Ελεάννα Βαρελά: Ετοιμάζεται μία …δουλειά στον Βόλο

«Μπορώ να εκφραστώ απόλυτα με την παραδοσιακή και λαϊκή μουσική…»

Η Ελεάννα Βαρελά είναι μουσικός και τραγουδίστρια έχοντας δώσει μέχρι σήμερα, έντονα το δικό της στίγμα, κερδίζοντας αναμφίβολα, πολλούς φανατικούς ακροατές. Γεννήθηκε στην Αθήνα και κατάγεται από τον Βόλο. Από μικρή ηλικία μεγαλώνει σε ένα περιβάλλον που σχετίζεται με την χορωδιακή αλλά και παραδοσιακή μουσική. Αποφοιτά από το Μουσικό Σχολείο Τρικάλων με ειδικότητα στη Βυζαντινή μουσική. Ασχολείται επαγγελματικά με το τραγούδι από τα 20 της χρόνια, έχοντας συνυπάρξει επί σκηνής με καταξιωμένους καλλιτέχνες όπως είναι ο Κώστας Μακεδόνας, ο Παντελής Θαλασσινός, ο Γιάννης Κότσιρας, ο Δημήτρης Μπάσης, ο Διονύσης Σαββόπουλος, ο Ορφέας Περίδης κ.α. Παράλληλα σπουδάζει στο Τμήμα Μουσικών Σπουδών του ΑΠΘ.

Έχει συμμετάσχει σε πολλές συναυλίες με την Εστουδιαντίνα Νέας Ιωνίας αλλά και την Ορχήστρα «Ρυθμός», ενώ κορυφαία στιγμή στην μέχρι τώρα καριέρα της, η παρουσία της στο Ηρώδειο μαζί με τους Δημήτρη Μπάση και Γλυκερία, στο έργο του συνθέτη Α. Κατσιγιάννη «Μεγάλες Ώρες», συμπράττοντας με την Κρατική Ορχήστρα Αθηνών (Σεπτέμβριος 2022).

Το 2022, κυκλοφορεί από την Panik Records το τραγούδι της «Σπαραγμός», σε μουσική και στίχους του Ανδρέα Κατσιγιάννη, ένα από τα κομμάτια που ντύνουν μουσικά την πετυχημένη ταινία της Μιμής Ντενίση «Σμύρνη μου αγαπημένη», ενώ πρόσφατα κυκλοφόρησε το πρώτο της ψηφιακό Single με τίτλο «Μέτρα» σε μουσική και στίχους του Νίκου Χιώτογλου, από το Ogdoo Music Group.

Συνέντευξη στον Ηλία Κουτσερή

Φωτογραφίες: Γιώργος Μηλιώκας

  • Πότε, πως και γιατί, ξεκίνησε η πρώτη αγάπη σας με τη μουσική;

Η αγάπη μου για τη μουσική ξεκίνησε από πολύ μικρή ηλικία, ακούγοντας τη μαμά μου να τραγουδάει στο σπίτι συνεχώς και εξερευνώντας τις μουσικές συλλογές των γονιών μου. Θυμάμαι να είμαι 5 ετών, να ακούω φανατικά Στράτο Διονυσίου (γέλια…) και να προσπαθώ να κάνω δεύτερη φωνή στα τραγούδια του!

 

  • Ιδιαίτερη η αγάπη ωστόσο νομίζω, για την έντεχνη, παραδοσιακή και λαϊκή μουσική… Αν ναι, γιατί;

Αυτό είναι αλήθεια! Είναι είδη τόσο διαφορετικά αλλά και τόσο όμοια μεταξύ τους. Ίσως ευθύνεται και η Πολίτικη ρίζα που έχω. Σίγουρα μπορώ να πω, πως μέσω αυτών των ειδών μουσικής μπορώ να εκφραστώ απόλυτα.

  • Πρόσφατα παρουσιάσατε ένα νέο ψηφιακό single με τίτλο «Μέτρα» που είναι αλήθεια ότι κέρδισε τους ακροατές. Πως προέκυψε, ποια τα δικά σας συναισθήματα, τόσο απ΄την ερμηνεία, όσο και απ΄την ανταπόκριση;

Είμαι πολύ τυχερή που ο Νίκος Χιώτογλου μου εμπιστεύτηκε αυτό το κομμάτι. Προέκυψε από μια στροφή που έγραψε και είπαμε «ωπ, εδώ είμαστε, αυτό είναι ωραίο» και το προχωρήσαμε. Είμαι περήφανη για αυτό το τραγούδι και ευελπιστώ να συνεχίσω σε αυτό το δρόμο. Η ανταπόκριση του κόσμου ήταν πραγματικά ανέλπιστα καλή.

