Ένα εκατομμύριο δολάρια για την κιθάρα του Κερτ Κομπέιν – Βγαίνει σε δημοπρασία

Τα αντικείμενα του Κερτ Κομπέιν, του τραγουδιστή των Nirvana, ο οποίος αυτοκτόνησε στις 5 Απριλίου 1994, παραμένουν ανάρπαστα και βγαίνουν το ένα μετά το άλλο σε δημοπρασίες, πιάνοντας απίστευτα ποσά.

Σειρά έχει τώρα, να βγει στο σφυρί» η κιθάρα που χρησιμοποίησε ο frontman του θρυλικού συγκροτήματος, κατά τη διάρκεια της ιστορικής εμφάνισης MTV Unplugged στη Νέα Υόρκη. Η αρχική τιμή με την οποία θα πληστιριαστεί η κιθάρα είναι το 1 εκατομμύριο δολάρια (περίπου 925.000 ευρώ).

Το συγκρότημα της grunge ροκ, έκανε στη συγκεκριμένη εμφάνιση το Νοέμβριο του 1993, πέντε μήνες πριν ο Κομπέιν αυτοκτονήσει σε ηλικία 27 ετών. Το MTV Unplugged των Nirvana, παραμένει μία από τις πιο διάσημες και αγαπημένες στιγμές του συγκροτήματος, ενώ ο δίσκος με τα τραγούδια από αυτό το live έχει σημειώσει μεγάλες πωλήσεις.

Φέτος τον Ιούνιο, η κιθάρα που συνόδευε τη φωνή του Κερτ Κομπέιν εκεί, θα βγει σε δημοπρασία από έναν από τους πιο διάσημους οίκους δημοπρασιών του Beverly Hills. Ο πρόεδρος του οίκου αυτού είπε: «είμαστε περήφανοι που θα προσφέρουμε αυτή την ιστορική κιθάρα του Κερτ Κομπέιν, ο οποίος διέδωσε τη μουσική βιομηχανία σε περισσότερα ακροατήρια και σε αυτό βοήθησε και η μυθική του εμφάνιση στο MTV Unplugged στη Νέα Υόρκη».Πριν από λίγο καιρό πουλήθηκε από τον ίδιο οίκο η ζακέτα που φορούσε ο τραγουδιστής των Nirvana στην ακουστική, ζωντανή συναυλία του συγκροτήματος για την εκπομπή Unplugged του MTV σε δημοπρασία στη Νέα Υόρκη προς 334.000 δολάρια.

Ο πωλητής, Γκάρετ Κλετιάν, την είχε αγοράσει πριν από τέσσερα χρόνια προς 137.500 δολάρια.

Η λαδί αυτή ζακέτα, μάρκας Manhattan που πλέον δεν υπάρχει, έχει ακόμα λεκέδες και μία τρύπα από τσιγάρο, καθώς δεν έχει πλυθεί ποτέ. Ο οίκος δημοπρασιών Julien’s Auctions εκτιμούσε την αξία της μεταξύ 200.000 και 300.000 δολαρίων.

«Αυτή η ζακέτα αποτελεί το ιερό δισκοπότηρο οποιουδήποτε ρούχου είχε φορέσει ποτέ (ο Κερτ Κομπέιν)», σχολίασε ο Ντάρεν Τζούλιεν πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του οίκου δημοπρασιών.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.