«Εκπαιδεύοντας τη Ρίτα»

Στο θέατρο Αχίλλειον» αύριο Πέμπτη 9 Μαΐου, με δύο παραστάσεις

Το βραβευμένο θεατρικό έργο του Willy Russell που αποτέλεσε παγκόσμια επιτυχία στο θέατρο αλλά και στη διάσημη και υποψήφια για Όσκαρ κινηματογραφική του μεταφορά, σε μια σύγχρονη απόδοση της Λίλιαν Δημητρακοπούλου. Ο Δάνης Κατρανίδης παίζει και σκηνοθετεί και η Παναγιώτα Βλαντή τον επιλέγει ως τον καθηγητή που θα αλλάξει τη ζωή της για πάντα!
Ένας «αταίριαστος» έρωτας, με χιούμορ και ανατροπές έρχεται να αναστατώσει τη θεατρική Αθήνα και να μας θυμίσει ότι ποτέ δεν είναι αργά και όλα είναι δυνατά, όταν ακολουθούμε αυτό που προστάζουν η καρδιά και τα όνειρα μας! Ένα έργο βαθιά κοινωνικό και πολιτικό που θίγει περίτεχνα τα κακώς κείμενα και τους προβληματισμούς για την κοινωνία και την εκπαίδευση που χαρακτηρίζουν την εποχή που συνεχίζουμε να διανύουμε ακόμα και σήμερα: ταξική αδικία, ανεπάρκεια του εκπαιδευτικού συστήματος που δεν προάγει το κριτικό πνεύμα, αναγκαία εσωτερική διαδικασία αυτοβελτίωσης για το ατομικό και ευρύτερο καλό!
Η αλλαγή και η μεταμόρφωση που όλοι επιθυμούμε αλλά λίγοι κατορθώνουν συντελείται μπροστά στα μάτια των θεατών μέσα από τη διάδραση δύο προσώπων που στο τέλος του έργου δεν θα είναι ποτέ τα ίδια!
Ταυτότητα Παράστασης
Συγγραφέας: Willy Russell, Απόδοση: Λίλιαν Δημητρακοπούλου , Σκηνοθεσία: Δάνης Κατρανίδης, Σκηνικό: Γιώργος Πάτσας, Συνεργάτης Σκηνογράφος: Τότα Πρίτσα, Κοστούμια: Βάσια Τζοτζοπούλου. Μουσική Επιμέλεια – Σύνθεση: Θοδωρής Ξενάκης. Φωτισμοί: Σπύρος Ζαχαρής. Φωτογραφίες: Μαριλένα Αναστασιάδου
Βοηθός Σκηνοθέτη: Διονύσης Χριστόπουλος
Πρωταγωνιστούν:Δάνης Κατρανίδης και Παναγιώτα Βλαντή
Διεύθυνση Παραγωγής: Ντόρα Βαλσαμάκη. Παραγωγή: Θεατρικές Επιχειρήσεις Τάγαρη. Ώρα έναρξης : 6.30 μμ & 9.30 μμ. Προπώληση :ΒΙΒΛΙΟΠΩΛΕΙΟ «ΤΟ ΚΛΟΥ» 24210 32797 – ΜΟΥΣΙΚΟΣ ΟΙΚΟΣ ΚΕΧΑΙΔΗ 24210 37891. Ισχύουν εισιτήρια ΟΓΑ.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.