Γνωρίζαμε ότι δεν είναι ένα άκρως εμπορικό κομμάτι, ωστόσο πήγε και πάει αρκετά καλά, με πολύ ενθαρρυντικά σχόλια από τους ακροατές, αλλά και από το μουσικό κοινό.

Δημιουργήσαμε και ένα πολύ ωραίο αισθητικά βίντεο κλιπ, σε σκηνοθεσία του Πάνου Ζενίδη.

 

  • Τι άλλο είναι ήδη άμεσα στα… «σκαριά»; 

Άμεσα, ετοιμάζουμε ένα ντουέτο με τον Παντελή Θαλασσινό, σε στίχους του Μίνου Θεοχάρη και μουσική του Νίκου Χιώτογλου, και πολλές πολλές συναυλίες!

  • Υπάρχουν γενικότερα καλλιτέχνες που έχουν επιδράσει θετικά την καλλιτεχνική σας πορεία;

Σίγουρα, πολλοί και με διαφορετικούς τρόπους ο καθένας.

Είτε πρόκειται για καλλιτέχνες που θαύμαζα πάντα από μακριά, είτε για ανθρώπους που γνώρισα από κοντά και συνομίλησα κατά τη διάρκεια της μουσικής μου καριέρας.

Να τονίσω εδώ πως ακόμα και μια αρνητική εμπειρία με κάποιον, μπορεί να έχει φοβερά θετική επίδραση στην καλλιτεχνική πορεία!

 

  • Υπάρχουν στιγμές της μουσικής σας πορείας, που χαράχτηκαν στο μυαλό σας για κάποιον λόγο; Θέλετε να μας περιγράψετε κάποια;

Φυσικά και υπάρχουν. Νομίζω πως οι δύο πιο ξεχωριστές είναι οι εξής: η πρώτη είναι η συναυλία στο Ηρώδειο (έργο «Μεγάλες Ώρες» του Ανδρέα Κατσιγιάννη, τον Σεπτέμβριο του 2022). Ένιωσα φοβερό δέος να βρίσκομαι στον ιστορικό αυτό χώρο, απίστευτη συγκίνηση και ανατριχίλα.

Πίστευα ότι δε θα το ξεπερνούσε κάτι, μέχρι που ήρθε η δεύτερη, χρονικά, ξεχωριστή στιγμή, η συναυλία για τα 50 χρόνια Βασίλη Παπακωνσταντίνου στο Καλλιμάρμαρο.

Εκεί, μπροστά σε 60.000 κόσμο πραγματικά ένιωσα ότι κόβονται τα πόδια μου!

Μαγική στιγμή για μένα, σαν άνθρωπο και σαν καλλιτέχνιδα, δε θα την ξεχάσω ποτέ!

 

  • Τι θα σας ενθουσίαζε να κάνετε σε τοπικό επίπεδο, μουσικά- καλλιτεχνικά, είτε προσωπικά, είτε σε συνεργασία με άλλους συναδέλφους σας;

Κάτι ξέρεις! Ετοιμάζεται μία δουλειά στον Βόλο, με εμπνευστή τον Νίκο Χιώτογλου, κάτι που προσπαθούσε να κάνει από πριν τον κορωνοϊό και τώρα ήρθε η κατάλληλη στιγμή. Δε θα πω πολλά, δε θέλω να το προδώσω, αλλά θα υπάρξει συμμετοχή σχεδόν από όλους τους ντόπιους καλλιτέχνες. Κρατήστε μόνο την ημερομηνία, 2 Αυγούστου!

 

  • Ποια είναι τα επόμενα σχέδια; Που σας βρίσκει κάποιος που θέλει να σας ακούσει, να σας γνωρίσει περισσότερο κλπ;

Τα επόμενα σχέδια είναι πολλές συναυλίες ανά την Ελλάδα, με ενδιαφέρουσες συνεργασίες επί σκηνής, για τις οποίες μπορείτε να ενημερώστε από το προφίλ μου στο Instagram.

 

 

 

Πηγή: Volos Out

 

 

 

 

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.