«Ένα παραμύθι για την Άλκη»-Συνεχίζεται με μεγάλη επιτυχία η έκθεση στο Διαχρονικό Μουσείο Λάρισας

Η ομαδική εικαστική έκθεση, που είναι αφιερωμένη στην ιέρεια της παιδικής μας (και όχι μόνο) λογοτεχνίας και φιλοξενήθηκε στην Ελληνοαμερικανική Ένωση το φθινόπωρο του 2023, παρουσιάζεται αυτή την περίοδο στο Διαχρονικό Μουσείο Λάρισας (Περιφερειακή οδός Λάρισας, Μεζούρλο), από τις 11 Φεβρουαρίου μέχρι και τις 21 Απριλίου 2024, προσφέροντας ένα ιστορικό και μαζί ψυχογραφικό βλέμμα θέασης στον πυκνό κόσμο της Άλκης Ζέη.
Η έκθεση διανύει την τρίτη εβδομάδα λειτουργίας της στο Διαχρονικό Μουσείο της Λάρισας έχοντας κάνει μία πολύ δυναμική και ουσιαστική αρχή και ήδη έχουν αρχίσει να την επισκέπτονται σχολεία, οργανωμένες ομάδες μαθητών με τους εκπαιδευτικούς τους, από τη Λάρισα και τους γύρω νομούς. Η έκθεση είναι επισκέψιμη για σχολεία και ήδη υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον και πολλές κρατήσεις για προγραμματισμένες ξεναγήσεις. Τα παιδιά φεύγουν με τις καλύτερες εντυπώσεις. Η περιήγηση συνδυάζεται με ομαδοσυνεργατικές δραστηριότητες κατά τις οποίες τα παιδιά μπορούν να εξερευνήσουν και να συνδεθούν με τις ιστορίες και τη ζωή της Άλκης Ζέη, αλλά και με την ιστορικότητα που αποκαλύπτουν τα εικαστικά έργα. Τα παιδιά και οι εκπαιδευτικοί λαμβάνουν το εκπαιδευτικό και ενημερωτικό υλικό από τις εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ, για να συνεχίσουν στην τάξη δράσεις φιλαναγνωσίας βασισμένες στο συγγραφικό έργο και στη ζωή της Άλκης Ζέη.

Την έκθεση –που σχεδίασαν οι δύο επιμελητές, Ίρις Κρητικού και Νίκος Βατόπουλος, ως ένα τρισδιάστατο πρωτότυπο και ενιαίο αφήγημα και με την πολύτιμη συμβολή της οικογένειας της συγγραφέως– διοργανώνουν το Διαχρονικό Μουσείο, η Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Λάρισας «Κων/νος Κούμας», η Ελληνοαμερικανική Ένωση και οι εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΟ. Τα εγκαίνια πραγματοποιήθηκαν στις 11 Φεβρουαρίου με μεγάλη επιτυχία και με τις τοπικές αρχές να δίνουν το «παρών».

Οι εκπαιδευτικοί που ενδιαφέρονται να επισκεφθούν με τους μαθητές τους την έκθεση και να ξεναγηθούν στους χώρους της μπορούν να επικοινωνούν με την κα Μαρία Μπισμπιγιάννη στο e-mail: [email protected] ή στο τηλέφωνο 6942275095.
Διάρκεια έκθεσης: 11 Φεβρουαρίου-21 Απριλίου 2024
Ώρες λειτουργίας: Δευτέρα-Κυριακή (εκτός Τρίτης), 8:30-15:00
Είσοδος ελεύθερη

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.