Εντυπωσίασε το παιδικό χορευτικό τμήμα του Πολιτιστικού Συλλόγου Κεραμιδίου στη Δράμα

Ένα τμήμα του παιδικού χορευτικού συγκροτήματος και μία μικρή ομάδα της παραδοσιακής χορωδίας του Πολιτιστικού Συλλόγου Κεραμιδίου συμμετείχαν στο 16ο πανελλήνιο παιδικό φεστιβάλ παραδοσιακών χορών που πραγματοποιήθηκε το προηγούμενο Σαββατοκύριακο 18 και 19 Μαΐου στο Καλαμπάκι Δράμας. Μία εξαιρετική διοργάνωση στην οποία φέτος συμμετείχαν παιδικά χορευτικά τμήματα συλλόγων από τη Θράκη, την Μακεδονία  την Ήπειρο και την Θεσσαλία .

Εντυπωσιακή η παρουσίαση του παιδικού χορευτικού συγκροτήματος του Πολιτιστικού Συλλόγου Κεραμιδίου με τραγούδια και χορούς από την πλούσια λαογραφική παράδοση του χωριού . Φάνηκε αυτό άλλωστε από το θερμότατο χειροκρότημα του πολυάριθμου κοινού , αφού ήταν το μοναδικό χορευτικό τμήμα που «πάντρευε» το χθες με το σήμερα.

«Όταν βλέπεις στον κύκλο παιδάκια 6 έως 12 ετών , στο τραγούδι την 86χρονη Ασπασία Τσιούμαρη και στο κλαρίνο τον 11χρονο Χρήστο Κόκκαλη μπορείς να καταλάβεις το τι ακριβώς γίνεται μέσα σ΄αυτό το σύλλογο από τους μουσικολόγους- δασκάλους Δημήτρη και Στέφανο Τραγουδάρα , δύο ανθρώπους που δουλεύουν με μεράκι και συνέπεια εδώ και πολλά χρόνια για την αξιοποίηση του τραγουδιστικού πλούτου του χωριού και την μεταλαμπάδευσή του στις νεότερες γενιές . Με σεβασμό και αγάπη φροντίζουν για τη διάσωση , διατήρηση και διάδοση της τοπικής μας παράδοσης .

Ήταν πραγματικά μια μεγάλη γιορτή – που συνεχίστηκε με γλέντι – αφού ενισχύει τους δεσμούς των μικρών χορευτών , προάγει τη συνεργασία και προσφέρει τη δυνατότητα σε συλλόγους από όλη την Ελλάδα να γνωριστούν να ανταλλάξουν εμπειρίες και να συναντήσουν νέους δρόμους συμπόρευσης .

Την επόμενη μέρα μας δόθηκε η ευκαιρία να απολαύσουμε το πάρκο της Αγίας Βαρβάρας στη Δράμα ένα εξαιρετικό χώρο με πλατάνια , μικρές λίμνες , ξύλινα γεφύρια και διάφορα είδη πτηνών και ψαριών ενώ στη συνέχεια επισκεφθήκαμε το σπήλαιο του Αγγίτη ένα όμορφο ποτάμιο σπήλαιο όπου στο διάκοσμό του περιλαμβάνει τεράστιους σταλακτίτες .Εξίσου εντυπωσιακό ήταν και το τοπίο έξω από το σπήλαιο όπου το ποτάμι εξερχόμενο ορμητικά από αυτό ακολουθεί μια πορεία ανάμεσα σε πυκνή βλάστηση και πλατάνια . Η επόμενη στάση μας ήταν η Θεσσαλονίκη όπου απολαύσαμε το φαγητό και τον καφέ μας και το βραδάκι επιστρέψαμε στο Βόλο γεμάτοι εικόνες , μουσική και χορό , καθώς οι θύμησες θα μας μεταφέρουν στις όμορφες στιγμές που ζήσαμε», επισημαίνεται από τον Πολιτιστικό Σύλλογο.

 

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.