Δράσεις πολιτισμού για παιδιά της Μαγνησίας

Μια μεγάλη σειρά πολιτιστικών δράσεων για τους μαθητές των πλημμυρόπληκτων περιοχών διοργανώνει η Περιφέρεια Θεσσαλίας. Οι δράσεις απευθύνονται κυρίως στους μαθητές των σχολείων και των τεσσάρων περιφερειακών ενοτήτων, όπως και της Μαγνησίας, που επλήγησαν από τις πλημμύρες «Daniel» και θα συνεχιστούν στους επόμενους μήνες, μέχρι το τέλος της σχολικής χρονιάς.
Οι δράσεις μέχρι το Πάσχα, περιλαμβάνουν την δωρεάν πρόσβαση των μαθητών στην παράσταση του Θεσσαλικού Θεάτρου με έδρα την Λάρισα «Το καπλάνι της βιτρίνας» της Άλκης Ζέη, τη δράση «τσίρκο και θέατρο δρόμου» από την ομάδα Καραβάνι του Ήλιου, και τη δράση «Θέατρο στο Σχολείο» από τη θεατρική ομάδα «ΗΙΡΡΟ ΧΙΠΠΟ».
Στόχος της Περιφέρειας Θεσσαλίας είναι να δώσει τη δυνατότητα στους μαθητές των πλημμυρόπληκτων περιοχών να έρθουν σε επαφή με καλλιτεχνικές παραγωγές υψηλού επιπέδου, κυρίως στον τόπο που διαμένουν, ως μια σημαντική πτυχή στη διαδικασία της ανάκαμψης των περιοχών, σε συνδυασμό φυσικά με τα έργα αποκατάστασης των ζημιών και την τροχιά βιώσιμης ανάπτυξης την οποία ήδη έχει χαράξει η Περιφέρεια.
Οι δράσεις θα ξεκινήσουν στις 6 Μαρτίου, με πρώτο σταθμό το «θεσσαλικό θέατρο Λάρισας» όπου θα φιλοξενήσει το Δημοτικό Σχολείο Άλλης Μεριάς Μαγνησίας. Η πρώτη φάση θα ολοκληρωθεί μέχρι το Πάσχα και στο πρόγραμμα δράσης προοδευτικά θα ενταχθεί το σύνολο των σχολείων των πλημμυρόπληκτων περιοχών σε όλες τις περιφερειακές ενότητες.
Το πλήρες πρόγραμμα των εκδηλώσεων θα ανακοινωθεί το επόμενο διάστημα. Σημ. Μεταφορά μαθητών από όλους τους νομούς με την ευγενική χορηγία των ΚτεΛ Θεσσαλίας
ΠΕ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ
ΣΧΟΛΕΙΑ ΜΑΘΗΤΕΣ
Δημ. Σχολείο Άλλης Μεριάς 141
3ο Επάλ Βόλου 60
1ο Δημ. Σχολείο Αγριάς 140
Πειραματικό Δημ.Σχολείο Πορταριάς 100
Δημ. Σχολείο Ριζόμυλου 75
Δημ. Σχολείο Κάτω Λεχώνια 93

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.