Το Λύκειο Ελληνίδων Βόλου σε συνεργασία με τη ΧΕΝ Βόλου, τον Α΄ Σοροπτιμιστικό Όμιλο Βόλου, το Σοροπτιμιστικό Όμιλο Βόλου «Θέτις», τον Ελληνογαλλικό Σύνδεσμο Βόλου και το Σύλλογο Αποφοίτων της Ελληνογαλλικής Σχολής Βόλου «Άγιος Ιωσήφ», σας προσκαλούν σε μια βραδιά αφιερωμένη στη μνήμη του Γεώργιου Ν. Παπανικολάου, του μεγάλου Έλληνα ερευνητή και πρωτοπόρου της προληπτικής ιατρικής.
Πρόθεση όλων μας είναι να αποτίσουμε τον ελάχιστο φόρο τιμής στο μεγάλο επιστήμονα, που με την ανακάλυψη του ανθρωποσωτήριου ΠΑΠ-ΤΕΣΤ σώθηκαν εκατομμύρια γυναίκες σε ολόκληρο τον κόσμο από τον καρκίνο του τραχήλου της μήτρας, στην επέτειο των 55 χρόνων από το θάνατό του.
Προσκεκλημένος μας ομιλητής είναι ο Βολιώτης γιατρός Δρ. Αριστείδης Γ. Διαμαντής, κυτταρολόγος, συγγραφέας και ιστορικός της Ιατρικής με θέμα: «55 χρόνια από το θάνατο του dr. Pap. Σκιαγραφώντας το μεγάλο ευεργέτη της ανθρωπότητας μέσα από τη ζωή και το έργο του».
Η εκδήλωση τελεί υπό την αιγίδα του Ιατρικού Συλλόγου Μαγνησίας και θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 1 Δεκεμβρίου και ώρα 7.30 το απόγευμα, στο Αμφιθέατρο του Τμήματος Οικονομικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, στο κτήριο Ματσάγγου (2ος όροφος). Στο τέλος της εκδήλωσης θα ακολουθήσει συζήτηση.
































