Ευχάριστο πρωϊνό πολιτισμού για τους Σοφαδίτες της Μαγνησίας

Ένα ευχάριστο ανοιξιάτικο πρωινό, πλούσιο σε πολιτιστική δράση, είχαν την ευκαιρία να χαρούν τα μέλη και οι φίλοι του Πολιτιστικού Συλλόγου Σοφαδιτών Ν. Μαγνησίας την περασμένη Κυριακή, 4 Μαρτίου. Ύστερα από τον εκκλησιασμό τους στον Ι. Ν. Αγίας Τριάδας του Αχιλλοπούλειου Νοσοκομείου Βόλου, ξεναγήθηκαν στην αγιογράφηση του Ναού, δημιούργημα του μεγάλου Έλληνα ζωγράφου, Γεώργιου Γουναρόπουλου.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, «την ξενάγηση ανέλαβαν η φιλόλογος και πρόεδρος του Συλλόγου, Ελένη Παπαλοπούλου-Τσέργα και ο εφημέριος του Ναού, πατέρας Βασίλειος Αδάμ. Αναφέρθηκαν στην ίδρυση του Ναού, τη μοναδική για τα ελληνικά δεδομένα “ ιστόρησή” του με εξαιρετικές αγιογραφίες – πίνακες από το μεγάλο καλλιτέχνη, γενικότερα στο έργο του, την τεχνοτροπία του και στην πρόσφατη συντήρηση των εικόνων του Ναού από το Ίδρυμα Γουναρόπουλου.

Ύστερα από ένα σύντομο διάλλειμα για καφέ στις κοντινές καφετέριες, το πρόγραμμα συνεχίστηκε με επίσκεψη στο παρακείμενο Αρχαιολογικό Μουσείο του Βόλου. Τους Σοφαδίτες υποδέχθηκε η πρόεδρος του Σωματείου “Φίλοι Αθανασάκειου Αρχαιολογικού Μουσείου Βόλου και Αρχαιολογικών Χώρων ΠΕ Μαγνησίας και Σποράδων”, Σούλα Μπαρτζιώκα και η ξεναγός Μελίνα Κωστίδη, επίσης μέλος του Σωματείου.

Ακολούθησε ξενάγηση στις πτέρυγες του Μουσείου. Με τη βοήθεια της ξεναγού, οι επισκέπτες, μέσα από την επαφή τους με χάρτες, αντικείμενα και αναπαραστάσεις, είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν βιωματικά το μακρινό παρελθόν της ιδιαίτερης πατρίδας τους αλλά και της τωρινής.

Το Διοικητικό Συμβούλιο ευχαριστεί θερμά τον εφημέριο του Ι.Ν. Αγίας Τριάδας π. Βασίλειο Αδάμ, τη Διεύθυνση του Αρχαιολογικού Μουσείου και το Σωματείο “Φίλοι Αθανασάκειου Αρχαιολογικού Μουσείου Βόλου και Αρχαιολογικών Χώρων ΠΕ Μαγνησίας και Σποράδων” για τη άψογη συνεργασία. Ιδιαίτερα ευχαριστεί την πρόεδρο του Σωματείου, Σούλα Μπαρτζιώκα και την ξεναγό Μελίνα Κωστίδη, για τη θερμή υποδοχή και την ξενάγηση στο χώρο του Μουσείου».

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.