«Ειρηνική Συνύπαρξη των Λαών» : Κάλεσμα για συμμετοχή στην εικαστική έκθεση στον Βόλο

Η Επιτροπή Ειρήνης Βόλου μέλος της Ελληνικής Επιτροπής για τη Διεθνή Ύφεση και Ειρήνη (ΕΕΔΥΕ) η οποία συμμετέχει στο Παγκόσμιο Συμβούλιο Ειρήνης (ΠΣΕ), σε συνεργασία με τον Εικαστικό Σύλλογο Βόλου  καλεί όλους τους καλλιτέχνες /δημιουργούς, ανεξαρτήτως επιπέδου εμπειρίας και πτυχίων, να συμμετάσχουν σε μια έκθεση ζωγραφικής και μικτής τεχνικής με θέμα την  «Ειρηνική Συνύπαρξη των Λαών».

Η έκθεση θα πραγματοποιηθεί στο Φουαγιέ του Πολιτιστικού Κέντρου Νέας Ιωνίας από την Παρασκευή 29 Μαρτίου έως την Παρασκευή 05 Απριλίου 2024. Τα εγκαίνια  θα τελεστούν την Παρασκευή 29 Μαρτίου στις 7.00 το απόγευμα.

Για να συμμετάσχουν οι ενδιαφερόμενοι καλλιτέχνες πρέπει να υποβάλλουν μια φωτογραφία από το έργο τους,  τις διαστάσεις και υλικό/α ή και τεχνική του έργου και την χρονολογία δημιουργίας του έργου στο [email protected] έως τις 22/03/2024.

Από τους διοργανωτές τονίζεται ότι «θεωρούμε πολύ σημαντική τη συμμετοχή όλων στη συγκεκριμένη διοργάνωση για την προώθηση της ιδέας της παγκόσμιας ειρήνης, αλλά και την καλλιέργεια των στάσεων και αξιών του φιλειρηνισμού ως βασικού στοιχείου πολιτισμού.

Ιδιαίτερα στην ιστορική συγκυρία που ζούμε, λόγω των πολέμων και των ανταγωνισμών που μαίνονται στην περιοχή μας, η σφαγή του Παλαιστινιακού λαού στη Γάζα, ο πόλεμος στην Ουκρανία, η όξυνση στα ελληνοτουρκικά, αλλά και οι εστίες πολέμου σε όλα τα μήκη και πλάτη της γης, που δικαιολογημένα προκαλούν φόβο και ανασφάλεια για το μέλλον το δικό μας και των παιδιών μας, η Ειρήνη ως ανάγκη αλλά και ως δικαίωμα είναι αυτή που πρέπει να αποτελέσει ιδιαίτερο μέλημά μας.

Θα χαρούμε πολύ να δούμε τις μοναδικές δημιουργίες σας και να δημιουργήσουμε μαζί μια αξέχαστη έκθεση».

Για περαιτέρω πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν με τον Εικαστικό Σύλλογο Βόλου στα τηλέφωνα 6932467404, 6972552106, ενώ για θέματα που αφορούν στην Επιτροπή Ειρήνης Βόλου στο τηλέφωνο 6945554605.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.