Εκδηλώσεις στο πλαίσιο του εορτασμού της “Παγκόσμιας Ημέρας Βιβλίου”

Εν όψει του φετινού εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Βιβλίου την 23η Απριλίου 2017, ο οποίος τίθεται υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. της Διεύθυνσης Πολιτισμού του Δ.Ο.Ε.Π.Α.Π. – ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Δήμου Βόλου συμμετέχει με δύο δράσεις με το γενικό τίτλο «για το Διαφορετικό και το Παράδοξο».

Η πρώτη εκδήλωση πραγματοποιήθηκε την Κυριακή στις 23 Απριλίου στον πρωτοποριακό και φιλόξενο χώρο του La petite Cantine Project ( Πύρασσου 12 ).

Η δεύτερη δράση θα πραγματοποιηθεί σήμερα Τετάρτη 26 Απριλίου στο Πορφυρογένειο Ίδρυμα Αγριάς Βόλου και ώρα 20:30 με την υποστήριξη του Κοινωφελούς Ιδρύματος Νικολάου και Ελένης Πορφυρογένη. Πρόκειται για το ¨έργο¨ «Inside – Out: Η δική μου Αλήθεια».

Στο πρώτο μέρος της εκδήλωσης θα παρουσιαστούν πεζά κείμενα και ποιήματα που άπτονται της λογοτεχνίας του παράδοξου τα οποία θα αναγνώσουν οι ηθοποιοί Δημήτρης Δακτυλάς, Λίνα Φυτιλή, Μαρία Πράντζου, Αλεξάνδρα Φραγκούλη, Φιλιώ Ασημακοπούλου και Ελένη Παπαδημητρίου.

. Η επιμέλεια των κειμένων ανήκει στη Λίνα Φυτιλή.

Στο δεύτερο μέρος θα αναγνωστούν αποσπάσματα από τα πολυδιαβασμένα έργα του Λούις Κάρολ «Η Αλίκη στη Χώρα των Θαυμάτων» & «Μέσα απ’ τον Καθρέφτη». Τη διασκευή των κειμένων επιμελήθηκε η Φρειδερίκη Μπεκίρη. Το έργο υποστηρίζεται με την συμμετοχή των ηθοποιών Γιώργου Γιατζιτζάκη, Ράνιας Θεοχαροπούλου, Άλκηστις-Ελένης Κοσμά, Φρειδερίκης Μπεκίρη, Ειρήνης Μυλωνά, Γιώργου Παπαδόπουλου, Μάρθας Παπαθανασίου και Βάσιας Στάμου. Συνοδεύει η πρωτότυπη μουσική σύνθεση του Βασίλη Παπαδόπουλου: «Το Νησί» σουίτα για δύο πιανα.
Ερμηνεύουν η Έφη Παπαθωμαΐδη και ο Γιάννης Μιχαηλίδης.

Η εκδήλωση πλαισιώνεται από μία εικαστική εγκατάσταση του Κωνσταντίνου Κομνηνού που δημιούργησε ένα μεγάλων διαστάσεων έργο (κύβο). Το installation βρίσκεται σε συνεχή διάλογο με το kinetic art project – performance, που συνέραβε και σκηνοθέτησε ο σκηνοθέτης – ηθοποιός, Δημήτρης Δακτυλάς.

Η κατασκευή κοστουμιού ανήκει στις Ματίνα Κουτούδη και Λευκή Ρούντου.

Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη. Πληροφορίες στο τηλέφωνο 24210-82870. Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις εκδηλώσεις της Διεύθυνσης Πολιτισμού του Δ.Ο.Ε.Π.Α.Π. – ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. επισκεφθείτε την ιστοσελίδα http://doepap.gr/

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.