Έκθεση φωτογραφίας απ΄το Μουσείο Μπενάκη και τον Σύλλογο «Η Σκιάθος»

Το Μουσείο Μπενάκη παρουσιάζει για πρώτη φορά στο ελληνικό κοινό τις εικόνες που αποτύπωσε ο διακεκριμένος βρετανός φωτογράφος Alexander Lamont Henderson κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στη χώρα μας στις αρχές του 1904. Το υλικό φυλάσσεται σήμερα στη συλλογή των Φωτογραφικών Αρχείων του Μουσείου Μπενάκη χάρη στη ευγενική προσφορά δωρητή.
Τα εγκαίνια της έκθεσης «Alexander Lamont Henderson. Ταξιδιωτικές φωτογραφίες του 1904» πραγματοποιήθηκαν την Τρίτη 11 Δεκεμβρίου και ώρα 20:00 στο Μουσείο Μπενάκη / Πινακοθήκη Γκίκα (Κριεζώτου 3), και στη συνέντευξη τύπου συμμετείχαν ο Γιώργης Μαγγίνης, επιστημονικός Διευθυντής του Μουσείου Μπενάκη, η Αλίκη Τσίργιαλου, υπεύθυνη του φωτογραφικού αρχείου του Μουσείου Μπενάκη, ο δημοσιογράφος Νίκος Βατόπουλος και ο Θοδωρής Τζούμας, πρόεδρος του πολιτιστικού συλλόγου «Η Σκιάθος».
Η έκθεση θα διαρκέσει έως τις 5 Μαΐου 2019 και στη συνέχεια θα παρουσιαστεί στον εκθεσιακό χώρο της Ιεράς Μονής Ευαγγελισμού της Θεοτόκου της Σκιάθου σε συνεργασία με τον Πολιτιστικό Οργανισμό «Η Σκιάθος» (9 Ιουνίου-29 Σεπτεμβρίου 2019). Ο Πολιτιστικός Σύλλογος «Η Σκιάθος», συνεργάζεται για τρίτη φορά από το 2015, για την παρουσίαση εκθέσεων στη Σκιάθο.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.