Εκθέτουν τη δική τους ματιά για το εινοσίφυλλον βουνό των Κενταύρων

«Μαγνήτων δ’ ἦρχε Πρόθοος Τενθρηδόνος υἱός,
Στους Μάγνητες αρχηγός ήταν ο Πρόθοος, ο γιος του Τενθρηδόνα,
οἳ περὶ Πηνειὸν καὶ Πήλιον εἰνοσίφυλλον ναίεσκον·
σ’ αυτούς που κατοικούσαν γύρω στον Πηνειό και το πυκνόφυλλο Πήλιο».*
*Απόσπασμα από την Ραψωδία Β, της Ιλιάδας.

Ένδεκα άτομα, από τα μέλη της Φωτογραφικής Ομάδας Βόλου f 1,2 / 50mm εκθέτουν, τη δική τους ματιά για το εινοσίφυλλον βουνό των Κενταύρων, από 9/8 έως και 16/8, σε αίθουσα του πρώην Δημοτικού Σχολείου του Κισσού στο Πήλιο, ύστερα από την ευγενική παραχώρηση του χώρου, από την Δημοτική Αρχή Ζαγοράς-Μουρεσίου.
«Επειδή μία φωτογραφία περιγράφει ένα θέμα όσο χίλιες λέξεις και επειδή δεν είναι εφικτό να γραφεί ένα κείμενο με σαράντα εξ χιλιάδες λέξεις, επιλέξαμε 46 έργα, από μερικές εκατοντάδες φωτογραφίες, καλύπτοντας ένα ευρύ πεδίο θεμάτων που αφορούν το Πήλιο.

Ο επισκέπτης, λάτρης αυτού του φημισμένου από την αρχαιότητα βουνού, καλείται να έρθει, να δει από κοντά και να θαυμάσει τα αποτυπωθέντα θέματα, που εμείς εντοπίσαμε και φωτογραφίσαμε, εμπνευσμένοι και επηρεασμένοι από αυτόν τον υπέροχο τόπο μας.

Τα εγκαίνια της έκθεσης είναι προγραμματισμένα για την Τετάρτη 9 Αυγούστου 2023 στις 19,30 στο πρώην Δημ. Σχολείο, στην Πλατεία του Κισσού. Τις επόμενες μέρες θα είμαστε εκεί καθημερινά 18,00 έως 22,00 ενώ το Σάββατο, την Κυριακή και την Τρίτη (του 15Αύγουστου) θα μας βρείτε και το πρωί 10,00 με 14,00.

Συμμετέχουμε (με αλφαβητική σειρά): Γαρύφαλλος Γανωτόπουλος, Πηνελόπη Γερμάνη, Βάσω Λεπίδα, Γεωργία Μαραϊδώνη, Αντώνης Παναγιώτου, Παναγιώτης Παναγιώτου, Νίκη Σβολιαντοπούλου, Λίλια Σουλδάτου, Μαρία Στυλιανίδου, Ράνια Χρήστου, Γιώργος Χρυσοχοΐδης» τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.