Ελεάννα Βαρελά: «Το «Μέτρα» αναδεικνύει την επιλογή καθενός εάν θα προσπεράσει τα άσχημα»

Νέο τραγούδι για την ερμηνεύτρια σε στίχους και σύνθεση του Νίκου Χιώτογλου

Η ταλαντούχα ερμηνεύτρια Ελεάννα Βαρελά παρουσιάζει το νέο ψηφιακό single με τίτλο «Μέτρα», σε μουσική και στίχους του μαέστρου και συνθέτη με καταγωγή από τον Βόλο, Νίκο Χιώτογλου. Η Ελεάννα Βαρελά μίλησε για το νέο της αυτό τραγούδι στο Ράδιο ΕΝΑ και στον Ηλία Κουτσερή, επισημαίνοντας ότι το «Μέτρα» αναδεικνύει την επιλογή καθενός εάν θα προσπεράσει τα άσχημα και όσα τον αποξενώνουν και θα επιλέξει να έρθει κοντά με τους ανθρώπους.
Η Ελεάννα Βαρελά έχει συμμετάσχει σε πολλές συναυλίες με την Εστουδιαντίνα Νέας Ιωνίας αλλά και την Ορχήστρα «Ρυθμός», ενώ κορυφαία στιγμή στην μέχρι τώρα καριέρα της αποτελεί η παρουσία της στο Ηρώδειο μαζί με τους Δημήτρη Μπάση, Γλυκερία και Jonathan Jackson στο έργο του συνθέτη Ανδρέα Κατσιγιάννη «Μεγάλες Ώρες», συμπράττοντας με την Κρατική Ορχήστρα Αθηνών υπό τη Διεύθυνση του Ευστάθιου Σούλη.
Το τραγούδι «Μέτρα» είναι μια δημιουργία του Νίκου Χιώτογλου που αντλεί στοιχεία από την παραδοσιακή μουσική και αποτελεί δείγμα της ικανότητάς του να συνδυάζει αρμονικά την ανεξάντλητη μουσική μας ιστορία με τη σύγχρονη ματιά ενός νέου προικισμένου καλλιτέχνη.
«Η συνεργασία μας με τον Νίκο Χιώτογλου υπάρχει εδώ και χρόνια, με συναυλίες και στον Βόλο και στην υπόλοιπη Ελλάδα. Είπαμε όμως να κάνουμε και κάτι πιο επίσημο, να κάνουμε κάτι δικό μας αποκλειστικά, γιατί ωραίο είναι να λες τα τραγούδια των άλλων, αλλά σίγουρα είναι πιο ωραίο να λες και τα δικά σου τραγούδια και ο κόσμος να τα αγαπάει. Είχαμε την χαρά και την τύχη να μας ακούσει το Όγδοο, να τους αρέσει πολύ, να θέλουν να το υποστηρίξουν και έτσι προέκυψε αυτή η συνεργασία», επεσήμανε η ταλαντούχα καλλιτέχνιδα.

Η επιλογή είναι στο χέρι καθενός

Το «Μέτρα», είναι ένα τραγούδι αισθαντικό, λυρικό με μηνύματα, που ο ακροατής ακούγοντάς τα πρέπει να τα επεξεργαστεί, να τα αναλύσει βαθιά μέσα του και ίσως τον βοηθήσει να πάρει και αποφάσεις ζωής.
«Αυτό το κομμάτι για μένα έχει μια ιδιαίτερη αξία γιατί δεν δίνει «μασημένη» τροφή, μπορεί κάποιος να εισπράξει διάφορα πράγματα διαβάζοντας τους στίχους. Μιλάει ουσιαστικά για την επιλογή που κάνεις στο εάν θα μείνεις στα άσχημα και σε αυτά που αποξενώνουν ή εάν θα διαλέξεις να τα προσπεράσεις, να ανέβεις από αυτά και να επιλέξεις να έρθεις κοντά με κάποιον. Οπότε στο τέλος η επιλογή είναι στο χέρι του καθενός», ανέφερε χαρακτηριστικά η Ελεάννα Βαρελά.

Η σύμπραξη των Βολιωτών

Η Ελεάννα Βαρελά έχει συνεργαστεί πολλές φορές με την Εστουδιαντίνα και έχει αναπτύξει ιδιαίτερη σχέση με τον Βόλο. Αυτή τη φορά συνεργάζεται και επισήμως με τον Νίκο Χιώτογλου, με καταγωγή από τον Βόλο αλλά και με τον γνωστό και αγαπημένο ηθοποιό Μιχάλη Μητρούση, ο οποίος διατηρεί ισχυρούς δεσμούς με τη Μαγνησία, μιας και στον Λαύκο διατηρεί την αγαπημένη του εξοχική κατοικία, ενώ λαμβάνει μέρος και σε πολιτιστικές εκδηλώσεις της περιοχής.
«Είχαμε την τύχη και τη χαρά να συμμετέχει στο βιντεοκλιπ ο κ. Μιχάλης Μητρούσης, είναι γνωριμία και του Νίκου και δική μου και με μεγάλη του χαρά δέχτηκε να μας βοηθήσει σε αυτή την κίνησή μας. Στη σκηνοθεσία του τραγουδιού μας είναι ο Πάνος Ζενίδης που είναι επίσης παιδί από τον Βόλο που βρίσκεται πολύ ψηλά στον τομέα του, οπότε νομίζω ότι είχαμε την Α’ εθνική σε όλα τα στοιχεία του τραγουδιού», υπογράμμισε η ερμηνεύτρια.
Η ίδια σχεδιάζει εμφανίσεις τόσο για το καλοκαίρι όσο και για το χειμώνα, με τα πλάνα της να είναι ήδη σε χάραξη, ενώ δεν κρύβει την περηφάνια της για το «Μέτρα», λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «είμαι πολύ ευχαριστημένη και περήφανη για το συγκεκριμένο τραγούδι. Ακόμη κι εγώ η ίδια το ακούω για χιλιοστή φορά , λέω συνεχώς τι ωραίο κομμάτι φτιάξαμε! Είμαι περήφανη γι’ αυτή τη δουλειά αλλά και για την επιλογή σε ανθρώπους- συνεργάτες», ενώ συμπλήρωσε πως επιθυμεί να δοκιμάζεται σε διάφορα είδη τραγουδιού, χωρίς να διαγράφει το παραδοσιακό, που την εκφράσει και της αρέσει.
« Ο στόχος μου είναι να ενώνω όλα αυτά σε ένα, δεν θέλω να πω ότι απορρίπτω κάποιο είδος τραγουδιού. Στο εν λόγω τραγούδι υπάρχει μία ένωση στοιχείων», κατέληξε η ερμηνεύτρια.
Απόδοση ραδιοφωνικής συνέντευξης: Δήμητρα Παλαιοδημοπούλου

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.