Εκδήλωση μνήμης για τη Μικρασιατική καταστροφή στην Αγχίαλο

Το απόγευμα της Τετάρτη 27 Ιουλίου 2022 και ώρα 8:15μ.μ , η Μικτή Δημοτική Χορωδία Νέας Αγχιάλου του Δήμου Βόλου πραγματοποίησε στο χώρο της κεντρικής πλατείας της Ν. Αγχιάλου εκδήλωση μνήμης για την συμπλήρωση των εκατό χρόνων από την Μικρασιατική καταστροφή, ταυτόχρονα με την εκδήλωση μνήμης του ολοκαυτώματος της Ανατολικής Ρωμυλίας της 30ης Ιουλίου 1906 (παλιά Αγχίαλος) η οποία τιμάται κάθε χρόνο στις 30 Ιουλίου .

«Η πρόεδρος της χορωδίας κα Κλαίρη Πολυμενίδη απηύθυνε σύντομο χαιρετισμό προς όλους τους παρευρισκόμενους και τους ευχαρίστησε για την παρουσία τους.
Η πρόεδρος του Φιλοπρόοδου και μέλος της χορωδίας κα Πετρίδη Βαλασία,που ήταν η ομιλήτρια της εκδήλωσης ανέφερε ότι ,οι ΑΛΗΣΜΟΝΗΤΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ είναι ένα μεγάλο φορτίο που μεταφέρεται από γενιά σε γενιά και παραμένουν οι ρίζες από τις οποίες τρέφεται η συνείδηση μας και καθορίζει δημιουργικά το μέλλον μας.
Η χορωδία μας με μαέστρο την κα Μαριάννα Σαμαρτζή, ερμήνευσε με τη συνοδεία παραδοσιακών οργάνων (κανονάκι-λαούτο-) γνωστά αγαπημένα τραγούδια που αναφέρονται στην προσφυγιά.
Ο συντοπίτης μας καλλιτέχνης Γιώργος Αποστολόπουλος με βαθειά συγκινητική ερμηνεία ,παρουσίασε το τραγούδι του “ΑΓΧΙΑΛΟΣ”,σε πρώτη εκτέλεση και η χορωδός Μαρία Αγγελή συγκίνησε κυριολεκτικά το κοινό με τη φωνή της.
Ο χορωδός κος Μουτζούρης Κων/νος για άλλη μια φορά ήταν μια μοναδική νότα με τους ήχους της φυσαρμόνικας και τα ….κουτάλια του.

Παρευρέθηκε το παιδικό τμήμα του Φιλοπρόοδου συλλόγου Ν.Αγχιάλου και χόρεψε παραδοσιακούς χορούς και των δύο περιοχών.
Στο κανονάκι ήταν ο Ζήσης Γεωργαλιός και στο λαούτο ο Βασίλης Λεμονιάς.

Μία μουσική καλοκαιρινή νύχτα που αγαπήσαμε, ταξιδέψαμε πίσω στον χρόνο, νοσταλγήσαμε, συγκινηθήκαμε… και που έγινε πλέον θεσμός στην περιοχή μας» αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.