«Ενήλικοι στο Δωμάτιο»: Ξεκίνησαν τα γυρίσματα της ταινίας του Κώστα Γαβρά

Βασισμένο στο βιβλίο «Ενήλικοι στο Δωμάτιο» του Γιάνη Βαρουφάκη που κυκλοφόρησε και στα ελληνικά τον Οκτώβριο του 2017 και αφηγείται το σύντομο χρονικό διάστημα της θητείας του συγγραφέα του στο Υπουργείο Οικονομικών, το νέο -19ο στη σειρά- φιλμ του Κώστα Γαβρά ξεκίνησε γυρίσματα που θα διαρκέσουν δώδεκα εβδομάδες και θα πραγματοποιηθούν -εκτός από την Αθήνα- στις Βρυξέλλες, τη Ρίγα, τη Φρανκφούρτη και το Λονδίνο.

«Η ιστορία μιας χώρας και του λαού της, παγιδευμένων σε ένα δίκτυο εξουσίας: ο φαύλος κύκλος των συναντήσεων του Eurogroup που επέβαλε τη δικτατορία της λιτότητας στην Ελλάδα. Πίσω από τις κλειστές πόρτες, παίζεται μια ανθρώπινη τραγωδία. Μια αρχαία ελληνική τραγωδία στη σύγχρονη εποχή. Έχουμε εξασφαλίσει μια ομάδα από κορυφαίους ηθοποιούς από την Ελλάδα και άλλες ευρωπαϊκές χώρες», δήλωσε σχετικά με την υπόθεση της ταινία ο Κώστας Γαβράς.

Σύμφωνα με την επιθυμία του Έλληνα σκηνοθέτη, οι ηθοποιοί που θα ερμηνεύσουν τους ρόλους θα φέρουν ο καθένας την εθνικότητα που έχει. Έτσι, ο Χρήστος Λούλης θα υποδυθεί τον Γιάνη Βαρουφάκη, ο Αλέξανδρος Μπουρδούμης τον Αλέξη Τσίπρα, ο Δημήτρης Τάρλοου τον Ευκλείδη Τσακαλώτο, η Βαλέρια Γκολίνο τη Δανάη Στράτου, η Ζοσιάν Πινσόν την Κριστίν Λαγκάρντ, ο Ούλριχ Τουκούρ τον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε. Στην ταινία παίζουν, ακόμη, οι Χρήστος Στέργιογλου, Θάνος Τοκάκης, Θέµης Πάνου και οι Νταν Σούρµανς, Ορελιάν Ρεκουάν, Βενσάν Νεµέτ, ο Αυστριακός Κορνίλιους Οµπόνια, ο Δανός Χένρικ Μπιρτς και ο Ιταλός Φραντσέσκο Ακουαρόλι.

Διευθυντής φωτογραφίας θα είναι ο Γιώργος Αρβανίτης, καλλιτεχνικός διευθυντής ο Σπύρος Λάσκαρης, υπεύθυνος για τα κοστούμια ο Άγης Παναγιώτου και πρώτοι βοηθοί σκηνοθέτες ο Αρσένης Πολυμενόπουλος και ο Χρήστος Χουλιάρας.

Από ελληνικής πλευράς, στην παραγωγή του «Ενήλικοι στο Δωμάτιο» συμμετέχει η Odeon του Μάνου Κρεζία, που έχει χρέη παραγωγού, ενώ τη διεύθυνση της εκτέλεσης παραγωγής έχει αναλάβει ο Κώστας Λαµπρόπουλος. Στη Γαλλία, συμπαραγωγοί είναι το δίκτυο France Télévisions και η εταιρεία Wild Bunch, που κατέχει, επίσης, τα δικαιώµατα διανοµής στη Γαλλία αλλά και παγκοσμίως.

Οι σινεφίλ αναμένουν να δουν με ποιον τρόπο ο Κώστας Γαβράς θα συνοψίσει κινηματογραφικά μια από τις πιο σκοτεινές περιόδους της σύγχρονης ελληνικής ιστορίας, έχοντας, ωστόσο, ήδη δηλώσει πως συμφωνεί απόλυτα με τις απόψεις του Γιάνη Βαρουφάκη γύρω από την Ελλάδα και την Ευρώπη.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.