00 . «Δήλωσε συμμετοχή είτε με inbox στη σελίδα μας, είτε με mail στο [email protected]. Σε κάθε περίπτωση θα λάβετε επιβεβαίωση σύντομα με όλες τις λεπτομέρειες», αναφέρεται σε ανακοίνωση.

Οι θέσεις είναι περιορισμένες και θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

*Τα καινούρια τμήματα Αρχαρίων έχουν πάντα μεγάλη συμμετοχή γι’ αυτό μη καθυστερείς την εγγραφή σου!
**Επειδή το lindyhop χορεύεται σε ζευγάρια προσπαθούμε να διατηρήσουμε καλή ισορροπία μεταξύ leaders (καβαλιέρους) & followers (ντάμες) στα μαθήματα. Αυτό σημαίνει πως αν έχεις κάποιο φίλο που ενδιαφέρεται καλό θα ήταν να έρθετε μαζί. Κατά την διάρκεια του μαθήματος αλλάζουμε συνεχώς ζευγάρι. Η εγγραφή σας με καβαλιέρο σας εξασφαλίζει προτεραιότητα».

Tο lindy hop είναι ο χορός στη swing μουσική. Είναι το πρώτο από όλα τα είδη swing χορού που γνωρίζουμε σήμερα και συνδέεται στενά με την big band swing μουσική των δεκαετιών 1920-1940. Χορευόταν και χορεύεται και σήμερα σε ζευγάρια (lead και follow) με πολλά στοιχεία αυτοσχεδιασμού και επικοινωνίας καθώς και βήματα από άλλους συγγενικούς χορούς (jazz steps, tap dance, charleston κλπ). Μετά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο και τις μουσικές μεταβολές που επήλθαν το Lindy Hop εξαφανίστηκε. Αλλά πλέον αυτός ο retro χορός επανέρχεται με μπάντες νέο-swing και vintage στιλιστικές επιλογές εμπνέοντας ανθρώπους σε όλο τον κόσμο αλλά και στην Ελλάδα να χορέψουν πάλι στους swing ρυθμούς.

Το Lindy Hop Volos δραστηριοποιείται στην πόλη του Βόλου ακολουθώντας τη φιλοσοφία του Lindy Hop Greece (LHG) που έφερε στην Ελλάδα το Lindy Hop και τη swing φιλοσοφία το 2006. Στη μέθοδο μας σημαντικό ρόλο παίζει η τεχνική και η μουσικότητα οι οποίες πιστεύουμε είναι αυτές που απογειώνουν.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.