Ένα καινούργιο βιβλίο και δύο επανεκδόσεις παρουσιάζει στον Βόλο ο λογοτέχνης – μαθηματικός Τεύκρος Μιχαηλίδης

Την Πέμπτη 4 Ιουλίου στο Roof Garden του «Κυψέλη»

Τα βιβλία του πολυδιαβασμένου  συγγραφέα Τεύκρου Μιχαηλίδη «Ένα πτώμα στην αυλή της Αμαλίας», «Εικασία 3ν +1» και «Τα τέσσερα χρήματα του καλοκαιριού» θα παρουσιαστούν στον Βόλο την Πέμπτη 4 Ιουλίου στις 8 το βράδυ στο Roof Garden  του ξενοδοχείου «Κυψέλη» (Αγ.Νικολάου 1) με τη διοργάνωση της Ένωσης Κυπρίων Μαγνησίας, του βιβλιοπωλείου «Πλαστελίνη» και των εκδόσεων «Ψυχογιός».

Για τα βιβλία και τον συγγραφέα θα μιλήσουν : Αδάμος Μουζουρής – φιλόλογος, συγγραφέας, πρόεδρος της Ένωσης Κυπρίων Μαγνησίας, Στέλλα Δημητρακοπούλου – Μαθηματικός, Τιτίκα Δημητρούλια – καθηγήτρια ΕΚΠΑ. Την εκδήλωση θα συντονίσει η δημοσιογράφος Ροσσάνα Πώποτα.

Η παρουσίαση αφορά στο τελευταίο βιβλίο του Τεύκτρου Μιχαηλίδη  «Ένα πτώμα στην αυλή της Αμαλίας» καθώς και στα «Εικασία 3ν+1» και «Τα τέσσερα χρήματα του καλοκαιριού» με την ευκαιρία της επανέκδοσης τους καθώς είχαν από καιρό εξαντληθεί.

Το βιβλίο «Ένα πτώμα στην αυλή της Αμαλίας»  μας οδηγεί στην Αθήνα του 1850 όπου η  Αγγελική Δελβενιώτη, δεσποινίς επί των τιμών της βασίλισσας Αμαλίας, βρίσκεται νεκρή στο λιθόστρωτο, κάτω από το παράθυρο του διαμερίσματός της στα Ανάκτορα. Όλοι πιστεύουν ότι πρόκειται για ένα μοιραίο ατύχημα. Η Φλόρενς Νάιτινγκεϊλ, που εκείνο τον καιρό βρίσκεται στην Αθήνα περνώντας τις μέρες της με την επιστήθια φίλη της, Φράνσις Χιλλ, διευθύντρια του πρώτου ελληνικού παρθεναγωγείου, έχει αντίθετη άποψη… Παιχνίδια εξουσίας, διπλωματικές ίντριγκες, εκβιασμοί κλονίζουν τα έτσι κι αλλιώς αδύναμα θεμέλια του νεοσύστατου ελληνικού κράτους, που αποτελεί παρ’ όλα αυτά πόλο έλξης για την αφρόκρεμα της ευρωπαϊκής διανόησης. Ο Χανς Κρίστιαν Άντερσεν, ο Γκυστάβ Φλωμπέρ, η Αυστριακή υψίφωνος Καρολίν Ούνγκερ – Σαμπατιέ θα βρεθούν μπλεγμένοι με τους μυθοπλαστικούς ήρωες αυτής της ιστορίας σε μια πρωτότυπη ιστορική-αστυνομική

O Τεύκρος Μιχαηλίδης είναι ιδρυτικό μέλος της ομάδας Θαλής + Φίλοι, που δραστηριοποιείται για τη γεφύρωση του χάσματος ανάμεσα στα μαθηματικά και τον πολιτισμό. Γεννήθηκε το 1954 στην Αθήνα. Είναι διδάκτωρ των μαθηματικών του Πανεπιστημίου Pierre et Marie Curie (Paris VI). Από το 1981, διδάσκει μαθηματικά στη Μέση Εκπαίδευση. Στις εργασίες του περιλαμβάνονται εκπαιδευτικά βιβλία μαθηματικών και πληροφορικής, άρθρα σχετικά με τη διδακτική των μαθηματικών, την εισαγωγή των υπολογιστών στην εκπαίδευση, την ιστορία των θετικών επιστημών, καθώς και εκλαϊκευτικά κείμενα σχετικά με τα μαθηματικά. Έχει μεταφράσει, από τα γαλλικά και τα αγγλικά, είκοσι δύο βιβλία με θέμα τα μαθηματικά, τις θετικές επιστήμες και την ιστορία τους. Συμμετείχε με διηγήματα του στους συλλογικούς τόμους Ελληνικά εγκλήματα 2, 3 και 4 των εκδόσεων Καστανιώτη, Είσοδος Κινδύνου των εκδόσεων Μεταίχμιο, και στη σειρά Κλέφτες και Αστυνόμοι του ραδιοσταθμού “902 αριστερά στα FM”.
Έχει μεταφράσει από τα αγγλικά και τα γαλλικά 28 βιβλία, λογοτεχνικά και επιστημονικά, σχετικά με τα μαθηματικά και την ιστορία των επιστημών.
Υπήρξε κατά καιρούς συνεργάτης των εφημερίδων Τα Νέα, Ελεύθερος Τύπος, Ελευθεροτυπία και Καθημερινή.
Το 2006 η γαλλική κυβέρνηση του απένειμε τον τίτλο του Chevalier dans l’Ordre des Palmes Academiques, για «υπηρεσίες προς την εκπαίδευση και τον πολιτισμό».

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.