Έκθεση εικαστικών καλλιτεχνών στην παραλία της Νέας Αγχιάλου

Σύμφωνα με απόφαση Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Βόλου, η Αντιδημαρχία Πολιτισμού και Μουσείων,  σε συνεργασία με την Δημοτική Ενότητα Νέας Αγχιάλου και τον Χειροτεχνικό – Εικαστικό Σύλλογο Βόλου «Τεχνοποίημα», στην προσπάθεια να αναδειχθεί κυρίως η δραστηριότητα των τοπικών εικαστικών καλλιτεχνών και χειροτεχνών, – χωρίς να αποκλείονται δημιουργοί και από άλλες πόλεις – διοργανώνει  καλοκαιρινές εκθέσεις στον εκθεσιακό χώρο του Πρώην Τελωνείου Νέας Αγχιάλου, όπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση.

Η διάρκεια των εκθέσεων είναι από 17/6/2024 έως 1/9/2024, και θα λειτουργούν καθημερινά (Δευτέρα έως Κυριακή) από τις 6:00 μ.μ. μέχρι τις 12:00 μ.μ..

Ο χώρος θα διατίθεται σε τέσσερεις ή πέντε ερασιτέχνες δημιουργούς ανά επταήμερο.

Ο σκοπός της διοργάνωσης των εκθέσεων εντάσσεται στο πλαίσιο της προσπάθειας να δοθεί ευκαιρία στους εικαστικούς δημιουργούς να παρουσιάσουν τα έργα τους ώστε να προωθήσουν την πολιτιστική δραστηριότητα εντός του Δήμου, να επικοινωνήσουν με το κοινό και να μυήσουν τους νέους στις εικαστικές τέχνες και δημιουργίες.

Τα θέματα των ντόπιων δημιουργών που θα συμμετάσχουν στην έκθεση είναι τα παρακάτω: χειροποίητο και εικαστικό κόσμημα, κόσμημα μακραμέ, χειροποίητες τσάντες, ντεκουπάζ, είδη διακόσμησης κ.α.

Αιτήσεις θα γίνονται δεκτές ηλεκτρονικά από τις 12 Ιουνίου 2024  στην ηλεκτρονική διεύθυνση [email protected].

Πληροφορίες στο τμήμα Εικαστικών:  Βαρσαμίδου Λυδία A. Προϊσταμένη του Τμήματος Εικαστικών τηλ. 24210-31701  ή στην κ.  Ανθούλα Φτίκα Γραμματέα του Συλλόγου «Τεχνοποίημα» τηλ. 6937438841.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.