Έκθεση φωτογραφίας: «Πήλια γη, το ζωντανό παραμύθι»

Του Γιώργου Λεονταρά και με πρώτη συμμετοχή του Βασίλη Λεονταρά

Έκθεση φωτογραφίας με τον τίτλο «Πήλια γη το ζωντανό παραμύθι» του Γιώργου Λεονταρά και με πρώτη συμμετοχή του Βασίλη Λεονταρά, πραγματοποιείται ήδη από τις 20 Απριλίου έως 18 Μαΐου 2019, στο Αρχοντικό Πορταράς “The Lotus Tree”.
Ο Γεώργιος Λεονταράς γεννημένος στο Ντίσελντορφ της Γερμανίας το 1966, δέχθηκε πολλές επιρροές από τον περιβάλλοντα χώρο όπου μεγάλωσε με ιδιαίτερες ευαισθησίες στην φύση. Μετά τον επαναπατρισμό του άρχισε να ασχολείται με την φωτογραφία και σημαντικό κίνητρο υπήρξε η ενασχόληση του με την Προσκοπική κίνηση η οποία και τον οδήγησε πιο κοντά στην φυσική ομορφιά του Πηλίου. Ασχολείται με την καλλιτεχνική φωτογραφία από το 1984, παίρνοντας μέρος με επιτυχία σε διάφορους τοπικούς διαγωνισμούς. Μαζί του σε αυτή την έκθεση και ο γιος του Βασίλης Λεονταράς γεννημένος στον Βόλο το 1997, ακολούθησε τα χνάρια του πατέρα του, και άρχισε να πειραματίζεται με την φωτογραφία από την μικρή ηλικία των 9 ετών. Και οι δύο δηλώνουν την αγάπη τους για την φωτογραφία με το παρακάτω απόφθεγμα. «Είμαι ένας απλός παρατηρητής, κάτοχος ενός ταπεινού εργαλείου, ενός μαγικού ψαλιδιού που μπορεί να κόψει κομμάτια χώρου και χρόνου από έναν κόσμο υπαρκτό, ξέροντας πως σε ένα εκατοστό εικοστό πέμπτο του δευτερολέπτου όλα μπορούν να περάσουν σε μια άλλη διάσταση».
Η έκθεση φωτογραφίας θα πραγματοποιηθεί στον εκλεπτυσμένο, φιλικό και ζεστό παραδοσιακό χώρο του Αρχοντικού στην Πορταριά «The Lotus Tree», με την υπέροχη θέα προς Βόλο, και την εξαιρετική μα και ιδιαίτερη αρχιτεκτονική, όπου κυριαρχεί το ξύλο και η πέτρα. Η έκθεση είναι ανοικτή στο κοινό από το Σάββατο 20 Απριλίου, έως της 18 Μαΐου 2019 τις ώρες λειτουργίας του Αρχοντικού.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.