Εκδήλωση για τον Μάνο Ελευθερίου από το «Άσυλο των ποιητών»

Ένα ποιητικό-μουσικό αφιέρωμα για τον ποιητή και στιχουργό

Εκδήλωση με ένα ποιητικό –μουσικό αφιέρωμα προς τιμή του ποιητή και στιχουργού Μάνο Ελευθερίου πραγματοποιεί το «Άσυλο των ποιητών» την Τετάρτη 21 Νοεμβρίου, ώρα έναρξης 8.30 μ.μ. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο «Βιβλιοπωλείο «ΧΑΡΤΑ» (Σκενδεράνη 16 στον Βόλο).

Η λογοτεχνική προσέγγιση για τη ζωή και το έργο του Μάνου Ελευθερίου θα γίνει από την φιλόλογο Νέλλη Βλαστού, η επιμέλεια παρουσίαση θα γίνει από τον Κώστα Γκόγκα. Ποιήματα θα διαβάσουν: Εύα Κουκόσια, Σούλα Γάκη, Έφη Ασήμου, Αρλέτα Κακατσώρη, Φίλιππο Τσούφη, Αστέρη Γκέκα, Έλενα Ψαραλίδου, Σοφία Παπαδοπούλου, Κατερίνα Τράντου. Ενώ θα απαγγείλουν επίσης και οι ηθοποιοί Σταμάτης Παγασαίος και Τέρυ Νικολαϊδη. Θα παίξουν και θα τραγουδήσουν οι Τάσος Ιωακειμίδης, Μαρία Μπάνη και Μαρία Καζανίδου.

Ο Μάνος Ελευθερίου, ήταν σπουδαίος Έλληνας ποιητής, πεζογράφος και στιχουργός έφυγε τα ξημερώματα στις 22 Ιούλη του 2018 από ανακοπή καρδιάς. Έχει γράψει ποιητικές συλλογές, διηγήματα, μία νουβέλα, δύο μυθιστορήματα και περισσότερα από 400 τραγούδια.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.