Εγγραφές για τα εργαστήρια παραδοσιακών τεχνών του Λυκείου των Ελληνίδων Βόλου

Ξεκινούν τα μαθήματα στα εργαστήρια παραδοσιακών τεχνών του Λυκείου των Ελληνίδων Βόλου, που θα γίνονται, τηρώντας τα επιβαλλόμενα μέτρα για τον covid 19.

Τα εκπαιδευτικά αυτά εργαστήρια  αποτελούν  μια σειρά από εξαιρετικές   προτάσεις,  που η αφετηρία τους εντάσσεται στο πρώτο ξεκίνημα  του ΛΕΒ (1920) με τα εργαστήρια κεντητικής, ασπροκεντήματος και  ραπτικής. Έκτοτε, ακολούθησαν μια πολυκύμαντη διαδρομή και  εξελίχθηκαν με το χρόνο σε μια κοιτίδα εκπαίδευσης και πολιτισμού,  συμβάλλοντας σ’ ένα παραδοσιακό κλάδο  της τοπικής παραγωγικής οικονομίας και  αναδεικνύοντας την καλλιτεχνική ευαισθησία των γυναικών. Μετά την βιομηχανοποίηση  των παραγομένων ειδών, οι δράσεις αυτές ατόνησαν. Το Λύκειο όμως με προτεραιότητα την αναβίωσή τους, κατάφερε προ αρκετών ετών την επαναλειτουργία τους. Σήμερα στους κόλπους των εργαστηρίων λειτουργούν με επιτυχία τμήματα υφαντικής, κεντητικής, πλεκτικής, κοπτικής-ραπτικής.

 

Τα μαθήματα των παραπάνω εργαστηρίων (υφαντική, κέντημα, κοπτική-ραπτική)  τα οποία στεγάζονται σε εκμισθωμένο χώρο 150 τ.μ..  πλήρως εξοπλισμένα με 11 στημένους αργαλειούς συνεχίζονται  έως και τον Ιούνιο. Η εκπαίδευση,  η οποία γίνεται από εξαιρετικές και έμπειρες εκπαιδεύτριες,  εμπλουτίζεται με διαδραστικές δράσεις (θεματικά σεμινάρια κ.ά.) για την απόκτηση  χρήσιμων εμπειριών  με τρόπο βιωματικό και ευχάριστο. Η λειτουργία τους διανθίζεται συχνά και με μικρές εκθέσεις  χειροποίητων δημιουργιών των εκπαιδευομένων, των υπευθύνων εκπαιδευτριών   αλλά και μελών της Εφορείας  Υφαντικής,   προσφέροντας προτάσεις  για  όμορφα,  χρηστικά  και οικονομικά δώρα, ενώ δέχονται και ειδικές παραγγελίες.

 

Οι εγγραφές συνεχίζονται. Η διεύθυνση των παραπάνω  εργαστηρίων είναι: Δον Δαλεζίου &  Ρ.Φεραίου.  Πληροφορίες-εγγραφές καθημερινά στο Λ.Ε.Β.  Ώρες: 11.30-14.00. Τηλέφωνα:  2421305753-2421033938, 6981725591,  6983280725,  6973814134 και 6980706903.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.