Έκθεση χαρακτικής στο Πορφυρογένειο Ίδρυμα Αγριάς

Ο Τομέας Νεότητας και Πολιτισμού του Ι.Ν.Αγ.Γεωργίου της Δημοτικής Ενότητας Αγριάς του Δήμου Βόλου, εγκαινιάζει το Πολιτιστικό Καλοκαίρι 2018 με την εικαστική έκθεση Χαράζοντας και Τυπώνοντας, της Αιμιλίας Κοτζαογλανίδη, στο Πορφυρογένειο Ίδρυμα Αγριάς, την Κυριακή 27 Μαϊου, στις 8μμ.

Μέσα στους επόμενους μήνες, ακολουθεί μία πληθώρα διαφορετικών εκδηλώσεων όπως μουσικής, θεάτρου, χορού, ομιλίες σε θέματα υγείας, ημερίδες και αθλητικά γεγονότα.

Την Κυριακή 27/5 στις 8 μμ το κοινό θα έχει την ευκαιρία να γνωρίσει την χαρακτική ως τέχνη καθώς η Αιμιλία Κοτζαογλανίδη θα μας παρουσιάσει τυπωμένα έργα της σε χαρτί και ύφασμα αλλά και τις ”μήτρες” που έχει χαράξει με διάφορες τεχνικές υψιτυπίας και βαθυτυπίας.
Η έκθεση θα λειτουργεί μέχρι την Παρασκευή 1 Ιουνίου, το πρωί 11.00 έως 13.00 και το απόγευμα 19.00 έως 21.00 εκτός της Δευτέρας 28/5.

Στόχος επίσης του Τομέα Νεότητας και Πολιτισμού είναι να επισκεπτούν την έκθεση μαθητές της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης και να συμμετάσχουν στο ειδικά διαμορφωμένο πρόγραμμα χάραξης και τύπωσης ώστε να έχουν προσωπική εμπειρία της συγκεκριμένης τέχνης. Οι μικροί επισκέπτες θα έχουν τη δυνατότητα λοιπόν να γευτούν τη διαδικασία της χάραξης διαδραστικά, δημιουργώντας και τυπώνοντας τα δικά τους χαρακτικά έργα.
Η Αιμιλία Κοτζαογλανίδη γεννήθηκε στο Βόλο και είναι απόφοιτη της Ανώτατης Σχολής Καλών Τεχνών του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας.

Επίσης παρακολούθησε μαθήματα αγιογραφίας στο επαγγελματικό τμήμα της Σχολής Διά Χειρός της Ιεράς Μητροπόλεως Δημητριάδος και Αλμυρού. Συμμετείχε σε ομαδικές εκθέσεις ζωγραφικής, χαρακτικής και αγιογραφίας όπως Art Athena, Xανιά Αrt,Print Festival, σε διάφορες γκαλερί σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Βόλο, Πρέσπες, Βέροια. Παράλληλα ασχολείται με τη διδασκαλία των εικαστικών σε μικρούς και μεγάλους. Τα έργα της, με αρχέτυπες και αφαιρετικές φόρμες, μας παρασύρουν να δομήσουμε και να συνθέσουμε τα οπτικά ερεθίσματα με μια πιο προσωπική ματιά. Τα τυπώματα είναι ασπρόμαυρα και έγχρωμα και χρησιμοποιήθηκαν μελάνια τυπογραφείου.

Για τον Ιούνιο και Ιούλιο ο Τομέας Νεότητας και Πολιτισμού προετοιμάζει ομιλίες σε θέματα υγείας σε συνεργασία με την Τοπική Ομάδα Υγείας (ΤΟΜΥ) Αγριάς, μουσικές βραδιές με νέους καλλιτέχνες, θεατρικές παραστάσεις και πολλές ακόμη εκπλήξεις.

Τον Αύγουστο θα έχουμε την τιμή να φιλοξενήσουμε το λαϊκό ορατόριο«Συνάντηση στο Άσμα Ασμάτων του Σολομώντα» του Θεολόγου-βυζαντινολόγου Δημητρίου Καππαδόκη, από τη Θεσσαλονίκη καθώς και μια διημερίδα σε θέματα οδικής ασφάλειας και κυκλοφοριακής αγωγής.

Υπεύθυνη έκθεσης Ιωάννα Τουλούπη 6946444767
Χαράκτρια Αιμιλία Κοτζαογλανίδη 6972085805

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.