Δραστηριότητες εικαστικών και εφαρμοσμένων τεχνών στο Πολιτιστικό Κέντρο Ν.Ιωνίας

Στο πλαίσιο της ετήσιας λειτουργίας των τμημάτων της Διεύθυνσης Πολιτισμού του Δ.Ο.Ε.Π.Α.Π.-ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Δήμου Βόλου, τα οποία καλύπτουν όλο το φάσμα της καλλιτεχνικής δημιουργίας, προγραμματίζεται και η λειτουργία εργαστηρίων εικαστικών και εφαρμοσμένων τεχνών.
Όπως έγινε γνωστό, «για τη φετινή χρονιά θα λειτουργήσουν στο Πολιτιστικό Κέντρο Ν. Ιωνίας λαμβάνοντας όλα τα απαραίτητα μέτρα περιορισμού της διασποράς του κορωνοϊού. Απευθύνονται τόσο σε αρχάριους όσο και σε προχωρημένους μαθητές, ανεξάρτητα από την ηλικία τους και την προηγούμενη εμπειρία τους και είναι ειδικά σχεδιασμένα ώστε να έχουν τη δυνατότητα συμμετοχής όλοι οι ενδιαφερόμενοι στη δημιουργικότητα και την καλλιτεχνική έκφραση. Πιο συγκεκριμένα θα λειτουργήσουν τα εξής τμήματα:

1/Εργαστήρι κατασκευής και εμψύχωσης κούκλας για μαθητές Δημοτικού και Γυμνασίου

Μετά την επιτυχή δοκιμαστική περίοδο του εργαστηρίου πέρσι, ο μαγικός κόσμος του κουκλοθέατρου έρχεται και πάλι να συναντήσει τη παιδική φαντασία, δίνοντας την ευκαιρία στους μικρούς κουκλοπαίκτες να εκφραστούν δημιουργικά με πολλαπλά καλλιτεχνικά μέσα. Το εργαστήρι θα λειτουργεί κάθε Τρίτη, 16:30-18:00
Υπεύθυνη του εργαστηρίου είναι η παιδαγωγός Σταυρούλα Μαστρογιάννη απόφοιτος της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών.
2.Εργαστήρι Ζωγραφικής με δύο τμήματα.

α/ το Τμήμα Ζωγραφικής- Ελευθέρου Σχεδίου που απευθύνεται κυρίως σε εφήβους και που στην πορεία της πολύχρονης λειτουργίας του έχει αφήσει το στίγμα του για την ποιότητα των παρεχομένων γνώσεων και τη δημιουργική του παρουσία. Έχει σημειώσει πολλές επιτυχίες, καθώς αρκετοί μαθητές του Τμήματος πέτυχαν την εισαγωγή τους σε Σχολές Καλών Τεχνών και Αρχιτεκτονικής. Όσοι ενδιαφέρονται για το Τμήμα Ζωγραφικής-Ελευθέρου Σχεδίου μπορούν να επικοινωνήσουν με την υπεύθυνη του Τμήματος , ζωγράφο κ. Ελένη Νικηφόρου στο τηλέφωνο 2421091150.

β/ Τμήμα Ζωγραφικής για ενήλικες : εργαστηριακοί κύκλοι μαθημάτων για την εκμάθηση διαφόρων μεθόδων που αφορούν στο ελεύθερο σχέδιο, τη χρήση των χρωμάτων και τις τεχνικές με διάφορα υλικά και τεχνοτροπίες. Το μάθημα διάρκειας τριών ωρών θα πραγματοποιείται μία φορά εβδομαδιαίως και θα διδάξει η ζωγράφος απόφοιτος ΑΣΚΤ Αθήνας Λίλια Γεωργουλά, με πολυετή εμπειρία στα καλλιτεχνικά μαθήματα.

3. Εργαστήριο κεραμικής για ενήλικες που παρακολουθούν ετησίως πολλοί μαθητές, αρχάριοι και προχωρημένοι, οι οποίοι αναπτύσσουν μια ιδιαίτερη σχέση σ’αυτό το βιωματικό εργαστήριο με τις αρχέγονες και παραδοσιακές τεχνικές αλλά και με σύγχρονες μεθόδους αισθητικής αντιμετώπισης των κεραμικών χρηστικών και διακοσμητικών μορφών. Το μάθημα είναι τρίωρης διάρκειας εβδομαδιαίως και θα διδάξει η κεραμίστρια Γεωργία Κατώγια, απόφοιτος του Δημοτικού ΙΕΚ με αξιόλογο καλλιτεχνικό έργο και διδακτική εμπειρία.
4.Εργαστήρι Ψηφιδωτού για αρχάριους και προχωρημένους που θα λειτουργήσει στη συνέχεια των προηγουμένων ετών εισάγοντας τους συμμετέχοντες στη λαμπρή τέχνη του Ψηφιδωτού διαχρονικά εξετάζοντας τις τεχνικές και τα υλικά.
Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στη Διεύθυνση Πολιτισμού στο 2421082870 τις εργάσιμες ώρες.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.