Εκδηλώσεις στο πλαίσιο της έκθεσης για τη Φύση με έργα των Μαριάννας Μωραϊτου και Ευφροσύνης Γεωργιάδου

Στο Μουσείο – Πινακοθήκη Χρ.Ζώγια έως τις 15 Μαρτίου

Με επιτυχία συνεχίζεται η έκθεση « #Φύση, #Nature, #Natura, #Natuur, #Naturaleza » με έργα της ζωγράφου – art therapist Μαριάννα Tatini Μωραίτου και της συντηρήτριας αρχαιοτήτων με εξειδίκευση στα ψηφιδωτά Ευφροσύνης Zia Γεωργιάδου που ραγματοποιείται από τις 14 Φεβρουαρίου 2024 στο Μουσείο – Πινακοθήκη Χρ. Ζώγια (Ανθ.Γαζή – Βλαχάβα) στο Βόλο.
Η αφιερωμένη στην ομορφιά της φύσης και στην αναγκαιότητα προστασίας της έκθεση αποτελεί πηγή γνώσης, ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης. Ήδη την έκθεση έχουν επισκεφθεί μαθητές και σπουδαστές με οργανωμένες ξεναγήσεις, τα οποία στη συνέχεια ζωγραφίζουν εμπνευσμένα από τα έργα της έκθεσης και από τη φύση και συζητούν τις θέσεις και τους προβληματισμούς τους. Ανάλογες επισκέψεις έχουν προγραμματιστεί και είναι οι εξής :
Την Τρίτη 27 Φεβρουαρίου θα επισκεφθούν την έκθεση οι μαθητές της Γ΄τάξης του 4ου Δημοτικού Σχολείου Βόλου, την Πέμπτη 29 Φεβρουαρίου τα παιδιά με αναπηρία του Κέντρου Δημιουργικής Απασχόλησης του Δήμου Βόλου με τη συνοδεία της υπεύθυνης Β.Παναγοπούλου, την Δευτέρα 4 Μαρτίου 2024 θα επισκεφθούν την έκθεση οι μαθητές της Ε¨ τάξης του 29 ου Δημοτικού Σχολείου Βόλου με υπεύθυνη δασκάλα τη Μαρία Σκρέτα και την Τετάρτη 6 Μαρτίου 2024 οι μαθητές της Στ΄ τάξης του 18 ου Δημοτικού Σχολείου Βόλου με υπεύθυνη δασκάλα την Ευαγγελία Γεροτόλιου. Την Δευτέρα 11 Μαρτίου 2024 την έκθεση θα επισκεφθούν οι μαθητές του Ειδικού Σχολείου Αγριάς με υπεύθυνο δάσκαλο τον Απόστολο Μιχαλόπουλο καθώς επίσης και οι μαθητές του 2ου Δημοτικού Σχολείου Βόλου που συμμετέχουν στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Παιδί, Περιβάλλον και Τέχνη» με υπεύθυνες τις εκπαιδευτικούς Δέσποινα Μουζαλά και Χρύσα Μπρούσδα. Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων περιλαμβάνει ανάγνωση του βιβλίου «Το παράπονο του Χαλίμ» από τη δημιουργό του συγγραφέα Άρτεμις Χατζηγεργίου – Κουτσούκου.
Επιπλέον την Τετάρτη 28 Φεβρουαρίου 2024 από τις 6 το απόγευμα θα πραγματοποιηθεί από την Μαριάννα Tatini Μωραίτου art therapy για ενηλίκους στο οποίο μπορούν να συμμετέχουν όσοι παραβρεθούν στην έκθεση. Την Τετάρτη 6 Μαρτίου στις 6 το απόγευμα ο συγγραφέας και δικηγόρος Νίκος Παπαδόπουλος θα διαβάσει διηγήματά του και την Παρασκευή 15 Μαρτίου 2024 στις 7 το απόγευμα στο χώρο της έκθεσης, στο Μουσείο Χρ.Ζώγια (Ανθ.Γαζή – Βλαχάβα), θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση ανοικτή για το κοινό που περιλαμβάνει ομιλία του Αλέξανδρου Τζιτζά – Μηχανικού Περιβάλλοντος, ο οποίος θα αναπτύξει το θέμα «Το νερό : πηγή ζωής στη φύση και τον άνθρωπο». Θα ακολουθήσει συζήτηση.
Η έκθεση, που διοργανώνεται από τη Διεύθυνση Μουσείων, Αρχείων και Βιβλιοθηκών του Δήμου Βόλου με την υποστήριξη της Αντιδημάρχου Πολιτισμού του Δήμου Βόλου Έλενας Αντωνοπούλου καθώς και του Συλλόγου «Πολίτες για το Μουσείο της Πόλης του Βόλου» και του 1 ου Σοροπτιμιστικού Ομίλου Βόλου, λειτουργεί Τετάρτη και Παρασκευή 6 μ.μ. έως 8 μ.μ. και Σάββατο 11 το πρωί έως τη 1 το μεσημέρι ενώ οργανωμένες επισκέψεις προγραμματίζονται κατόπιν τηλεφωνικής επικοινωνίας στο 6934 630884 καθώς και στην ηλεκτρονική διεύθυνση : https:/tatinimoraitouart-therapy.com/events/

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.