Εγκαίνια της έκθεσης “Το δάσος των συναισθημάτων”

Στο Κέντρο Τέχνης “Τζιόρτζιο ντε Κίρικο” στον Βόλο

Την Δευτέρα, 30 Απριλίου 2018, και ώρα 19:00 εγκαινιάζεται η έκθεση “Το δάσος των συναισθημάτων” στο Κέντρο Τέχνης “Τζιόρτζιο ντε Κίρικο” στον Βόλο.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση «θα παρουσιαστεί στο κοινό η μεγάλων διαστάσεων, πολύχρωμη εικαστική δημιουργία, η οποία διαμορφώθηκε από τους 470 μαθητές προσχολικής ηλικίας και δημοτικών της πόλης μας, στο πλαίσιο του εκπαιδευτικού προγράμματος “Το δάσος των συναισθημάτων”, το οποίο σχεδιάστηκε και υλοποιήθηκε στο Κέντρο Τέχνης από το Τμήμα Εικαστικών Τεχνών της Διεύθυνσης Πολιτισμού του Δ.Ο.Ε.Π.Α.Π.-ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. του Δήμου Βόλου. Παράλληλα θα εκτεθούν τα έργα της Δημοτικής Συλλογής και του Μουσείου Αλ. Κ. Δάμτσα του Δήμου Βόλου, που εξυπηρέτησαν τις ανάγκες του εκπαιδευτικού προγράμματος.

Κατά την διάρκεια του εκπαιδευτικού προγράμματος (30 Μαρτίου – 30 Απριλίου 2018), επιζητήθηκε η επαφή των παιδιών με τον κόσμο των συναισθημάτων, με σημείο εκκίνησης την γενική παραδοχή ότι ο κάθε άνθρωπος έχει το αναφαίρετο δικαίωμα να νιώθει τόσο τα θετικά όσο και τα λεγόμενα “αρνητικά” συναισθήματα. Οι μικροί επισκέπτες της έκθεσης, οι οποίοι προσήλθαν οργανωμένα με το σχολείο τους, κλήθηκαν να ταυτοποιήσουν και να επεξεργαστούν με ενσυναίσθηση τα τέσσερα βασικά συναισθήματα, την χαρά, την λύπη, τον θυμό και τον φόβο, μέσα από την επαφή τους με έργα τέχνης σημαντικών καλλιτεχνών που ανήκουν στις συλλογές του Δήμου Βόλου. Παράλληλα, πέρα από την προφανή καλλιέργεια της κουλτούρας των παιδιών για επίσκεψη σε μουσεία, επιδιώχθηκε η εξοικείωσή τους με βασικούς όρους και έννοιες της ιστορίας της τέχνης και των εικαστικών τεχνών. Την επιμέλεια της έκθεσης και του εκπαιδευτικού προγράμματος είχε η ιστορικός της τέχνης του Πανεπιστημίου του Στρασβούργου, υπάλληλος του Τμήματος Εικαστικών Τεχνών της Διεύθυνσης Πολιτισμού του Δ.Ο.Ε.Π.Α.Π.-ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. του Δήμου Βόλου, δρ Νικολέτα Τζάνη.

Στο πλαίσιο του φετινού εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Βιβλίου την 23η Απριλίου 2017, ο οποίος τίθεται υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, η βραδιά των εγκαινίων θα εμπλουτιστεί με “θεατρικό αναλόγιο” βασισμένο σε κείμενα, επιλεγμένα από τον Αντώνη Αντωνίου, που αποτυπώνουν εύγλωττα τα αρχέτυπα συναισθήματα της χαράς, της λύπης, του φόβου και του θυμού, σε σκηνοθεσία του Δημήτρη Δακτυλά.

Την εκδήλωση θα πλαισιώσει το κουαρτέτο του Δημοτικού Ωδείου Βόλου, στο οποίο συμμετέχουν οι Εμμανουήλ Μελεκάδης (βιολί), Ελένη Αφεντούλη (βιολί), Παναγιώτα Μαυρογιαννέα (βιόλα) και Πέτρος Κανάνας (βιολοντσέλο). Την διδασκαλία του μουσικού συνόλου έχει αναλάβει ο Θέμης Βαγενάς.

Η έκθεση “Το δάσος των συναισθημάτων” θα παραμείνει ανοικτή από τις 30 Απριλίου έως τις 7 Μαΐου 2018 στο Κέντρο Τέχνης “Τζιόρτζιο ντε Κίρικο” (Μεταμορφώσεως 3, ΤΚ 38333, Βόλος, τηλ. 2421031701) με ελεύθερη είσοδο για το κοινό. Ωράριο λειτουργίας: Δευτέρα – Τετάρτη 10.00 – 13.00 & 15.00 – 21.00, Πέμπτη – Παρασκευή, 15.00 – 21.00.

Με την ευγενική χορηγία της “Roussas Wine” και της “Όλυμπος”».

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.